Saya mahu join BERSIH..ini muktamad!


.

Assalamualaikum


Korang mesti tau kan ape itu BERSIH?haa?taktau?ok sila pohon kerakyatan Zimbabwe..camne nak jadi rakyat Mesia ni kalo hal ehwal dalam negara pon taktau..kepada yang dah tau, sila teruskan ke perenggan kedua ye..ok sambung membebel..kalo nak jadi rakyat yang prihatin, kena la update pasal negara..jangan tau update pasal K-pop je..kekadang kena layan gak M-pop..haa?M-pop yang geli-geli tu ye?erk wuteva!kalo nak maklumat lanjut sila klik [Info Bersih 1] dan [Info Bersih 2]

Ok, saya sudah selesai membebel, jadi kembali tajuk kita..saya jujur dan saya tidak menipu..saya ingin menyertai BERSIH..saya sedar ramai yang akan membantah tapi keputusan saya adalah muktamad tanpa ada sebab untuk saya menukarnya..ramai yang berpesan kepada saya supaya tidak melibatkan diri namun saya tekad..lagipon saya tidak nampak alasan konkrit kenapa saya perlu menarik balek keputusan saya

Sultan telah bertitah, mungkin ada yang akan menyuarakan alasan ini..atau mungkin akan ada memberi alasan status saya sebagai pelajar yang mana masih terikat di bawah AUKU walopon sudah layak mengundi..atau akan ada kecaman tentang risiko tertangkap di bawah ISA yang secara langsung dapat merosakkan masa depan saya..tapi tetap saya tidak akan berganjak dari keputusan saya..percayalah, alasan saya lebih relevan berbanding alasan supaya saya melupakan hasrat saya untuk menyertai BERSIH 

Kenapa saya tetap pertahankan keputusan saya?

Hari ini telah berakhirnya peperiksaan yang mengerikan..so esok bersamaan 7 Julai 2011, seperti yang saya pernah maklumkan sebelum ini dalam entry berbaur kesedihan ini, saya akan berangkat pulang ke kampung tepat pada 8.45 malam di Terminal One Seremban menaiki bas Transnasional (kepada sesiapa yang berhajat mahu mengskodeng saya, pelis take notes!) semester baru akan bermula pada 12 September, seperti yang tertera dalam takwim dan bermula semester depan saya tidak lagi tinggal di kolej kediaman tetapi akan mula menyewa rumah

Jadi, memandangkan tiada stor disediakan untuk student yang menggedik menyewa rumah macam saya ni, maka saya terpaksa memindahkan semua barangan termasuk kekatak saya ke rumah sewa saya..sedihnya terpaksa meninggalkan kekatak selama dua bulan..maaf sebab emo seketika..esok adik saya dari KL akan bersusah-payah datang ke Nilai ni pada pukul 2 untuk menolong saya memindahkan barang serta menghantar saya ke Seremban..bagaimana mungkin saya memindahkan barang tanpa menyertai BERSIH..paham?

Adeih maksudnya kat sini saya terpaksa kemas barang-barang dan bersihkan bilik kat hostel ni..takkan nak tinggalkan dengan sampah dan kekotoran melimpah-ruah..terjejas la kredibiliti saya sebagai Princess Katak yang comel lagi mengagumkan *tetiba*..so nampak kan kenapa saya terpaksa join gak BERSIH..


Notes Katak Bersih :

Tajuk entry ini "Saya mahu join BERSIH..ini muktamad!" bukannya "Saya mahu join BERSIH 2.0..ini muktamad!"..ianya berbeza,kan?



"Blogger is my self, blogging is my life"

p/s : belum lagi mulakan operasi BERSIH..siapa mahu tolong?

38 Responses to “Saya mahu join BERSIH..ini muktamad!”

  1. hurm.. igt nk ikut bersih tu, klo nk join bersih yg tu, nk cri princess lain dh.. sbb skang ni ngah keja.. ON CALL yg menghampehkan akibat bersih yg tak berapa nk brsih tu

  2. suha says:

    @niena shopping2u
    hehe dah agak cik niena yg akan komen 1st kalo melibatkan bersih (^_^)

  3. CikMiMiey says:

    ahahaha .. tersangat lah paham pe yg nak dibui tahu kan nih .. lor , dah kene menyewa .. hurmm , patotlaa kawan2 kt usim mimiey gitu gak , ouh , selamat mem BERSIH ye cik suha ! saye pon ari2 duk BERSIH rumah ni ha..

  4. suha says:

    @CikMiMiey
    ~ngee

    eh jangan cakap pasal umah lagi sebelum cik suha ada di umah lala (^_^)

  5. Tea says:

    hahaah. skang ni sume isu BERSIH ohh. tea sesi memBERSIHkan FB kot..

  6. suha says:

    @Tea
    haha bese la tu (^_^)

  7. hehe..bkan ape., bdan ni da naik gatal tau pkai bju 'batik' nie tiap jam..erm.. skang ni ngah stndby tggu siren bunyi jer..kepala dh naik pening .. +.+

  8. Azzah says:

    bersih hangkut semua barang..saya pernah mengalaminya..

  9. Freaky says:

    wahaha entri cik suha ni memeningkan.. adoiii

  10. suha says:

    @niena shopping2u
    haha cik niena gi cari siren tu pastu musnahkan,kompem tak bunyi lagi (^_^)

  11. suha says:

    @Azzah
    malas bertubi-tubi (^_^)

  12. suha says:

    @Freaky
    sila baca bertubi-tubi (^_^)

  13. G3-lina says:

    haha~ saa tetipu lak~ haha~ selamat menyertai BERSIH okE!

  14. suha says:

    @G3-lina
    ~ngee mana de tipu,bohong je (^_^)

    pelis tolong cik suha!

  15. hahaha egatkan kaki politik awk ni :D

  16. suha says:

    @alif haris
    politik itu harus (^_^)

    tapi saya bukan antara mereka yang suka menunjukkan secara terang-terangan..hidup harus bijak!

  17. peh..tajuk tu dah dahsyat.. bersihkan diri dan semua barang2 ye :P

  18. suha says:

    @kotak bulat
    hehe meh la tolong cik suha (^_^)

  19. cik suha gi je lah tdo ^^
    eh.. terminal1 seremban biasa je gi dlu.. :D

  20. Jo Qusary says:

    Err... BERSIH bukan nama organisasi yg menganjurkan Bersih 2.0 tu ke...

  21. suha says:

    @niena shopping2u
    haha mau kemas brg2 ni wahai skandalku (^_^)

  22. suha says:

    @Jo Qusary
    nak jadi warganegara zimbabwe la tu (^_^)

  23. time membersih jgn pakai baju kuning

  24. suha says:

    @Kapten Atok
    cik suha pake baju oren (^_^)

  25. Bro ahmad says:

    bersih..baju yang bersih...p

  26. hadinesta says:

    manusia, pelbagai ragam.. accept each other.. :D peace

  27. suha says:

    @Bro ahmad
    haha ngah kemas baju neh (^_^)

  28. iKhRam says:

    nak BERSIH yer.. gi la.. tak de sapa pun nak halang.. hahaha..

    gosok jgn tak gosok.. hahaha
    oo.. nnt kita sama2 skodeng dia sama2 kat terminal one.. hahha

  29. suha says:

    @iKhRam
    hehe tolong la (^_^)

    erk kalo skodeng cik suha sumpah jadi katak takde hidong!

  30. haha bersihkan bilik ke..wat saspen je..klakarla princess katak ni.dahla comel :)

  31. suha says:

    @Zawifatul Aziah
    cik suha ni suke bikin huru-hara (^_^)

  32. Bigdaddyz says:

    simbolik sungguh walaupun tanpa kata-kata yang terkias indah...seharusnya begitu ...biarkan mereka.

  33. gempar ni gempar tajuk nye...hahaha..

    nak sy tlg cik cuha? tolong tgk je la..hahaha..:P

  34. as salam..
    hehe~
    pakcik tertipu!! grr~
    siap la! pakcik datang bawak vacum cleaner~

    nak sedut katak2 sampai bersih!

    =p

    pakcik nak bagitau ni melalui entri pakcik~
    suha perlu tahu,


    Ringankan Blog Dengan JQuerry script Lebih Baik Dari Buang Widget~


    by : http://fadzli-rt.blogspot.com

  35. suha says:

    @Bigdaddyz
    tak pandai berkias (^_^)

  36. suha says:

    @vampire's lovex
    hahaha kasi polis berpeluh sket ngan tajuk gempar neh (^_^)

  37. suha says:

    @Подтверждаю
    pkcik terkena walopon tiada kena mengena hehehe (^_^)