Posisi Berbeza


.

Assalamualaikum


Cik Fay cakap nanti dah taun 3,muka jadi cenggini..auwww!tak sabar ok!


(Malas nak wat intro panjang lebar)


1# Beg bagasi (luggage)



Saya benci gile bagasi dan saya memang takde stok bagasi langsung dalam kamus hidup saya..alasan saya,takleh nak padat-padatkan baju..kalo beg bese,ko taram la camne pon asalkan boleh zip..lagipon macam menyampah je tengok beg yang besar gedabak..berbulu je tengok beg tu sampai kadang-kadang saya menjeling tajam je memerhatikan kelibat beliau

TAPI

Bila beg biasa kesayangan saya itu berat dan melampau tenaga batin yang saya miliki,saya akan memandang bagasi milik orang lain dengan penuh kesayuan..oh betapa mereka sume dapat menarik bagasi beroda itu dengan penuh kebanggaan di saat saya terhegeh-hegeh mengangkat beg saya yang berat itu..rasa macam "oh terhinanya diriku ini"..pedih menikam jiwa..


2# Bas cater


Mana 1 ejaan yang betul ye?

Orang berduyun-duyun balek dengan bas catar tapi saya?saya lebih sanggup membuang masa dan tenaga membeli tiket di stesen bas..ye,saya tak suke naek bas catar..alasan saya mudah,ianya amat membosankan bila terpaksa naik bas yang dipenuhi oleh makhluk-makhluk satu universiti yang mukanya adalah sangat familiar..indahnya naik bas ekspress biase ialah apabila anda dan pasangan seat anda hanya berpandangan seketika,senyum dan zzzzzzzzzzzzz..dan suasana bas akan tenang-tenang sahaja..

TAPI

Bila saya diberhentikan di hadapan Putra yakni bas tidak masuk ke dalam stesen pada pukul 5 pagi (pakcik bas tu gile punye pecut),KTM yang didepan mata juga lengang dan masih gelap,dan begitu ramai manusia yang berpasangan ataupun berkumpulan dan terpaksa duduk di tepian kaki lima sambil bontot beralaskan bag..ya,saya rasa keseorangan..



3# Tudung spesis genetik Arini



Tudung ni pernah melekat di kepala saya (for a certain reason and only for a while) tapi tak pernah melekat di hati saya..memang banyak kelebihan pakai tudung ni tapi hati kecil saya tetap memberontak..oh tudung bawal,engkau tetap di hati!walo secantik mana pon tudung genetik arini ni,hati saya tetap mengatakan TIDAK!

TAPI

Betapa susahnya mahu mencari tudung bawal di alaf ini..saya dengan riang gembira telah berangkat ke pasar tani bertujuan mencari tudung bawal barang sekeping dua untuk stok raya tapi sehingga ketiak dah bau belacan,rupanya langsung tidak kelihatan..yang ada tudung arini,huh!akhirnya dengan bantuan GPS,saya jumpa gak booth yang jual tudung bawal dan percayalah,tiada kelibat manusia di booth beliau!



Manusia paling selebek!
(motif letak gambar : dengki ngan Mr. Freaky)



“Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahui.” (Al-Baqarah: 216)




"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : "Posisi" terbukti bukan perkataan lucah (^_^)

15 Responses to “Posisi Berbeza”

  1. Azzah says:

    situasi yang kedua tu saya pernah alaminya..

  2. muak dah naik bas ekpress...

  3. Luqeem™ says:

    naik burung je lepas ni.hee..

  4. suha says:

    @Azzah
    kita serupa..lalala (^_^)

  5. suha says:

    @Tukang Karut
    tak mmpu nk balek ngn kete (^_^)

  6. suha says:

    @Luqeem™
    erk cik suha ni berat,takut burung plak tak larat nk bwk ~ngee (^_^)

  7. yg psl luggage tu sy pun sama dolu. tp skg dah pki luggage tu sbb dah merantau jaoh..brg byk senang tarik je kan

  8. suha says:

    @Eera Shera
    tetap tak mau pakai (^_^)

  9. begitu byk posisi
    hehehehehee

  10. suha says:

    @aimie amalina
    hehehe posisi terbaik (^_^)

  11. iMBobo says:

    beg bagasi yg tarik lebih mudah :)

  12. suha says:

    @iMBobo
    tetap tak suke!
    *degil*


    (^_^)

  13. M Fizan says:

    1. saya suka bagasi
    2. saya suka bas ekspres.
    3. saya tak pakai tudung..
    haha.. len kali akak cari selendang jer senang :D

  14. suha says:

    @M Fizan
    OMG!im not wearing selendang okei (^_^)

  15. jmpa manusia yg kt bawah ni la smlm