Thought Friday : A New Trend


.

Assalamualaikum


Inikah keghairahan manusia? Jika begitu, dimana letaknya iman?


Thought Friday #1
=========================================================

Note :

Thought Friday diwujudkan bertujuan supaya bloggers, muslim terutamanya, dapat bertukar-tukar fikiran tentang Islam..samada mahukan gambar sebagai madah bicara ataupon mungkin juga sedikit entry yang menerangkan kembali kegelapan hati dengan potongan hadis atau terjemahan Quran, ianya bergantung kepada kreativiti bloggers..tiada kekangan, memandangkan ianya sekadar perkongsian..blog juga boleh di jadikan medan dakwah, am i right?

Jika sebelum ini kita bermegah dengan Wordless Wednesday dan yang terbaru Spontaneous Thursday, jadi apa kata kita bermain kata pula dengan Thought Friday?Jadikan ini fenomena, ikhlaskan hati dengan segala info dan insyAllah bekalan akhirat itu pasti bertambah (^_^)



"Blogger is my self, blogging is my life"

p/s : Cik Suha sudah mulakan langkah, katak-katak sekalian bagaimana?


49 Responses to “Thought Friday : A New Trend”

  1. setuju2...thought of Friday..macam best !!

  2. suha says:

    @Cik Arda :D
    jom bersama2 cipta fenomena (^_^)

  3. bunbun says:

    hahaha! suka ni. errrr. tapi macam baru je buat untuk spontaneous thursday. hahaha

  4. suha says:

    @bunbun
    hehehe try la dear (^_^)

  5. sat... nak g tanya katak tepi rumah...~~~~~~ dia kata betul jugak... sepatutnya jumaat pon special... hehehehe (^_^)

  6. pha is says:

    nk try jugak lah... hehehe

  7. Freaky says:

    wah fenomena baru pula Thought of Friday :D ...

    btw : freaky x berat = blog x berat :P

  8. mari befikir di hari jumaat hee

  9. Alhamdulillah, bagus.. itulah yg sepatutnya.. :)

    http://www.my-shopping2u.com/2011/07/hati-yang-hidup.html

    slmat pagi ^.^
    hati awk hidup x?

  10. apsal bnda tu yg dicari.. adakah cik suha simpan sorok2'? nktgk hehe

  11. gedek! says:

    tu uncle la yg type tu...

    lala

  12. WuMing says:

    Menarik tuu... tapi Wahai Cik Suha intan payung...Tolong baca WuMing punya "About Me" skali lagi... man taw dah terlupa... Tapi WuMing berbangga kerana Suha tak lupa kat WuMing... WuMing akan sokong Suha....Intan Payung....

  13. aizamia3 says:

    ceria di pagi Jumaat

  14. anismelon says:

    setuju setuju..tp td anis baru tngk dorg wat funny friday..tp kalo ikut cdangan cik suha nie pon okek..hehe

  15. man says:

    Bagus...
    Biar tepat fakta....andai silap, jadi ikutan menganggung dosa.

  16. miloais says:

    tak de mende lain ke depa nak gugel ni????

    beb.... iols suker ngan cadangan uols ni...

  17. suha says:

    @Shuk_ArChie
    hahaha awk pon katak cik suha,so bek tnya dri sendiri je lala (^_^)

  18. suha says:

    @Freaky
    mencari pahala dalam berblog (^_^)

  19. suha says:

    @niena shopping2u
    jom support cik suha (^_^)

  20. suha says:

    @niena shopping2u
    haha nampak sangat blog cik suha ni hot kan?(^_^)

  21. suha says:

    @gedek!
    adeih uncle menodai blog cik suha ye!


    hahaha (^_^)

  22. Dayana AZ says:

    wahh ni baru eh ? :) baru tahu hehe.. nk try jgk lah klu jmpe ;)

  23. suha says:

    @WuMing
    sumpah xpaham..huhuhu

    tp time kasih sbb sntiase sokong cik suha (^_^)

  24. suha says:

    @aizamia3
    senyum selalu (^_^)

  25. suha says:

    @anismelon
    mana yg terbaik,itulah pilihan kita (^_^)

  26. suha says:

    @man
    cari rujukan yg betol (^_^)

  27. suha says:

    @miloais
    minda dorang ke arah tu je (^_^)

    tq sebab suke hehe

  28. suha says:

    @Dayana AZ
    baru dicipta oleh cik suha (^_^)

  29. WuMing says:

    Tak apa lah... Habis tu kalau tak sokong Suha dan kawan-kawan WuMing yang lain... nak sokokng siapa..Baca laa tajuk Notis kat Blog Wuming..

  30. suha says:

    @WuMing
    ni syg wuming lebih (^_^)

  31. macam mana bole ade keyword cmtue lak? sebb sellunya ade ape2 keyword mcm tue dlam blog bila dia search bru muncul tu muncul blog kita..

  32. Mr iz says:

    satu idea yang bernas dan menrik membuatkan ia begitu tetari.... bijak... boleh disokong tanpa di kongkong.... saya setuju... he he he perkongsian bijak namanya ni...he he he

  33. suha says:

    @ieyza afieyna
    hehe entry cik suha la puncanya (^_^)

  34. suha says:

    @Mr iz
    time kasih (^_^)

    bloggers harus bijak,xdela dipndang rendah non-bloggers ~ngee

  35. gud2..step yg blh mendekatkan diri kita kepada Nya :)

  36. suha says:

    @Zawifatul Aziah
    jom sertai cik suha (^_^)

  37. Fay says:

    wahh.. nih bagus nihh.. jumaat ada entri islamic.. =)

  38. suha says:

    @Fay
    jom join sekarang (^_^)

  39. Azzah says:

    ok nak start cari idea..bagus cik suha..

  40. suha says:

    @Azzah
    terima kasih atas smbutan (^_^)

  41. owh, camni ke konsep Though Friday..bleh tahan n terbaek. bleh la buat pasal keagamaan sket setiap minggu. ngehh..

  42. suha says:

    @Jejaka Terhangat
    hehehe xdelah merepek je setiap hari kan?(^_^)

  43. saya suke ini! thum UP =)