Blogger yang kakinya cagu


.

Assalamualaikum


Kaki ada cagu ye kak? (^_^)

Cagu akan menyebabkan bau busuk dan menjejaskan kredibiliti seorang manusia mahupon biawak..jangan tak tau, biawak juga ada yang kakinya cagu..tak caya?sila tonton biawak di zoo..kaki saya bukan kaki cagu..sila bersangka baik dengan saya..

Ada pelbagai jenis blog di dunia blog ni begitu juga dengan katak-katak saya..walopon saya lom jumpa lagi dengan mereka tapi saya tahu mereka kaki cagu ke tak..mana saya tau?sebab saya kan Princess Katak mereka, harus lah saya tahu pasal mereka..mereka kaki cagu jenis ape?



1# Kaki cagu banyak idea

Bloggers kategori ni memang banyak entry, kadang-kadang sampai 14 ratus entry dalam sehari dan bukan entry kosong ye..entry dorang sume bermaklumat dan seronok di baca..ada ilmu di dalamnya yang boleh kita jadikan panduan




2# Kaki cagu entry mengalahkan novel

Yang ni plak memang imaginasinya superb!kalo bab mengarang entry memang mencecah kerak bumi tapi satu yang pasti, sangat seronok dibaca..ada bakat tok mengeluarkan novel dan menandingi penulis picisan yang asek nak keluarkan novel pasal cinta pastu guna nama yang canggih-canggih tak hengat dunia

Contoh : Kapten, Nadh



3# Kaki cagu merepek pasal diri sendiri

Blog personal itu best kalo kita tidak syok sendiri cerita pasal kita..bagaimana mahu menentukan best ke tak best cerita kita?cuba kita type entry yang cita pasal kita, pastu kita imagine kita baca ape yang kita tulis tu kat blog orang laen..kalo kita rase menyampah, then sila lah beranggapan orang laen pon menyampah gak..tapi blog kaki cagu ni, memang hal personalnya menarik tok di baca




4# Kaki cagu pembaca berita

Bloggers kategori ni memang berbakat jadi wartawan, takpon pembaca berita takpon ketua editor syarikat newspaper..sebab entry dorang kebanyakannya bersumberkan newspaper, banyak berita yang dikongsi membuatkan saya tak perlu lagi beli paper or akses newspaper secara online..pemalas kan saya ni?tapi terima kasih untuk bloggers yang cenggini




5# Kaki cagu suke memasak

Korang nak masak?tapi tak tahu ape nak di masak selain air dan megi?so ade bloggers yang menjadikan blog mereka sebagai dapur..mereka memasak serta berkongsi resepi itu dengan orang lain..entry nya ade gambar yang boleh mengkecurkan segala air liur yang ade dalam mulut ni..harapnya dorang akan kongsi bermacam-macam lagi resepi di bulan puasa




6# Kaki cagu misteri

Penulisannya misteri..perlu kepada pemikiran dan sangat sesuai tok mereka yang suka berfikir..bagi otak kanak-kanak macam saya ni, memang rase macam "oh apelah yang dia nak bitau" tapi tu identiti bloggers ni..ada kalanya, kita perlu berfikir dan mereka antara yang mampu membuatkan kita jadi pemikir yang hebat..harus dapat Nobel dorang neh

Contoh : Republic, Ghost



7# Kaki cagu islamik

Dakwah itu ada pelbagai cara padanya dan perlu berhemah..dan ada bloggers yang tak ketinggalan untuk berdakwah melalui blog mereka..ianya terbaik bukan?andai kata kita rasa hati kosong dan perlu kepada ketenangan juga perkara-perkara yang boleh memberi cahaya pada kegelapan hati, blog islamik adalah pilihan yang terbaik




8# Kaki cagu sempoi gile

Sempoi teras utama blog mereka..baca tanpa perlu berfikir tapi ada pengisian padanya..sesuai tok mereka yang tak menjadikan membaca sebagai hobi kerana entry mereka tersangat pendek dan ada antaranya hanya menjadikan gambar sebagai entry..tapi percayalah, ianya sangat menarik

Contoh : Gedek, Daddy, Jo, Azroy



9# Kaki cagu pemberi tutorial

Bloggers ni memang terhebat dalam bab tutorial tok blog..dorang akan menyediakan banyak tutorial bagi mereka yang teringin nak memperhebatkan lagi blog..saya?saya amek tutorial yang penting je memandangkan blog saya ni simple je..korang?terpulang pada korang camne korang nak memperindahkan blog korang..apepon cantik itu subjektif




10# Kaki cagu berhati jiwang

Mahu dapatkan bait-bait kata yang terindah untuk si dia?mahu mencari blog yang memberikan fokus kepada cinta?dalam dunia blog, sume genre ada..bloggers juga perlu cinta dan ada yang berhati jiwang..tak salah pon dan catatan mereka sangat seronok di baca..kenapa?kerana kita juga punya cinta



Itulah mereka, bloggers kaki cagu dengan blog mereka..eh mereka kaki cagu ke?sila la ke blog mereka dan tanya mereka sendiri..hanya mereka yang ada jawapannya lalalala



Notes kaki cagu :

Selamat belajar kembali wahai My 6th Bro..all de best!

Eera Sheera : Tenkiu sebab memilih blog Cik Suha (^_^)




"Blogger is my self, blogging is my life"

p/s : korang kaki cagu kategori mana? (^_^)





50 Responses to “Blogger yang kakinya cagu”

  1. Fay says:

    kaki cagu xde idea.. hahahh

  2. CikMiMiey says:

    fuhhh ... tu dioo ciap ngan model2 kaki cagu lagik ..hihi ^__^

  3. suha says:

    @Fay
    hahaha kaki cagu ye kak?(^_^)

  4. suha says:

    @CikMiMiey
    sile la terjah model2 tu sume (^_^)

  5. adoi la, amik dia, kasik cagu terus haha.. xbnyak pn idea, biasa je.. :D
    arini ngan smlm agk sibuk skit,ada on call

  6. nk report kt abg ben haha

  7. suha says:

    @niena shopping2u
    hehe patot pon entry tak banyak cam bese (^_^)

  8. suha says:

    @niena shopping2u
    adeih..kantoi ngn abg ben,abeh la *cuak*


    (^_^)

  9. kaki takde cagu :D

  10. Azzah says:

    semalam jadi katak,hari ni kaki ada cagu pulak..mana tahu?..la..la..la..

  11. suha says:

    @Azzah
    katak berkaki cagu...eee comel!(^_^)

  12. hehehe.. skang ni standby utk rusuhan, dah 3 sjak Khamis lgi keje xcuti lgsung, 4 hari duk lam uniform je ni.. , haha,da gitau pun =p

  13. Freaky says:

    kaki cagu. =_= hahahah adoii lawak.. terima kasih banyak2 cik suha

  14. kaki cagu #2 dan #4 kawan-kawan baik saya...;)

  15. suha says:

    @niena shopping2u
    ooo take care ye (^_^)

    erk..seram lalala

  16. suha says:

    @Freaky
    hehe katak kaki cagu itu comel tau (^_^)

  17. suha says:

    @harrazdani
    hehe jom kita bersama-sama berkawan baik (^_^)

  18. Ticer kaki cagu hentam semua.. haha

  19. sy kaki cagu yg mcm2 .. haha :D

  20. suha says:

    @alif haris
    memang 100% cagu la ni ye?(^_^)

  21. hahahaha hanya mampu gelak

  22. wkakakakaa. terboek! ade betulnye tu~ wooot~

  23. Bigdaddyz says:

    ala malu2 kucing...suha tkaseh pasal tutor tu... tapikan berpuluh kali buat tapi error gak...eeee geram arrr kan...

  24. kb xde pun.. :P
    heheh..

  25. maya anis says:

    alaaa...cik suha kte xder pom..
    majuk :(

  26. satu lagi cagu takde,cagu yg suka membela..hahaha



    ouchhh nama vampire ada ...kikiki tQ

  27. suha says:

    @Pendamba Mawar
    uik hilang kejiwangan kalo gelak kuat2 nnti (^_^)

  28. suha says:

    @Bigdaddyz
    malu2 katak la daddy (^_^)

    hehe keep trying otei

  29. suha says:

    @kotak bulat
    adeih..contoh je tu (^_^)

  30. suha says:

    @maya anis
    erk jgn majuk..nnti jadi mnusia blek hehehe (^_^)

  31. suha says:

    @vampire's lovex
    haha nak cakap cik suha la tu (^_^)

  32. hanya pembaca dan pemerhati sejati blh buat entri mcm ni

  33. kaki saya takda cagu..

    serius..!!

    :P

  34. suha says:

    @Kapten Atok
    and im de one kan?(^_^)

  35. suha says:

    @missSenget
    erk baek cek bebetol (^_^)

  36. thanks :)
    follow sini juge

  37. suha says:

    @cik najihah
    tq kerana menerima sumpahan kekatak (^_^)

  38. alamak rasa bodoh gila cagu tu apa muhahahaa

  39. suha says:

    @Boneka Tak Sakit
    sila google search (^_^)

  40. Khairil says:

    haha kaki cagu pembaca berita...hihi boleh beat kot Ashwad Ismail Astro Awani...haha

  41. suha says:

    @Khairil
    hahaha semestinya (^_^)

  42. Speechless.. terima kasih sangat.. T.T

  43. ok sila sponsor satu award nobel prize..nak lawan franz kafka.boleh gitu.. :)

  44. suha says:

    @fRaMe LenSeS
    terima kasih juga kerana memanggil hujan (^_^)

  45. suha says:

    @ghost writer
    award katak nak?~ngee (^_^)