Archive for December 2011

Wordless Wednesday # Saya dapat BE!!!


.

Assalamualaikum



Kalo gini je jumlah kutipan makhluk-makhluk yang berkunjung ke blog ni,haram jadah nak dapat BE..ptuiihh




"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : kejadah ape BE tu?aku bodoh tang nuffnang ni =..=




Pelajar Universiti Takkan Kaya!!!


.

Assalamualaikum


Diprintscreen dari fesbuk seseorang

Apa yang korang-korang yang membuang masa dengan blogwalking ayat sentap ni pikir dengan permaksudan ayat kat atas?sebenarnya saya tak pernah pon komen apa-apa kat fesbuk makhluk Allah ni, sekadar menjadi stalker yang cun je tapi dek kerana status tu, saya pon tetibe je gi komen



Sentap mak nak!

Sengaja taknak blur kan nama fesbuk,kompem korang akan berduyun-duyun gi add fesbuk saya..neway,kawan fesbuk saya dah beriban *sambil tiup jari*..ok berbalik pada isu tadi..haa ilmiah kan saya mengomen?hikhik itupon ada la typo sikit,tertinggal word "daripada"..tapi tak sangka ianya mendatangkan like yang begitu banyak..erk banyak la tu berbanding biasa..kalo korang perasan,waktu saya printscreen tu baru ada 33 like,sekarang ni dah makin bertambah..

Mungkin tuan punya fesbuk tak bermaksud nak mengutuk makhluk kat universiti,dia cuma kongsikan pendapat makhluk lain je..tapi hakikatnya,tuan fesbuk tu pon memang tak further stadi tapi takpelah,dia anak datuk..apepon,kalau budak yang masuk universitas *feel indon jap* baca,memang la terasa sentap kan..tu pasal saya bagi ayat sentap gak hikhik maafla ye tuan fesbuk..status anda tu bisa mencetuskan rasa amarah makhluk mahasiswa je..well,kami ada AUKU ok..eh dah mansuh ek?entah..blur..lalala



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : siap sedia nak approve orang add kat fesbuk #bajetretis





BLOG PALING MENARIK HARI NI IALAH


.

Assalamualaikum

BEN ASHAARI


Blog Cik Duyung : dengan entry pasal Harimau Malaya

Reason saya cakap ianya menarik :
1# Dia katak sepermainan
2# Dia buat entry pasal hasil seni dia
3# Sedang rasa bersalah sebab tak join contest dia
4# Dia pon peminat setia Mr.Ben
5# Eh,aku punye suke la kan?dah!cukup-cukuplah!




"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : agak-agak ada tak yang listkan blog ni?



Saya Berpeluang Ke Arab Saudi


.

Assalamualaikum


Auww dapat pergiww arab saudiww..itter shukkeww!!

Tak percaya?sila la percaya..ok fine,saya ulang SAYA BERPELUANG KE SAUDI ARABIA..but when?HARI INI..haa ko,capslock lagi tu..sekarang ni saya pon ngah kat KLIA, tunggu flight..auww teruja!teruja!so see you soon la ek..bye Malaysia..mmuaah!!!

Hujan emas di negeri orang,hujan batu di negeri sendiri..baiklah hujan emas,kutip emas banyak then pegi pajak gadai..ekekekeke



Notes Saudi Arabia :
Entry ini ditulis ketika penulis sedang berasa tertekan dengan tugasan yang memerlukan penulis menaipnya dalam bahasa arab..hoi,aku lemah gile bab typing arab!




"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : nak menaip dah ni..dah janji ngn mr.zebra,nak kena siapkan arini gak..*pitam*

Video Hot : Bukan Maria Ozawa!


.

Assalamualaikum

video

Nape ko comel sangat haa??

Haip budak ni..konon-konon terkejut la..pastu bila ditanya taknak mengaku..pastu nak tolong baiki lak..haha comel gile, berkali-kali dok replay video ni..so adorable!



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : korang kenal ke kak Maria Ozawa? tetibe je tulis "kak" =..= 

Adegan DI Bilik Air


.

Assalamualaikum


Hijau!itteww shukeww lerww *pang!*


Adegan di bilik air?apekah?
Sabun..sabun...sabun di bilik mandi?
Bermesra di bathup?
Video aksi di bilika air?mana?mana?

Hoi!ingat ni blog lucah ke?
Bukan..bukan..peristiwanya masa berus gigi tadi..tibe-tibe je terpikir

"Kalo Dr.Rozmey yang buat filem Ombak Rindu,agak-agak kutipan tu sampai tak RM10 juta?"




"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : kejadah tol pikir pasal Dr.Rozmey pepagi buta time berus gigi..najis!

Ko cek sini ko jenis yang setia ke tak??!!?


.

Assalamualaikum


Ok, ini bukan tangan I fullstop


Tajuk macam marah tapi langsung tak.


Saya dengan bersusah-payahnya menyediakan satu list kat korang supaya korang dapat check tahap kesetiaan korang..so dari korang serba-salah nak jawab bila orang tanya "Eh, U ni stok setia ke tak haa?", better korang check..so senang la nak kesan korang jenis setia ke tak..jom la cek!

Korang adalah stok yang setia jika :-

1# Korang setia pake stokin kalerful macam budak tadika walopon pada tahun 2012 korang dah berumur 26 tahun.

2# Korang tetap bertahan dengan tudung bawal walopon punye lah berpeluh ketiak nak mencari makcik jual tudung bawal kat pasar tani

3# Korang dah guna cadar yang sama dah masuk tahun ke 5 tapi takde feeling nak tukar cadar lain lagi sebab dah sebati dengan rupa cadar tu

4# Korang pake kasut gi kelas dan itulah satu-satunya kasut korang dan korang tak terasa nak ada kasut lain pon sampailah kasut tu merana,koyakkan diri-sendiri,baru korang tukar

5# Korang selalu pakai baju,seluar dan tudung yang sama time gi Giant or Tesco tanpa rasa bersalah umpamanya itu je baju yang mampu korang ada

6# Korang pake henpon yang jenisnya kalo makcik-makcik kat kampong tengok mesti dorang cakap "Henpon menan ke tu nak?" tapi korang bertahan je guna henpon tu

7# Korang ada beberapa baju kurung tapi kebanyakan baju kurung tu match ngan 1 tudung je dan korang pon pake tudung yang sama tok beberapa baju yang lain tanpa mendengar kritikan teman lain

8# Korang ada bantal busuk dan sume orang mempermainkan perasaan dengan mengutuk bantal busuk tu tapi korang langsung tak peduli ngan hentaman mereka

9# Korang masih setia mengadap lappy,lambang kegigihan melampau konon-konon buat esemen tapi mata korang hampir tertutup dan page yang terbukak di lappy korang sekarang ni ialah blog

10# Korang perasan tak sume tu 9 perkara di atas adalah mengutuk saya?!



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : time idea baik je nak kuar,time tu gak en.shit nak kuar..grrr!

Vavi or Viva?


.

Assalamualaikum


Lapar or stress??


Vavi = babi
Viva = kereta

Motif entry : tiada motif

Kata-kata hikmah untuk hari ini :

Hoi!nape setiap kali nak type esemen, aku terasa nak type entry dan sudahnya aku type entry, esemen tak tertaip..aku gigit gak laptop cam gambar ahkak kat atas tu baru tau..grrr!



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : nak request ngan madam,pasni nak esemen hand writing je..paham tak nape???eh perasan tak,sume di bold..ahh lantak!

Peluang Untuk Jumpa Artis!!!


.

Assalamualaikum


Hai, artis!

Try korang google image and type keyword "artis"..gambar encik kat atas ada gak..sumpah tak paham nape gambar encik tu leh ade..

Haa,korang ada peluang jumpa artis!teruja tak?teruja tak?

Ok,saya ubah sikit tanda baca..korang ada peluang jumpa artis?
Jangan berangan!!!!!!kehkeh terus je bagi jawapan..dah ada tanda soal kan?haruslah jawab..

Sebenarnya,kalo korang ada peluang jumpe artis,korang nak tanya ape kat artis tu..tak kisah la sape-sape pon..kalo saya?saya teringin nak tanya soalan ni :

Hoi,awak yang jadi artis tu!awak kentut tak?ada bau tak?



Psst,tolong follow blog Terapi Kewujudan..blog esemen ni der,nak 200 follower..gila follower kot lecturer saya tu..adeih..tapi input takde lagi hahaha pelis follow tau!



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : sumpah nyesal sebab tak wat esemen awal-awal =..=

Kita buka aib orang, Allah buka aib kita


.

Assalamualaikum


Hari ni lebih hangat dari biasa..kenapa?kerana cerita sensasi pasal laki yang kawen ngan laki tu,padahal saya yang cun ni ada tok dijadikan stok isteri..kenapakah dia tidak memandang ke arah saya?kenapakah dia tidak memilih saya untuk dijadikan suri?kenapakah dia memilih untuk menjadi suri?kahkah geli lak..

Sebenarnya saya dah sentuh pasal benda ni berkali-kali dan terasa umpama malas pulak nak ulas panjang-panjang..tapi since di hari Jumaat penuh mulia ni (eh dah masuk ari sabtu pun), dan saya memang ada wat segmen Thoughtful Friday, nak gak saya berpesan "Kita buka aib orang, Allah buka aib kita"..

Buatlah entry pasal dia,ceritalah pasal pengajaran disebalik cerita dia,mengucaplah panjang-panjang tapi tolonglah jangan letak gambar dia..dia pon ada mak bapak,ada famili,ada adik-beradik..kalopon bukan dia yang malu,tapi family dia tetap malu..jangan malukan family dia..even kalo benda ni jadi kat adik-beradik kita,kita pon rasa malu kan kalo gambar disebarkan..buka aib tu der!

Biarlah orang laen punya la nak up traffic,wat entry pasal dia..tapi pastikan bukan kita..better check yourself..ya,kita bukan gay macam dia tapi kita juga punya dosa..dari dok sibuk kepoh pasal dosa orang lain,baik la ko pedulikan dosa ko tu dulu dek non..jangan ditambah dosa yang ada dan doakan dia selepas solat..bukan doakan dalam entry..



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : jadi pompuan ni susah hoi!jangan nak jadi pompuan sangat la..

Tukar baju di khalayak ramai???


.

Assalamualaikum


Baby, i miss u!


Selamat datang ke ruangan baru..bagi mereka yang kerap menyinggah,harap takdelah terkejut ngan perubahan mendadak ini ye..huhu sayang tersangat amat (bahasa apakah?) kat template yang lama since tempate tu dipakai di awal zaman pembloggeran lagi tapi terpaksa gak tukar template sebab template tu bermasalah..sedih tak terkata..serius saya tipu saya sedih kahkahkah..

Tapi yang baru ni lebih menonjolkan diri saya kan?kan?haa kan ada katak tu hikhik..itu pon baru setting sket je,nanti ada masa terluang nak edit lagi..hoi!cakap mengalahkan pm je..padahal sentiasa meluangkan masa kalo untuk blog..tok study je tak terluang sangat..erk karang pak encik baca statement ni,kena ceramah free sesaje je ni..pak encik jangan marah ye (^_^)

Kepada kawan-kawan pembloggeran,maaf la dah jarang berkunjung..ada 2 sebab;internet semput dan masa semput..bila dua-dua dah semput,saya sebagai warga jelita ni terus semput gak..nak update entry pon susah umpama sembelit,apa lagi nak ke blog korang..tak gitu?sumpah,saya takde kaitan langsung ngan sembelit!

Dah panjang ek?kbai!

Eh nak sambung sket lagi..korang pernah tak dalam sehari tu langsung tak korek hidung?pernah tak tak?pernah tak?saya pon tak pernah (sambil sapu-sapu jari tangan kiri kat kain sarung yang dipakai)



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s :  ape korang rasa tentang baju baru saya ni?

Wordless Wednesday # Menghiris nafsu


.

Assalamualaikum


Half of me said that I'm ok
But
Half of me said that I'm not


"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : esemen,nape ko susah sangat? =..= cis!








Ciri-ciri Entry Sampah


.

Assalamualaikum


Kompem abeh pensel kaler kat kedai Mutu kalo nak kaler kehidupan
Persoalan : Nape mesti stresskan kedai Mutu?



Bagus sangat ko benci diri-sendiri!
Persoalan : Kalo ko sendiri dah benci diri ko, sape je nak sayang ko?



Harus sentiasa berusaha untuk cinta
Persoalan : Subjek math fail, bab cinta tak plak..harem!



Semerah cinta yang hangat membara
Persoalan : Tak rentung ke ko kena api,bang?



Bestnye dapat pakwe ala-ala caring cam Brad Pitt ni
Persoalan : Kalo tukarkan word "kick" jadi "lick" ok tak?



Hoi,tak paham!
Persoalan : Nape saya pilih quote yang saya pon tak paham?



"Blogger is my self, blogging is my life"



p/s : paham tak permainan saya kat sini?takde idea la hoi! =..=

Perempuan Suka Mungkir Janji!!!


.

Assalamualaikum


Mata saya sebijik mata pompuan ni, percayalah!

Eh dalam entry semalam, janji lain..hari ni wat lain lak?tetibe je update kan?haha saje je sebab dah alang-alang on laptop..tapi malas nak buat entry..haha kbai!



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : ngantok gile ni tapi malas nak tido..nak tunggu tido malam gak =..=

Mahu Stop Blogging...Maaf!


.

Assalamualaikum


Ambo letih weh..tok rok nok bangun doh ni!


Hari ni busy..esok pon busy..so lusa la kita jumpa ye?tolong rindui saya!



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : ada ke yang kesah saya tak update? =..=

Peminat Istimewa Dari Marikh


.

Assalamualaikum


Cenggini kah rupe peminat istimewa dari marikh itu?

Well, saya sekarang sudah berstatus bintang porno..auww macam cool je kan menggaris perkataan sebegitu rupa..teringat kembali zaman memula berblog..macam noob gile..what so-called cool!

Ala,benci la!asal nak stat je,mesti lari topik..tak nak dah tulis blog =..=

Damn!makin lari dari topik..haha agak sewel ye malam ni..neway,saje je nak kerek ade peminat istimewa dari marikh..korang mampu?haruslah tak kan?peminat istimewa dari marikh ni memang betol-betol minat saya tau..malah,saya lah blogger pertama yang berjaya memecahkan dara bloglist dia..haa ko,dah tak dara lagi dah bloglist dia..tapi dia teruna lagi la..

Eh,teruna?means dia lelaki la kan?hehe pandai korang..dia memang lelaki pon..dia akan komen semua entry saya even sekarang ni saya dah agak jarang menkomen entry dia..eh tak..tak..saya komen gak tapi secara pukal hehe jarang la komen harian..saya kan malas bizi ngan aktiviti seharian..oo yeah!cool gile dapat gariskan word tu..

Hari tu kan saya ada cakap saya ada baby blog baru..eh garis word lagi?cool (tetibe)..dia dah pon list kan blog kedua saya dalam bloglist dia gak..first blogger yang wat gitu..korang mampu??see,betapa dia meminati hasil penulisan saya..oh terharu..dari dulu sampai sekarang dia wat saya terharu tau..oh peminat istimewa dari marikh!

Korang mesti teruja dan seksaited nak tau kan sape peminat istimewa dari marikh tu kan?korang mesti dengki bertubi-tubi kan?kan?betol nak tau sape dia?jom,kita pegi blog dia ramai-ramai..




"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : ada tak peminat istimewa dari bumi?siapa minat blog saya,korek hidung sekarang!!!