Kenapa Katak Itu Namanya Katak?


.

Assalamualaikum


Ada tak yang mahu buatkan cupcakes cenggini tok Cik Suha?


Hai kekatak sekalian..petang-petang neh buat ape je?saya sedang merehatkan diri daripada stadi atau ayat betulnya sedang melarikan diri dari stadi..adeih dah lama sangat tinggal arabic, memang tak paham la apa yang tertulis dalam buku..umpamanya sorang budak kecik yang comel umo 2 tahun 5 bulan sedang membaca buku yang mana dia tak tau sepatah harem pon..cuma bezanya, saya adalah budak besar yang tak comel dan berumor 25 tahun (saya bold kan)

Saya dengan panjang lebarnya dah bercerita pasal pemergian saya buat seketika yang langsung takkan ditangisi oleh mana-mana bloggers dalam entry [Disaat mulai klimaks]..ye, saya akan menghilangkan buat seketika sebelum kembali beraksi..ok ayat ini sangat menjengkelkan..tapi katak-katak sekalian, jangan ingat Princess Katak korang ni akan membiarkan korang berkeliaran lantas kembali ke alam manusia..itu mustahil!

Jadi, supaya katak-katak sumpahan ini tidak terlepas lantas di cium oleh Mak Jemah ataupon Mail Lambung, maka saya berkira-kira untuk membuat contest supaya kekatak ini tetap akur untuk berada di dunia Princess Katak..see, otak saya mampu bergerak dengan laju kan?di saat sebahagian otak bertungkus-lumus menghafal patah perkataan di dalam buku Fiqh, sebahagian lagi masih mampu berpoya-poya memikirkan tentang blog..adeih anti klimaks tol la!

Bagi saya masa untuk berfikir tentang bagaimana saya mahu menjadikan contest tu lain dari yang lain..apa yang lain?takde yang lain melainkan yang lain-lain belaka..erk?tapi tok permulaan ni, saya nak tanya, korang rasa teruja tak kalo hadiah contest ni ialah seperti gambarajah di bawah :


Bear Keroppi


Bantal Keroppi

Erk ini sekadar display sahaja, harap maklum..ini adalah kepunyaan dan kesayangan saya, maka mustahil untuk saya jadikan ianya sebagai hadiah..tapi saya akan berusaha untuk mencari yang sebijik sebontot seperti display dan jika tidak ketemuan, saya akan mencari katak yang rupanya lain sedikit tapi masih bertemakan bear dan bantal katak..saya sama sekali tidak akan menggunakan bantal binatang lain sebagai hadiah terutamanya oink oink atau bahasa sopannya babi

Untuk makluman, hadiah akan ditambah bergantung kepada penyertaan..makin ramai, makin banyak hadiahnya..dan makin kopak lah beg duit tuan blog yang menganjurkan contest ini..adeih harus ganti puasa awal la ye tahun depan (^_^)

Sementara saya berfikir sedalamnya tentang contest ini, ape kata korang join contest dan segmen yang dibuat oleh katak-katak saya terlebih dahulu :-



Oh sebelum terlupa, sila rujuk entry di atas..sebenarnya ia adalah teka-teki dan bukan sekadar tajuk bersuka-sukaan

Dan ini jawapannya :  

Kenapa katak itu namanya katak adalah disebabkan katak itu adalah katak..kalo katak itu adalah lembu, maka namanya akan ditukar kepada lembu
(^_^)



"Blogger is my self, blogging is my life"

p/s : adeih bertambah satu lagi benda nak kena pikir..sempooooottt!




61 Responses to “Kenapa Katak Itu Namanya Katak?”

  1. Fay says:

    bole la join nanti.. ^^

  2. suha says:

    @Fay
    terbuka kpd sume (^_^)

  3. POPO says:

    nk join...ble boley join ni?
    sgt2 berminat!

  4. katak tu nmenya katak sebb dia bukan lembu, kerbau dan panda yang comel.. :)
    nak tgk la pe contest yg dorg ni wat

  5. comellllllll.........ongong,,,

  6. maya anis says:

    ALAAAA,..nk join tomey katak tu,,,tp xnak kaler hijau nk kaler pink wakkaka :0

  7. errr... aku sangat geli dengan katak...

  8. Khairil says:

    suka katak hijau yang kecil tu...

  9. kalau gwa masuk lu kene pastikan gwa yg dapat katak2 tuh semua..pahammm x..??hahahha

  10. Azzah says:

    nak hadiah yang gambar ataaaaas sekali..cupcake katak..

  11. CikMiMiey says:

    alaa .. mimi lom pernah belaja wat cupcakes sendiri lagi .. lau tak boleyy tulom buatkan..hehe

    keroppi tu comelllll !!! geram nengok mau tenyeh2 pelok2 ..haha

    cik suha buat laa contest tuh ...huhu

    eh , cik suha 25 erk ? oh , pangkat adik laa saye nih ..huhu

  12. Bigdaddyz says:

    kalau masak sup katak nak.....hehe

  13. Freaky says:

    ahaha comel hadiah katak ni :D

  14. suha says:

    @POPO
    akan dimaklumkan kemudian (^_^)

  15. suha says:

    @kotak bulat
    hehe kan KB kan?(^_^)

    jangan tgok je..terus join tau

  16. suha says:

    @i'm ezza haniza
    alololo comelnya bunyik dia (^_^)

  17. suha says:

    @maya anis
    kalo awk yg menang,cik suha bg kaler pink punye (^_^)

  18. suha says:

    @Tukang Karut
    cik suha geli-geli (^_^)

  19. suha says:

    @Khairil
    cik suha suke sume katak (^_^)

  20. suha says:

    @♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥
    hahaha ceit,guna cara paksaan..anda disqualified (^_^)

  21. suha says:

    @Azzah
    akak la buatkan tok cik suha (^_^)

  22. suha says:

    @CikMiMiey
    ye adik,cik suha adlh kakak tua (^_^)
    mimi,cepat blaja wat cupcake pastu nnti buatkan tok cik suha ~ngee

    kalo cik suha wat contest tu, nnti mimi join ye syg (memujuk)

  23. suha says:

    @Bigdaddyz
    penguat tenaga batin kah?(^_^)

  24. cik suha nk tau sgt sape dia? dia tu pemes sbnrnye hehe... nama blog dia muslimbay.com

  25. hehehe.. ooo, nk wat contest yer, ok.. teruskan.. nk join gak!

    erm.. mmg la nama kata tu diberi nama sbb bntuk dia sebijik cam katak,, kalo katak tu macam beruang,otomatik dia dipanggil beruang

  26. suha says:

    @niena shopping2u
    ooo pernah termasuk blog dia (^_^)

  27. suha says:

    @niena shopping2u
    cik niena memang wajib join!hehe


    pandai pon ~ngee (^_^)

  28. http://www.facebook.com/profile.php?id=100000631031689

    ni fb wife dia, dia pnye fb da delete pn..
    erk.. dia puny ablog dlu cun, tpi ntah cmne tetiba jdik camtu hehe

  29. suha says:

    @niena shopping2u
    adeih cik niena neh..malu cik suha dibuatnya (^_^)

  30. ada button like tak???
    :D

  31. teha pun ada seekor ktak tetapi.....katak teha telah dicederakan oleh seorang budak...menyebabkan kaki katak teha tergantung sebelah...waaa!!!!!!

  32. suha says:

    @tehaFATIHAH
    simpatinya kat katak tu

    tp xpe,teha join contest ni nnti,dpt la katak laen sbgai gnti (^_^)

  33. minat giler ngan katak sampai cupcake pun nak buat rupa katak..nih memamng berharap ada katak bertukar jadi putera raja yang kacak ker..hihi

  34. suha says:

    @ghost writer
    haha kalo la ade (^_^)

  35. bunbun says:

    rase nak bunuh diri baca jawapan teka teki




























    AHAHAHAHAHAHAHAH

  36. wa..ini idea baru untuk buat cup cake ni..tq suha..seronok jugak kalau boleh buat bentuk katak..anak2 umi mesti suka..kira ni nanti masuk list umi la

  37. .fariza. says:

    ahha.
    all da best ~

  38. sifu im says:

    cup cake tu muffin kn??

  39. Anum says:

    hehehhe, cupcake cute

  40. suha says:

    @bunbun
    erk tamo bunuh diri hikhik (^_^)

  41. suha says:

    @umi's cup cake
    nnti akak upload la gmbr cupcake tu ye..biar cik suha jeles bertubi-tubi (^_^)

  42. cik pip says:

    pip akan join sume contest cik suha buat ok!!bila n dekt mana..**ceh tersemangat pulak..hahha..

  43. comel2 katak di sini ...:)

  44. suha says:

    @cik pip
    hehehe comel tol pip ni (^_^)

  45. suha says:

    @Starcapricorn
    and u'r one of dem (^_^)

  46. ayanuts says:

    he..he..obsess kata ke???

  47. cik pip says:

    @suha

    ngee~~ttbe malu..hahaha

  48. suha says:

    @cik pip
    oo kalo cik suha takde tibe2nye, sentiasa je malu lalala (^_^)

  49. Acik says:

    eeeeeee ... katak! heheeeee

  50. comelnye keroppi..
    tapi yang cupcake cam x lalu je nak mkn..hehe

  51. suha says:

    @zie_ira
    tersangat comel kan?(^_^)

  52. suha says:

    @Acik
    hehe anda pon dh jd katak cik suha lalala (^_^)

  53. suha says:

    @hadiaruz..
    tau takpe,rase nk simpan dlm peti ais selamanya je kan?(^_^)

  54. ih minta donk keroppinya :(
    oh ya hadir ya di situs ku ..
    www.dyaharumatica.blogspot.com
    :)