Tikus jadi blogger


.

Assalamualaikum


Ye, itu tikus. Tikus pun ada masalah. Nak kuar cari makan bukan mudah. Kena hadapi beribu rintangan yang mendatang. Nak kuar dari tempat persembunyian tu ingat senang ke? Ingat ala-ala rumah macam dalam Tom & Jerry tu ke? Itu strategi penjajah sebenarnya. Dahla tempat sempit, risiko nak jumpa tuan rumah lagi. Mesti tuan rumah tak suka sebab menumpang tapi tak nak bayar sewa. Eh? Kalau berjaya keluar pun, ada halangan jerat percintaan pulak. Ek eleh tuan rumah, setakat nak rasuah ngan ikan kering, baik tak yah lah. Takkan terpedaya punya. Kite pandang sebelah mata je tau perangkap itu. Ok lupekan perangkap tu, pastu jalan lagi, bahagian belakang peti ais tu ada pulak getah kaler hitam. Haha ape ingat kite tak tau itu guna untuk tangkap kite. Ingat kite tak sekolah ke? Cikgu yang ajar kite tu memang dah bagi manual tau tentang segala jenis perangkap kat Malaysia ni. Kite dah master la dengan semua tu. So jangan harap kite akan terperangkap. Take note k! 


Notes dari tuan umah yang jelita *pang!

Tikus ade sekor je tapi nak tangkap die memang makan tahun. Liciknye memang hado. Aku pon tak gheti dah camne lagi nak handle kau. Silap hari bulan, aku ajak kawan-kawan aku pindah pastu kau dok la sorang-sorang. Sewa kau setel sendiri. Boleh camtu?



"Blogger is my self, blogging is my life"

p/s : tikus, aku harap kau pon blogger gak dan dah jadi follower aku.

4 Responses to “Tikus jadi blogger”

  1. jemput join.hadiah ada jubah,maxi dress & rm100 cash!
    http://diyasesame.blogspot.com/2013/01/happy-blogging-giveaway.html

  2. biase letak sangkar jer, kompem jalan :)

  3. AyueJean says:

    Ayat intro yang tak boleh tahan tu..
    Terus otak ni laju je pegi kat LISTEN, LET ME SPEAK!...
    Hehheheheh... =P