Hey,not my type la!


.

Assalamualaikum


Ptuih..jangan nak meludah kat sini yob!


Sumpah,entry ni macam jerk sket..sila bertahan sewaktu membaca!

Blog dan segmen ialah umpama aur dengan tebing,umpama anjing dengan kucing dan umpama suha dengan kecantikan yang mana langsung tak dapat dipisahkan..saya pon pernah join segmen dan pernah wat segmen..

Kenapa segmen penting bagi blogger?

Yang pertamanya,di saat baru bermula sebagai blogger dan nak memperkenalkan diri kepada blogger yang dah sedia ada..di sini lah pentingnya korang join segmen..korang terjah la mana-mana blog dan asal nampak je perkataan SEGMEN,terus je join..

Ye,ini saya buat ketika saya baru bermula sebagai blogger

Kesan segmen kepada blog?

Follower akan bertambah dengan pesat..tapi dengan syarat,korang kena usaha sket la..blogwalking ke blog-blog yang turut join segmen tu..sebenarnya ada 2 kebaikan bila blogwalking..korang tengok dapat tengok camne dorang manage blog dan dalam masa yang sama memperkenalkan genre blog korang..kalo ade ilmu tutorial tu,cedok la sket-sket..

Ye,follower saya pon mendadak naik dan amatlah teruja dengan kebertambahan itu

Bercakap tentang genre or lebih sesuai guna kat sini,identiti..yes,blog pon ade identiti gak dan identiti ni la yang membantu korang mencari pembaca..pembaca means pengomen..dan pembaca juga terdiri daripada follower..korang kena ade sedikit skills dalam penulisan bagi menukarkan mereka yang dikenali sebagai follower itu kepada pembaca..

Skills dalam penulisan?wut de hell?

Itu terpulang pada apa yang korang nak tulis tapi yang pastinya penulisan korang tu adalah idea korang dan bukanlah segmen semata-mata..karang orang boring gak kan,asal masuk blog kita je ade entry segmen..ada segmen je,kompem blog kita yang ada..

Tak join segmen bukan bermakna kita sombong..mentang-mentang dah ade ramai follower,terus pandang segmen tu sebelah mata je kan?tak,tak,bukan gitu..korang boleh bersegmen tapi kena pandai memilih..

Camne nak memilih segmen?

Yang paling utama,pilih segmen yang dicreatekan oleh kawan blogger yang memang korang dah terbiasa bersama..uik cam lagu plak hehe..yang korang dah support each other..yang korang dah selalu komen each other..umpamakan seperti jari dan hidung,korang amat memerlukan satu sama lain sewaktu korek taik hidung..gitulah kita sesame blogger..yang dah biasa berkawan tu teruskan persahabatan dengan segmen..

Pilih yang korang leh jadi diri korang..contoh segmen Cik Eera..even dia wat segmen,tapi dia nak kita bagi jadi diri kita dengan membebel merepek merapu dan malucah pasal harapan blog..memang nampak sedikit poyo tapi saya rasa yang lebih poyo ialah segmen yang menganjur segmen mintak komenkan blog dia..erk?

Nape saya bercakap tentang segmen?

Memandangkan saya rasa entry neh dah makin ke laut,maka baiklah kalo saya stop..sebenarnya masing-masing ada pendapat pasal segmen dan saya masih join segmen yang saya rasakan menarik hati nurani saya ni..tapi pelislah jangan nak invite saya join segmen korang kalo korang baru je add saya,langsung tak baca entry saya,langsung tak komen..invite saya join segmen melalui shoutbox?hey,not my type la!

Saya bukan bajet diva tapi blogging adalah kehidupan saya dan saya ada gaya hidup saya..same macam korang gak la kan?hehe hidup perlu ada style sendiri (^_^)




"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : ada sesape nak buat GA tak?pelis!!!

18 Responses to “Hey,not my type la!”

  1. Azzah says:

    sis pun dah jarang join segmen..

  2. hehe...yang penting gaya penulisan atau content blog tu sendiri..

    kata berblogging kerana minat...kalau sibuk dengan segmen dah macam lebih kepada mencari populariti pulak..

    #cuma bagi pendapat

  3. M Fizan says:

    huhu..setuju2..tak habis2 dengan segmen.. isi hampeh.. kite bakor jer..

  4. dhiera says:

    suke gile dgn ayat "blogging adalah kehidupan saya dan saya ada gaya hidup saya".. wowww...

    saya jarang join segmen. kalau dah tak tahu nak buat entri apa baru join~ hukhuk

  5. setuju2.ade yg pestaim masok blog, invite kite join segmen.. invite kat shoutbox je pun

    besenya join yg sy dah kenal sbb nak support die atau segmen die mmg menarik atau bila idea xde

    cik suha lah buat GA. gerenti sy join la..haha

  6. kita buat ikut kata hati kita..mudah...:)

  7. Waqheh says:

    jgn lupa gua....nanti gua sayang lu lebih

  8. jarang dah join...hehehe.. yg best je bru kb join

  9. as salam..
    pakcik pun dah jarang. sebelum sibuk ni, laju je join segme. hehe..

    bagus tips nih. nanti pakcik mark, masuk dalam page blogging tips pakcik kat atas nun. hehe.


    p/s: eh. blog pakcik laju ke lambat nak loading?

  10. suha says:

    @Azzah
    hehe sis xyah join segmen,mmg dh glamer lala (^_^)

  11. suha says:

    @M Fizan
    yg penting kualiti entry (^_^)

  12. suha says:

    @dhiera
    hikhik cik suha maen type je ayat tu (^_^)

  13. suha says:

    @Eera Shera
    haha best gak kalo buat GA..tengokla kalo ade baju buruk xnak pake,cik suha wat la GA kahkah (^_^)

  14. suha says:

    @Подтверждаю
    makin glemer la cik suha hikhik (^_^)