Terlanjur??Jangan panik,ada cara nak cover!


.

Assalamualaikum


Alamak!dah terlanjur..camne neh?huhu

Yang pertama sekali kena buat, sila bertenang..tarik nafas, hembus nafas tapi please jangan kentut..sebab saya ada tips apa yang korang perlu buat bila dah terlanjur..saya tau ramai yang akan memandang sinis kat saya bila saya bagi tips tok mereka yang terlanjur tapi biarlah..kita harus bersangka baik kan?ok jangan buang masa, mari sini saya kongsikan cara nak cover bila dah terlanjur..jom pakat-pakat baca


1# Terlanjur tido sampai tertinggal solat subuh

Ni masalah normal terutamanya di kalangan student..dah malam tu kan pakat-pakat stay up (padahal layan blog), pastu mulalah tidak ketahuan solat subuhnya..kol 12 baru nak bangun *sila bersangka baik dengan saya*..jadi ape nak buat?qada' la solat subuh tu..tapi janganlah niat nak qada' je hari-hari, sila berusaha untuk bangun pagi ye kawan-kawan sekalian


2# Terlanjur tak pergi kelas

Dah bangun pon lambat, so kelas pagi kompem burn..normally hari isnin la yang jadi gini..hari yang susah untuk mendapat penyesuaian masa memandangkan dah terlebih over ngan weekends..ala-ala jetlag (eh ada kaitan kah?)..bila dah terlanjur tak pergi kelas ni, jangan la tak reti-reti nak mintak notes ngan kawan yang lain..sila la rasa bersalah ngan diri sendiri


3# Terlanjur bershopping

Kadang-kadang ianya disengajakan terutamanya di kalangan pompuan..mana tak nya, list barang nak beli dah berjela tetiba dah sampai kat mall, buat-buat terlupa list tu campak ke mana sebab dah nampak perkataan SALES..pompuan ngan sales memang tak dapat dipisahkan..kalo saya, nampak stuff katak je terus terlanjur bershopping..so apa nak buat?sila lah amalkan puasa sunat tok cover balek duit akibat keterlanjuran itu


4# Terlanjur berblog

Ini hanya terjadi di kalangan bloggers macam kita-kita la kan..berblog ni bagus, dapat tambah pengetahuan am tanpa baca paper..dapat tambah kawan tanpa perlu bersengih di stesen bas..dapat tambah pengikut tanpa perlu jadi wakil rakyat..dapat tambah income tanpa perlu bekerja keras hingga gugur bulu ketiak..so bila dah terlanjur berblog tu, rajin-rajin la blogwalking sambil tekan butang follower serta komen entry


5# Terlanjur berdosa dan melakukan maksiat

Korang baca kat sini : Bro Naimul Firdaus

Blogger Naimul Firdaus ngah buat segmen sekarang ni dan ada hadiah misteri..sila la join beramai-ramai dan meriahkan segmen tu..dah terlanjur baca iklan saya ni, sila la terus join..apa yang pasti, blog beliau blog ilmu..sume ilmu ada; ilmu akhirat, ilmu blog..

Nak join segmen klik sini : Segmen Bro Naimul Firdaus



"Blogger is my self, blogging is my life"

p/s : dah terlanjur baca entry neh, so sila la komen (^_^)

48 Responses to “Terlanjur??Jangan panik,ada cara nak cover!”

  1. alamak~ aku dah terlanjur kawan ngan mak katak!

  2. suha says:

    @♥CiK DuYuNG [Ca]♥
    so beli la katak bnyk2 tok mak katak tu ~ngee (^_^)

  3. Tea says:

    dah terlanjur pulak dtg sini.. aaa, tingl komen lahh.. kehkeh..

  4. suha says:

    @Tea
    hikhik tenkiu (^_^)

  5. Freaky says:

    freaky selalu terlanjur berblog.. haih kesian kat freaky ni =_=

  6. suha says:

    @Freaky
    memang sesuai tok budak yg ngah cuti panjang *jeles* (^_^)

  7. yang lain2 tu tak lah terasa and memang jarang2 jadi tapi, 'terlanjur berblog' tu yg payahnye.. hik hik.. dah blogwalking, mmg tak ingat dunia luar. =D

  8. suha says:

    @Syara Mohammad
    haha cik suha pon dh terlnjur berblog smpai lupe nk stadi lala (^_^)

  9. hehe..terlanjur kata camne lak..huuu..tutop mlot jawabnye..follow back sini ..

  10. suha says:

    @si cantik sally
    bg pelempang terus la (^_^)

  11. terlanjur suka dgn blog suha.....
    layan jer.........

    tapi jangan terlanjur marah..
    bila kak ayu jarang komen..
    hehehe, bz di kedai

  12. suha says:

    @Citarasa Rinduan
    hehehe terlanjur suka gak sbb kak ayu tggl komen..kalo marah pon,mrh2 syg hikhik (^_^)

  13. M Fizan says:

    hahahaha..akak lupa macam mana kalau terlanjur cinta?? ^_^

  14. suha says:

    @M Fizan
    kalo terlanjur cinta,sila nyanyi lagu rossa (^_^)

  15. 1-4.. selalu je terlanjur, tmbah lgi masa dok asrama skolah2 dlu.. skang ni, kekadang pnah terlanjur xgi keja, biasanya ari jumaat petang, rehat lama sikit..biasa la dok sorg..nasib baik la msa terlanjur tu boss takde, kalo tidak.. terlanjur la kna belasah ngan boss secukup rasa


    http://www.my-shopping2u.com/2011/07/keinginan-seorang-isteri.html

  16. terlanjur kata? adakah buruk padahnye? hahaha.

  17. suha says:

    @niena shopping2u
    hahaha hebat sekali keterlanjuran itu (^_^)

  18. tajuk nak hot jer

    nasib baik isi bagus

  19. suha says:

    @SPEK HITAM
    nnti terlanjur dpt pelempang (^_^)

  20. suha says:

    @Kapten Atok
    haha biarlah lalala (^_^)

  21. alamak...dah terlanjur komen ni.hehe... dah join segmen bro naimul tu. thn lepas lg dah join.haha..

    blog dia mmg blog ilmu

  22. suha says:

    @genkconer
    komen yg bgus (^_^)

  23. suha says:

    @Eera Shera
    yeay!dpt komen hehehe (^_^)

    yup,blog dia sgt2 berilmu

  24. Papa Mifz says:

    ingat kan terlanjur yg over tuh...hehe
    btwn thanks coz sudi tips2 tuh eh..;)

  25. suha says:

    @Papa Mifz
    hehehe ayok papa cari ape sbnrnya?hahaha (^_^)

  26. as salam..
    ha! pakcik pun dah terlanjur lajak tak singgah sini berapa hari dah.
    haha.

    alang-alang dah terlanjur bawak rotan, tangan pakcik pun rasa nak terlanjur nak rotan suha

    =p

  27. suha says:

    @Подтверждаю
    2 la..dh rindu kt pkcik (^_^)

    ayark mne leh bwk rotan msuk cni hehe

  28. m.dinie says:

    oh x..ak slalu terlanjur ngadap laptop..hehe..XD

  29. petang ni kb terlanjur sampai kesini..hehehe

  30. suha says:

    @m.dinie
    haha cmpak lptop tu ke laut (^_^)

  31. suha says:

    @kotak bulat
    yeay!suka dengan keterlanjuran KB!(^_^)

  32. mykhalis says:

    banayk betul ketelanjuran telah berlaku.. hmm..saya bersangka baik..

  33. suha says:

    @mykhalis
    haha Alhamdulillah (^_^)

  34. terlanjur baca entri terlanjur komen la ni.. hoho...

  35. suha says:

    @~~Ticer Wann~~
    time kasih atas keterlanjuran (^_^)

  36. acik katak..terlanjur gua singgah sini kentut sket sedas dua...hahahha

  37. suha says:

    @♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥
    adeih..terlanjur tidak sopan di situ (^_^)

  38. kalau terlanjur makan?



    gemok lah jawapannya. hehehe ;)

  39. erkk , terlanjur curang dengan katak hahaha

  40. Fay says:

    ahahaha... fay dah terlanjur lalu kat sini.. so, fay komen la.. hehe =D

  41. banyak kali dah aku terlanjur,tapi aku tetap steady kah kah...terlanjur makan banyak time nak diet..:P

  42. suha says:

    @Scya Lollita
    jangan mencurangkan dgn katak cik suha (^_^)

  43. suha says:

    @Fay
    sengaja menterlanjurkan diri ye (^_^)

  44. suha says:

    @نور عملينا زهافيرح
    malu2 sbb ade org skodeng Princess Katak (^_^)

  45. suha says:

    @vampire's lovex
    haha itu sengaja kan?takde "ter" (^_^)