Archive for 2011

Wordless Wednesday # Saya dapat BE!!!


.

Assalamualaikum



Kalo gini je jumlah kutipan makhluk-makhluk yang berkunjung ke blog ni,haram jadah nak dapat BE..ptuiihh




"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : kejadah ape BE tu?aku bodoh tang nuffnang ni =..=




Pelajar Universiti Takkan Kaya!!!


.

Assalamualaikum


Diprintscreen dari fesbuk seseorang

Apa yang korang-korang yang membuang masa dengan blogwalking ayat sentap ni pikir dengan permaksudan ayat kat atas?sebenarnya saya tak pernah pon komen apa-apa kat fesbuk makhluk Allah ni, sekadar menjadi stalker yang cun je tapi dek kerana status tu, saya pon tetibe je gi komen



Sentap mak nak!

Sengaja taknak blur kan nama fesbuk,kompem korang akan berduyun-duyun gi add fesbuk saya..neway,kawan fesbuk saya dah beriban *sambil tiup jari*..ok berbalik pada isu tadi..haa ilmiah kan saya mengomen?hikhik itupon ada la typo sikit,tertinggal word "daripada"..tapi tak sangka ianya mendatangkan like yang begitu banyak..erk banyak la tu berbanding biasa..kalo korang perasan,waktu saya printscreen tu baru ada 33 like,sekarang ni dah makin bertambah..

Mungkin tuan punya fesbuk tak bermaksud nak mengutuk makhluk kat universiti,dia cuma kongsikan pendapat makhluk lain je..tapi hakikatnya,tuan fesbuk tu pon memang tak further stadi tapi takpelah,dia anak datuk..apepon,kalau budak yang masuk universitas *feel indon jap* baca,memang la terasa sentap kan..tu pasal saya bagi ayat sentap gak hikhik maafla ye tuan fesbuk..status anda tu bisa mencetuskan rasa amarah makhluk mahasiswa je..well,kami ada AUKU ok..eh dah mansuh ek?entah..blur..lalala



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : siap sedia nak approve orang add kat fesbuk #bajetretis





BLOG PALING MENARIK HARI NI IALAH


.

Assalamualaikum

BEN ASHAARI


Blog Cik Duyung : dengan entry pasal Harimau Malaya

Reason saya cakap ianya menarik :
1# Dia katak sepermainan
2# Dia buat entry pasal hasil seni dia
3# Sedang rasa bersalah sebab tak join contest dia
4# Dia pon peminat setia Mr.Ben
5# Eh,aku punye suke la kan?dah!cukup-cukuplah!




"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : agak-agak ada tak yang listkan blog ni?



Saya Berpeluang Ke Arab Saudi


.

Assalamualaikum


Auww dapat pergiww arab saudiww..itter shukkeww!!

Tak percaya?sila la percaya..ok fine,saya ulang SAYA BERPELUANG KE SAUDI ARABIA..but when?HARI INI..haa ko,capslock lagi tu..sekarang ni saya pon ngah kat KLIA, tunggu flight..auww teruja!teruja!so see you soon la ek..bye Malaysia..mmuaah!!!

Hujan emas di negeri orang,hujan batu di negeri sendiri..baiklah hujan emas,kutip emas banyak then pegi pajak gadai..ekekekeke



Notes Saudi Arabia :
Entry ini ditulis ketika penulis sedang berasa tertekan dengan tugasan yang memerlukan penulis menaipnya dalam bahasa arab..hoi,aku lemah gile bab typing arab!




"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : nak menaip dah ni..dah janji ngn mr.zebra,nak kena siapkan arini gak..*pitam*

Video Hot : Bukan Maria Ozawa!


.

Assalamualaikum

video

Nape ko comel sangat haa??

Haip budak ni..konon-konon terkejut la..pastu bila ditanya taknak mengaku..pastu nak tolong baiki lak..haha comel gile, berkali-kali dok replay video ni..so adorable!



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : korang kenal ke kak Maria Ozawa? tetibe je tulis "kak" =..= 

Adegan DI Bilik Air


.

Assalamualaikum


Hijau!itteww shukeww lerww *pang!*


Adegan di bilik air?apekah?
Sabun..sabun...sabun di bilik mandi?
Bermesra di bathup?
Video aksi di bilika air?mana?mana?

Hoi!ingat ni blog lucah ke?
Bukan..bukan..peristiwanya masa berus gigi tadi..tibe-tibe je terpikir

"Kalo Dr.Rozmey yang buat filem Ombak Rindu,agak-agak kutipan tu sampai tak RM10 juta?"




"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : kejadah tol pikir pasal Dr.Rozmey pepagi buta time berus gigi..najis!

Ko cek sini ko jenis yang setia ke tak??!!?


.

Assalamualaikum


Ok, ini bukan tangan I fullstop


Tajuk macam marah tapi langsung tak.


Saya dengan bersusah-payahnya menyediakan satu list kat korang supaya korang dapat check tahap kesetiaan korang..so dari korang serba-salah nak jawab bila orang tanya "Eh, U ni stok setia ke tak haa?", better korang check..so senang la nak kesan korang jenis setia ke tak..jom la cek!

Korang adalah stok yang setia jika :-

1# Korang setia pake stokin kalerful macam budak tadika walopon pada tahun 2012 korang dah berumur 26 tahun.

2# Korang tetap bertahan dengan tudung bawal walopon punye lah berpeluh ketiak nak mencari makcik jual tudung bawal kat pasar tani

3# Korang dah guna cadar yang sama dah masuk tahun ke 5 tapi takde feeling nak tukar cadar lain lagi sebab dah sebati dengan rupa cadar tu

4# Korang pake kasut gi kelas dan itulah satu-satunya kasut korang dan korang tak terasa nak ada kasut lain pon sampailah kasut tu merana,koyakkan diri-sendiri,baru korang tukar

5# Korang selalu pakai baju,seluar dan tudung yang sama time gi Giant or Tesco tanpa rasa bersalah umpamanya itu je baju yang mampu korang ada

6# Korang pake henpon yang jenisnya kalo makcik-makcik kat kampong tengok mesti dorang cakap "Henpon menan ke tu nak?" tapi korang bertahan je guna henpon tu

7# Korang ada beberapa baju kurung tapi kebanyakan baju kurung tu match ngan 1 tudung je dan korang pon pake tudung yang sama tok beberapa baju yang lain tanpa mendengar kritikan teman lain

8# Korang ada bantal busuk dan sume orang mempermainkan perasaan dengan mengutuk bantal busuk tu tapi korang langsung tak peduli ngan hentaman mereka

9# Korang masih setia mengadap lappy,lambang kegigihan melampau konon-konon buat esemen tapi mata korang hampir tertutup dan page yang terbukak di lappy korang sekarang ni ialah blog

10# Korang perasan tak sume tu 9 perkara di atas adalah mengutuk saya?!



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : time idea baik je nak kuar,time tu gak en.shit nak kuar..grrr!

Vavi or Viva?


.

Assalamualaikum


Lapar or stress??


Vavi = babi
Viva = kereta

Motif entry : tiada motif

Kata-kata hikmah untuk hari ini :

Hoi!nape setiap kali nak type esemen, aku terasa nak type entry dan sudahnya aku type entry, esemen tak tertaip..aku gigit gak laptop cam gambar ahkak kat atas tu baru tau..grrr!



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : nak request ngan madam,pasni nak esemen hand writing je..paham tak nape???eh perasan tak,sume di bold..ahh lantak!

Peluang Untuk Jumpa Artis!!!


.

Assalamualaikum


Hai, artis!

Try korang google image and type keyword "artis"..gambar encik kat atas ada gak..sumpah tak paham nape gambar encik tu leh ade..

Haa,korang ada peluang jumpa artis!teruja tak?teruja tak?

Ok,saya ubah sikit tanda baca..korang ada peluang jumpa artis?
Jangan berangan!!!!!!kehkeh terus je bagi jawapan..dah ada tanda soal kan?haruslah jawab..

Sebenarnya,kalo korang ada peluang jumpe artis,korang nak tanya ape kat artis tu..tak kisah la sape-sape pon..kalo saya?saya teringin nak tanya soalan ni :

Hoi,awak yang jadi artis tu!awak kentut tak?ada bau tak?



Psst,tolong follow blog Terapi Kewujudan..blog esemen ni der,nak 200 follower..gila follower kot lecturer saya tu..adeih..tapi input takde lagi hahaha pelis follow tau!



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : sumpah nyesal sebab tak wat esemen awal-awal =..=

Kita buka aib orang, Allah buka aib kita


.

Assalamualaikum


Hari ni lebih hangat dari biasa..kenapa?kerana cerita sensasi pasal laki yang kawen ngan laki tu,padahal saya yang cun ni ada tok dijadikan stok isteri..kenapakah dia tidak memandang ke arah saya?kenapakah dia tidak memilih saya untuk dijadikan suri?kenapakah dia memilih untuk menjadi suri?kahkah geli lak..

Sebenarnya saya dah sentuh pasal benda ni berkali-kali dan terasa umpama malas pulak nak ulas panjang-panjang..tapi since di hari Jumaat penuh mulia ni (eh dah masuk ari sabtu pun), dan saya memang ada wat segmen Thoughtful Friday, nak gak saya berpesan "Kita buka aib orang, Allah buka aib kita"..

Buatlah entry pasal dia,ceritalah pasal pengajaran disebalik cerita dia,mengucaplah panjang-panjang tapi tolonglah jangan letak gambar dia..dia pon ada mak bapak,ada famili,ada adik-beradik..kalopon bukan dia yang malu,tapi family dia tetap malu..jangan malukan family dia..even kalo benda ni jadi kat adik-beradik kita,kita pon rasa malu kan kalo gambar disebarkan..buka aib tu der!

Biarlah orang laen punya la nak up traffic,wat entry pasal dia..tapi pastikan bukan kita..better check yourself..ya,kita bukan gay macam dia tapi kita juga punya dosa..dari dok sibuk kepoh pasal dosa orang lain,baik la ko pedulikan dosa ko tu dulu dek non..jangan ditambah dosa yang ada dan doakan dia selepas solat..bukan doakan dalam entry..



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : jadi pompuan ni susah hoi!jangan nak jadi pompuan sangat la..

Tukar baju di khalayak ramai???


.

Assalamualaikum


Baby, i miss u!


Selamat datang ke ruangan baru..bagi mereka yang kerap menyinggah,harap takdelah terkejut ngan perubahan mendadak ini ye..huhu sayang tersangat amat (bahasa apakah?) kat template yang lama since tempate tu dipakai di awal zaman pembloggeran lagi tapi terpaksa gak tukar template sebab template tu bermasalah..sedih tak terkata..serius saya tipu saya sedih kahkahkah..

Tapi yang baru ni lebih menonjolkan diri saya kan?kan?haa kan ada katak tu hikhik..itu pon baru setting sket je,nanti ada masa terluang nak edit lagi..hoi!cakap mengalahkan pm je..padahal sentiasa meluangkan masa kalo untuk blog..tok study je tak terluang sangat..erk karang pak encik baca statement ni,kena ceramah free sesaje je ni..pak encik jangan marah ye (^_^)

Kepada kawan-kawan pembloggeran,maaf la dah jarang berkunjung..ada 2 sebab;internet semput dan masa semput..bila dua-dua dah semput,saya sebagai warga jelita ni terus semput gak..nak update entry pon susah umpama sembelit,apa lagi nak ke blog korang..tak gitu?sumpah,saya takde kaitan langsung ngan sembelit!

Dah panjang ek?kbai!

Eh nak sambung sket lagi..korang pernah tak dalam sehari tu langsung tak korek hidung?pernah tak tak?pernah tak?saya pon tak pernah (sambil sapu-sapu jari tangan kiri kat kain sarung yang dipakai)



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s :  ape korang rasa tentang baju baru saya ni?

Wordless Wednesday # Menghiris nafsu


.

Assalamualaikum


Half of me said that I'm ok
But
Half of me said that I'm not


"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : esemen,nape ko susah sangat? =..= cis!








Ciri-ciri Entry Sampah


.

Assalamualaikum


Kompem abeh pensel kaler kat kedai Mutu kalo nak kaler kehidupan
Persoalan : Nape mesti stresskan kedai Mutu?



Bagus sangat ko benci diri-sendiri!
Persoalan : Kalo ko sendiri dah benci diri ko, sape je nak sayang ko?



Harus sentiasa berusaha untuk cinta
Persoalan : Subjek math fail, bab cinta tak plak..harem!



Semerah cinta yang hangat membara
Persoalan : Tak rentung ke ko kena api,bang?



Bestnye dapat pakwe ala-ala caring cam Brad Pitt ni
Persoalan : Kalo tukarkan word "kick" jadi "lick" ok tak?



Hoi,tak paham!
Persoalan : Nape saya pilih quote yang saya pon tak paham?



"Blogger is my self, blogging is my life"



p/s : paham tak permainan saya kat sini?takde idea la hoi! =..=

Perempuan Suka Mungkir Janji!!!


.

Assalamualaikum


Mata saya sebijik mata pompuan ni, percayalah!

Eh dalam entry semalam, janji lain..hari ni wat lain lak?tetibe je update kan?haha saje je sebab dah alang-alang on laptop..tapi malas nak buat entry..haha kbai!



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : ngantok gile ni tapi malas nak tido..nak tunggu tido malam gak =..=

Mahu Stop Blogging...Maaf!


.

Assalamualaikum


Ambo letih weh..tok rok nok bangun doh ni!


Hari ni busy..esok pon busy..so lusa la kita jumpa ye?tolong rindui saya!



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : ada ke yang kesah saya tak update? =..=

Peminat Istimewa Dari Marikh


.

Assalamualaikum


Cenggini kah rupe peminat istimewa dari marikh itu?

Well, saya sekarang sudah berstatus bintang porno..auww macam cool je kan menggaris perkataan sebegitu rupa..teringat kembali zaman memula berblog..macam noob gile..what so-called cool!

Ala,benci la!asal nak stat je,mesti lari topik..tak nak dah tulis blog =..=

Damn!makin lari dari topik..haha agak sewel ye malam ni..neway,saje je nak kerek ade peminat istimewa dari marikh..korang mampu?haruslah tak kan?peminat istimewa dari marikh ni memang betol-betol minat saya tau..malah,saya lah blogger pertama yang berjaya memecahkan dara bloglist dia..haa ko,dah tak dara lagi dah bloglist dia..tapi dia teruna lagi la..

Eh,teruna?means dia lelaki la kan?hehe pandai korang..dia memang lelaki pon..dia akan komen semua entry saya even sekarang ni saya dah agak jarang menkomen entry dia..eh tak..tak..saya komen gak tapi secara pukal hehe jarang la komen harian..saya kan malas bizi ngan aktiviti seharian..oo yeah!cool gile dapat gariskan word tu..

Hari tu kan saya ada cakap saya ada baby blog baru..eh garis word lagi?cool (tetibe)..dia dah pon list kan blog kedua saya dalam bloglist dia gak..first blogger yang wat gitu..korang mampu??see,betapa dia meminati hasil penulisan saya..oh terharu..dari dulu sampai sekarang dia wat saya terharu tau..oh peminat istimewa dari marikh!

Korang mesti teruja dan seksaited nak tau kan sape peminat istimewa dari marikh tu kan?korang mesti dengki bertubi-tubi kan?kan?betol nak tau sape dia?jom,kita pegi blog dia ramai-ramai..




"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : ada tak peminat istimewa dari bumi?siapa minat blog saya,korek hidung sekarang!!!

Terima Kasih Untuk Itu


.

Assalamualaikum



For 


And




"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s :  on four three Penghuni Hati (^_^)




Wordless Wednesday : Percaya!


.

Assalamualaikum


Hoi,bahase penjajah lak ye?whateva!..cis!


Selingan :

Saya try la updated Blogger interface..haram jadah!tak feel langsung..ptuiih..eh ke saya sorang je yang tak bape nak paham benda tu?oh seriusly loser!



"Blogger is my self, blogging is my life"



p/s : perangai liar saya dah kembali..perasan tak? =_______=

Tips Kecantikan By Cik Suha


.

Assalamualaikum



Orang cantik cam I haruslah kongsi tips kecantikan ngan Uols!
(bertabah menerima makian)

Hidup perlu kepada kecantikan Uols..sape yang benci kecantikan?cuba korek hidung sket..I nak kira brape orang..haa yang tengah baca ni,jangan korek hidung ngan tangan kanan ok!guna tangan kiri..nnti habis terpalit taik hidung kat mouse Uols tau!

Hari ini ada 2 produk kecantikan yang I guna sehari-hari yang menjadikan I lebih cantik-mantik berbanding Uols tau..I kompem Uols tak guna produk I ni kan,sebab tu tak mampu nak cantik kan?kan?nanti Uols guna la,terus cantik ala-ala Zabedah Sidek,yang menang Ratu Kebaya zaman nenek I mude dulu..haaaa kan?


1# Sampu Anti Ngan Rambut Gugur

I bukan free hair, I stok pay hair tau..tapi rambut haruslah kena jaga gak kan..I tak suka la rambut gugur ni,rimas..karang bersepah bilik ngan rambut gugur..I nak maintain cantik ngan rambut yang sihat walafiat..so ape langkahnya?guna la Sampu Anti Ngan Rambut Gugur..I syak dia benci gila kot ngan spesis rambut yang suka bunuh diri sambil menggugurkan diri..haish bunuh diri ni haram Uols..

Tapi yang I bengkek,sesudah menyampukan rambut dan sewaktu ingin mensikat rambut,haaa kau kemain banyak lagi rambut yang gugur..ops sori,terkeluar suara jantan I..I menci tau..menci!menci!menci banyak kali..oh mungkinkah rambut berasa kecewa ngan perbuatan I yang menggunakan sampu yang sangat anti ngan dorang lantas dorang melakukan pembunuhan diri beramai-ramai umpamanya baru pas kena rawatan kimo??maafkan I,rambut!


2# Gel Mandi Labender

Uols mesti tak tau kan?kan?I dah agak pon..Gel Mandi Labender ni yang kaler pepel tu..I memang guna yang tu je tau..bau die,wah harum!I suke yang Ginvera punye..Uols google sendiri la kalo nak tau rupenya..tapi semalam hampa,I pegi beli kat Giant tapi takde stok..nak tak nak,beli stok yang laen..I beli May punye..tak kisah la,asalkan Gel Mandi Labender..

Hoi!ape ni gelakkan I shopping kat Giant?I bukan ape,semalam malas nak kuar sampai Key Hell..takut berminyak muka kalo berjalan jauh-jauh,berjerawat nanti Uols..menci tau..so I decide pegi Giant je,area Nilai ni je pon..langsung tak berminyak muka dan terus tak berjerawat sebab tak peluh-peluh,dekat je..haaa kan?merancang haruslah bijak Uols..contohila I..support syarikat Muslim..haaa kan?

Uols try la produk yang I suggest ni tau..I gerenti Uols harus meletops nanti tau!selamat mentry!!!



Pemberitahuan :

Ini adala kesan sampingan akibat kekecewaan yang dialami oleh tuan punya blog lantaran Shampoo Anti Hair Fall yang digunakan tidak memberikan kesan dan juga rasa terkilan kerana Ginvera Lavender Shower Gel sudah kehabisan stok. Harap maklum!



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : termuntah sendirian bila bace entry ni berkali-kali +___+

Saya Dapat Baby Girl


.

Assalamualaikum


Saya ketika masih baby..sila percaya!

Kawin tidak,mengandung tidak,tetiba dapat baby..oh itu memang keajaiban yang tak mungkin terjadi melainkan saya amek anak angkat tapi saya sendiri pon tak larat nak angkat..takut sakit pinggang..ok ini merepek..

Jadi,apa yang baby sangat tu?hehe saya dah ada second blog..haha haram jadah je kan?blog yang ni pon tak terurus,tambah lagi dengan blog yang satu lagi..adeih tak larat kot..tapi blog yang kedua saya tu lebih kepada penulisan..tempat saya mencurahkan idea saya dan insyAllah tak merepek macam blog ni..kat sana saya suci ok!


hoi,cepat pegi blog tu..cepat-cepat follow!belom ada follower lagi tu haha sape yang jadi first follower,akan dapat hadiah..so,ape tunggu lagi?then,kalo dah follow tu,reti-reti la baca ye (^_^)



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : tengs Aisy Nasiha sebab letak blog ni dalam bloglist awak..lap u la!

Berita Tergempar : Hari Selasa Cuti Untuk Malaysia!!!


.

Assalamualaikum


Naz : salam suha...anda followers ke 700th naz yang bertuah,drop ur details kat entry ni, untuk tujuan penghantaran hadiah (^_^)

Maka, dengan ini saya mengumumkan cuti peristiwa pada hari Selasa bersamaan 29 November 2011 untuk seluruh rakyat Malaysia..warga Nepal, Bangladeh,Indon dan Myanmar adalah dikecualikan..harap maklum!


"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : tak sabar menunggu abang posmen..harapnya dia ensem..oh keji!


Pose Hot (Not sensored!)


.

Assalamualaikum


1# Find a chick for one night stand?




2# Terkantoi ketika sedang melakukan hubungan seks




3# Berpakaian seksi hingga menampakkan body




4# Pose hot untuk si jantan yang gersang




5# Tarian tiang





"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : Katak juga mampu untuk hot..ko hado? 

Thoughtful Friday # Sedih Itu Indah


.

Assalamualaikum


Hidup tidak selalunya indah
Tapi sedih itu satu rasa yang indah
Kerana pada setiap kesedihan
Pasti ada kekuatan



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : sedih pasti mendatangkan tangisan..may I? (-.-,)

Cerita Malam Jumaat


.

Assalamualaikum


Lepak umah pekena teh o panas lagi best dari kuar malam
(Dan sambil mendengar bunyi kucing nak mengawan..erk!)


Malas nak wat entry panjang-panjang..kbai!



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : hoi,esok ade test tapi tak bace pape pon..cis!


Wordless Wednesday : From My Deepest Heart!


.

Assalamualaikum


Do you know that 


Then


That's why


And




"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : Penghuni Hati (^_^)

Lelaki Untuk Stok Geli-geli


.

Assalamualaikum


Hari Lelaki Sedunia

Hari Wanita dah bese sangat kita dengar..tapi pernah ke kita dengar pasal Hari Lelaki?haa berkerut dahi?mesti korang tak tau kan?kan?korang ni memang kurang alert la bab pengetahuan am..saya malas nak kupas panjang pasal sejarah dan juga sambutan Hari Lelaki ni..korang gi google je..tapi bersempena Hari Lelaki ni,saya nak share pasal ade sorang blogger lelaki yang boleh buat stok geli-geli

waqheh

Korang pegi sendiri la blog dia..selagi tak jumpa entry yang macam harem sket,korang jangan stopkan pencarian korang..saya pon baru je gak la kenal dan geli-geli dia tapi dia dah janji nak sayang saya lebih..auwww..neway,saya sangat sukakan gaya penulisan beliau..haa kau,terus je guna beliau!kahkah

Erk before stop,nak wat pengakuan..hehe memula macam nak menipu korang je pasal Hari Lelaki Sedunia tapi before menipu,saya try google..rupanya wujud gak Hari Lelaki Sedunia ni dan disambut pada 19 November..so tak terlambat lagi tok wish..Selamat Hari Lelaki..sumpah rasa janggal gila!ptuiih..



"Blogger is my self, blogging is my life"

p/s : Hari Lelaki Sedunia sama tarikh ngan Hari Tandas Sedunia..apekah?



Hey,not my type la!


.

Assalamualaikum


Ptuih..jangan nak meludah kat sini yob!


Sumpah,entry ni macam jerk sket..sila bertahan sewaktu membaca!

Blog dan segmen ialah umpama aur dengan tebing,umpama anjing dengan kucing dan umpama suha dengan kecantikan yang mana langsung tak dapat dipisahkan..saya pon pernah join segmen dan pernah wat segmen..

Kenapa segmen penting bagi blogger?

Yang pertamanya,di saat baru bermula sebagai blogger dan nak memperkenalkan diri kepada blogger yang dah sedia ada..di sini lah pentingnya korang join segmen..korang terjah la mana-mana blog dan asal nampak je perkataan SEGMEN,terus je join..

Ye,ini saya buat ketika saya baru bermula sebagai blogger

Kesan segmen kepada blog?

Follower akan bertambah dengan pesat..tapi dengan syarat,korang kena usaha sket la..blogwalking ke blog-blog yang turut join segmen tu..sebenarnya ada 2 kebaikan bila blogwalking..korang tengok dapat tengok camne dorang manage blog dan dalam masa yang sama memperkenalkan genre blog korang..kalo ade ilmu tutorial tu,cedok la sket-sket..

Ye,follower saya pon mendadak naik dan amatlah teruja dengan kebertambahan itu

Bercakap tentang genre or lebih sesuai guna kat sini,identiti..yes,blog pon ade identiti gak dan identiti ni la yang membantu korang mencari pembaca..pembaca means pengomen..dan pembaca juga terdiri daripada follower..korang kena ade sedikit skills dalam penulisan bagi menukarkan mereka yang dikenali sebagai follower itu kepada pembaca..

Skills dalam penulisan?wut de hell?

Itu terpulang pada apa yang korang nak tulis tapi yang pastinya penulisan korang tu adalah idea korang dan bukanlah segmen semata-mata..karang orang boring gak kan,asal masuk blog kita je ade entry segmen..ada segmen je,kompem blog kita yang ada..

Tak join segmen bukan bermakna kita sombong..mentang-mentang dah ade ramai follower,terus pandang segmen tu sebelah mata je kan?tak,tak,bukan gitu..korang boleh bersegmen tapi kena pandai memilih..

Camne nak memilih segmen?

Yang paling utama,pilih segmen yang dicreatekan oleh kawan blogger yang memang korang dah terbiasa bersama..uik cam lagu plak hehe..yang korang dah support each other..yang korang dah selalu komen each other..umpamakan seperti jari dan hidung,korang amat memerlukan satu sama lain sewaktu korek taik hidung..gitulah kita sesame blogger..yang dah biasa berkawan tu teruskan persahabatan dengan segmen..

Pilih yang korang leh jadi diri korang..contoh segmen Cik Eera..even dia wat segmen,tapi dia nak kita bagi jadi diri kita dengan membebel merepek merapu dan malucah pasal harapan blog..memang nampak sedikit poyo tapi saya rasa yang lebih poyo ialah segmen yang menganjur segmen mintak komenkan blog dia..erk?

Nape saya bercakap tentang segmen?

Memandangkan saya rasa entry neh dah makin ke laut,maka baiklah kalo saya stop..sebenarnya masing-masing ada pendapat pasal segmen dan saya masih join segmen yang saya rasakan menarik hati nurani saya ni..tapi pelislah jangan nak invite saya join segmen korang kalo korang baru je add saya,langsung tak baca entry saya,langsung tak komen..invite saya join segmen melalui shoutbox?hey,not my type la!

Saya bukan bajet diva tapi blogging adalah kehidupan saya dan saya ada gaya hidup saya..same macam korang gak la kan?hehe hidup perlu ada style sendiri (^_^)




"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : ada sesape nak buat GA tak?pelis!!!

Segmen eera: impian dan harapanku bersama blog


.

Assalamualaikum

masterpiece

Hohoi..yang ensem,yang jelita..sila la klik banner itu (^_^)

Nampak tak permainan kat situ?cara haku promot segmen neh cam gampang..kompem yang tak ensem dan tak jelita rasa down kan?kan?nasib baik i ni jelita kahkahkah (makan dalam betol la)

Suha,budak kelas are reading ur entry rite now,pelis behave!

Ok,sesaje je nak bagi support kat pembaca dan pengomen tegar terchenta ini..terharu tau sebab cik eera ni list kan saya dalam bloglist dia dan selalu sangat komen entry saya..bila komen,means dia baca la kan?time kasih tau muahmuah hikhik

Impian dan harapan bersama blog?

Saya ada blog sebab saya suka menulis walopon saya malas wat esemen..blog saya bukan la ilmiah pon tapi tidaklah terlalu peribadi..cuma kebelakangan ni kekurang idea dan masa sikit untuk berblog..

Adeih langsung terlari dari topik kan?

So far saya tak meletakkan harapan yang tinggi dalam blog..saya bukan mahukan follower beribu,cukuplah kalo ada even sorang pembaca setia..yelah,aku dah pungpang pungpang takde orang baca dan komen,rasa sia-sia gak kan?

Eh ade blog ni perlukan pembaca ke?

Haha entahlah..yang penting,tulis dengan hati..biarkan ada terselit rasa kepuasan di saat menulis..umpamanya kita berak la kan..selagi tak puas,selagi tu la teran..same goes to blog..as for now,saya masih lagi belom puas dan saya harap saya akan ada banyak idea lagi tok dikongsikan

Impian saya moga saya tercalon dalam nuffnang award..ptuih sape nak calonkan ko?hahahahaha



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : Cik Eera,sila bergembira sebab saya join..lap u bebeh!

Bohsia Diperlukan Segera!


.

Assalamualaikum


Aunty, saya bukan bohsia la!
Eh budak, saya kakak la..bukan aunty =..=


Saya ni dah tua sangat ke?umo sekadar nombor lalala..walo brape pon umo anda,potensi untuk jadi bohsia tu tetap ada..haaa nak jadi bohsia tak?nak?nak?nak tak?adeih,perlu ke tanya berkali-kali cenggini?

Ceritanya berlaku kt fesbuk..ada sorang mamat tu create album bohsia murahan..dalam album tu semua gambar pompuan..haruslah gambar pompuan kan?dah namanya pon bohsia..tapi gambar tu ok je cuma ada la beberapa gambar yang hot sket..yang saya perasan dan yang dikecohkan ialah gambar sorang pompuan pake tudung tapi selak baju tunjuk breast..ok ni adalah ape yang berlaku..

So terkecohla kat fesbuk,jangan add or approve mamat ni kerana dikhuatiri gambar kita akan diupload dalam album bohsia murahan tu..eh gambar korang ada termasuk gak ke?gambar saya?ntah tak sure..kalo ada pon ok ape,terus dapat title bohsia..aku suke..hahahaha..gampangkah diri ini?

Ok itu basic story la..

Reason mamat tu wat gitu?

1# Mungkin dia anti pompuan even pompuan tu comel macam saya
2# Mungkin dia kena hack ngan orang yang tak suka dia
3# Mungkin itu bukan fb dia pon tapi saje orang letak gambar dia

See,semua MUNGKIN kan?sebab kita tak tau pon apa yang sebenarnya berlaku..kita tak kenal dia,kita tak pernah kawan ngan dia dan kita tak tau apape pon pasal dia melainkan dia ada album Bohsia Murahan dalam fb dia..ok jelas kan?

Tapi apa yang kita buat?

Kita share gambar pompuan yang nampak breast tu dalam fb kita,dalam blog kita..yang mana mendatangkan berjuta komen dan ada ke gambar tu menerima pujian?ada ke orang cakap "Eh awak nampak sopan la" "Inilah contoh yang baik tok pompuan muslim"?takde kan?sume mengeji pompuan tu dan kita adalah salah sorang yang menjadikan orang mengutuk pompuan tu..mula-mula tak ramai yang tahu tapi bila kita share,kawan-kawan fb kita sume tahu dan orang mula mengutuk..see nampak kan camne kita menyumbang ke arah traffic dosa kering?

Kita share pasal mamat tu..kita kutuk kaw-kaw dalam fb dan blog kita..macam-macam kita keji dia dan ajak member-member yang lain mengeji dan mengutuk sama..mana la ada yang puji kan?ada takde pon yang cakap gini "B**i la askar ni!"..eh saya pon kutuk dia ek?eh bukan,bukan..itu contoh je..so kita bertindak sebagai penyebar dengan bagi link fb dia dan kutuk dia dalam blog yang mana 1 dunia leh baca,pastu kutukan tu plak mendatangkan hangin pada pembaca blog korang dan dorang pon turut sama berkutukan di blog korang..nampak tak traffic dosa kering tu datang lagi?

Itu yang kita buat..mari saya jelaskan lagi kenapa saya macam baik je,tak kutuk dia tapi dalam masa yang sama tak bekap dia..

Sebab utama saya tak kenal dia..saya tak tau ape sebenarnya yang berlaku..samada memang dia betol-betol create album tu ataupon just kena hack..memandangkan saya tak tahu kebenarannya,maka saya mengambil langkah untuk mendiamkan diri..saya diam-diam je hide story pasal dia dan gambar pompuan yang nampak breast yang di share oleh kawan-kawan fb saya..itu lebih baik kan?

Ramai yang cakap,nak selamatkan agama yang makin rosak,pastu mengeji mengutuk..oh itu tanda korang ada agama yang bagus lah?yang free hair lak dok kutuk pompuan tu,cakap orang pakai tudung pon jahat gak,tunjuk breast..apakata,andaikan rambut korang macam breast tu gak la..sama je kan dosanya?pastu ada gak yang cakap,askar memang perangai sial camtu..hehe Alhamdulillah dia dapat keje askar,halal lagi daripada korang yang tak habis-habis nak menyusahkan mak bapak dengan keje penganggur korang tu kan?

Haha serius nampak saya macam bekap dia kan?saya bukan bekap dia pon tapi saya cuma tego perangai korang-korang..nak membenteras yang salah tu memang patut tapi guna lah cara yang betul dan yang paling terpenting,biarlah kita tahu cerita yang sebenar-benarnya dulu..jangan main tembak je..nak jadi wartawan,kena la dapat info yang betol kan?

Entry ni panjang dan serius kan?tapi ni adalah tanda betapa mualnya saya dengan blogger yang tau nak up traffic je..pikir sebelum tulis..jangan dah tulis nanti,ko yang dapat susah dan termalu sendiri..diam bukan bererti kita tak amek peduli tapi dalam diam tu lah kita dapat berfikir dengan waras..



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : cubalah untuk jadi manusia yang tahu berfikir dengan logik (^_^)

Thoughtful Friday # Senyumlah!


.

Assalamualaikum


Pada setiap kesusahan
Pasti ada kesenangan


Maka, senyumlah!




"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : untuk tatapan Penghuni Hati (^_^)