Penyetlah ko!!!


.

Assalamualaikum

Cerita I


Erk marah ke?


Hikhik mana ada..kan tengah sengih ni (^_^)

Tapi entry tu??


Saya cakap pasal Nasi Ayam Penyet la ~ngee

Ekceli tadi kuar berjemaah ngan kengkawan, 6 orang semuanya..gi serang restoran nasi ayam penyet ape tah kat Giant, Nilai..dah ketagih kot..sedap melampau tapi kat Central Market yang saya makan dulu lagi best..sesaje je pergi since kitorang pon dah nak cuti sem, konon nak mengabdikan kenangan bersama..okeh dah terpoyo (^_^)


Cerita II

Pepagi tadi idea penuh di minda dan tercetuslah Thought Friday..macam nak jadikan fenomena dan dah try iklankan ke seluruh pelusuk dunia blog..ramai yang tinggal komen, cakap setuju ngan idea tu dan menyifatkan ianya sebagai satu pembaharuan yang baik..tapi mungkin kerana saya bukan blogger glamer, apetah lagi hebat so idea saya dipandang sepi..saya terlupa yang saya takkan berjaya mencipta fenomena kerana saya hanya blogger picisan..sungguh saya terlupa..hanya sorang je selain saya yang join gak Thought Friday, itupon kerana dia blogger yang paling rapat dengan saya..bukan saya mahu mencipta nama, tapi saya rasa idea tu boleh menjadikan kita berkongsi sesuatu dengan orang lain, bukan hanya cerita personal kita sahaja..tapi takpelah, mungkin bila saya terus mencuba, benda cenggini akan diterima (^_^)


Notes : 

Wordless Wednesday dari Barat lebih menjadi kebanggaan kita berbanding idea Thought Friday yang saya cetuskan hanya untuk kita sama-sama menghayati Islam

Jika ada bloggers yang juga membuat entry berkenaan dengan Thought Friday, sila tinggalkan link di komen ni ye..nak baca yang korang punya


Pautan :


#Thoughtful Friday

Cerita III

Dunia blog kecoh dengan cerita akak Norma, seorang isteri dan ibu yang menderita kanser..kebanyakan blog mula membuat entry pasal akak Norma..Alhamdulillah, bloggers Mesia masih mempunyai nilai keprihatinan yang tinggi dan mereka yang pernah mengecop bloggers dengan pelbagai gelaran yang buruk itu harus segera menarik balik kata-kata mereka..kita bukan menyalak tidak bertempat kan kawan-kawan?..apapun saya harap akak Norma akan berjaya mengharungi kesakitannya dan semoga masih ada sinar harapan untuk dia sembuh..moga ada insan yang prihatin yang mampu menderma bagi tujuan perubatan..ingat, hari ni kita tolong orang, insyAllah satu masa nanti bila kita susah, akan ada orang tolong kita..


Pautan :



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : sedang menunggu Katak ke 444..ada yang spesel untuk anda (^_^)

20 Responses to “Penyetlah ko!!!”

  1. Nasriq says:

    good idea... tapi aku tak reti nak tulis cam tu...

  2. suha says:

    @Nasriq
    blogger mesti bnyk idea punye (^_^)

  3. Thought Friday, bagus sgt2 idea tu :D

  4. alala.. ni mcm entri makn hati je..suha buat tiap2 jumaat..nti ramai la yg wat jugak.. :)

  5. suha says:

    @kotak bulat
    hehe takde la makan hati pon..makan nasi ayam penyet ada la yumyum (^_^)

  6. antara yg top kat kuching ialah nasi ayam penyet...memang best.ada satu kedai tu nama pun "raja ayam penyek'...huhuhu

  7. suha says:

    @harrazdani
    nnti kalo gi sana,nak rase nasi ayam penyet kt sana plak hehe (^_^)

  8. M Fizan says:

    haha.. akak jangan lar putus asa.. istiqamah.. nanti ada lar hasil.. benda baik kita kena sokong.. 444? boleh kan unfollow dan tunggu 444?? hehe.. nanti akak kena belanja saya makan nasik ayam penyet masak gulai piza kari letup ^_^

  9. suha says:

    @M Fizan
    hehehe akak xdpt nk istiqamah lagi..ari kamis dh nk blek kmpong..kt kmpong xdpt online,buln9 baru blek cmpus huhuhu

    adeih..takleh maen tipu!hehehe

  10. kat ipoh ayam penyet tak sedap =,="

  11. suha says:

    @schaze zainn
    meh kita mkn kt nilai (^_^)

  12. Fay says:

    nanti bole la belanja ayam penyet pulak! heee~

  13. suha says:

    @Fay
    cik suha tak kisah kalo org nk blnje (^_^)

  14. semoga berjaya untuk thoughtful friday kamu

  15. suha says:

    @Kapten Atok
    owh!kembali bersemangat (^_^)

  16. as salam..
    erk.
    nasik ayam penyet.
    meh. meh~ datang sarawak. ada tempat best2 oo~

    kotak bulat tu..belajar welding ke? pakai headshield tu~

    baguih! boleh jadi welding engineer macam pakcik. tapi kena merantau la. haha~

  17. suha says:

    @Подтверждаю
    nyum3..nak nasi ayam penyet! (^_^)


    hehe pkcik gi la terjah blog die,tnye dia..cik suha tatau..