Petua Sebelum Minum Tongkat Ali


.

Assalamualaikum


Erk ade selera tak minum dalam cawan cenggini?

Hai kawan-kawan di luar sana,selamat datang ke blog saya (greeting baik punye)..sila lah terpesona dengan kelembutan dan kemesraan saya ini..oh gampang punye mukadimah betol la *sigh*

Korang-korang tau pasal tongkat ali dan kebaikan tongkat ali kan?kan?so tak perlu saya terangkan dengan lebih lanjut..yela,takut gak nak explain lebih,karang ada yang masuk tido awal lak malam ni..erk apekah maksud ayat ini?

So,bagi tidak membuang masa korang-korang yang dah memang terbuang pon,jadi saya tidak akan merepek dengan cemerlang..so marilah saya kongsikan petua sebelum minum tongkat ali yang saya dapat masa berguru ngan Tok Batin (sila percaya)


1# Tuangkan sepeket tongkat ali ke dalam cawan

2# Masukkan air panas yang mana punca airnya dari sumber halal

3# Kacau hingga sebati

4# Cium aromanya yang memikat hati

5# Baca Bismillah (ini penting!)

Haa,then korang minumlah..silalah enjoy secawan tongkat ali korang dengan sepenuh hati (^_^)



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : resah tanpa Kacip Fatimah!

33 Responses to “Petua Sebelum Minum Tongkat Ali”

  1. gelinya tgk cawan tu..eww..

  2. baa~ CAK!!

    bape round mau?

  3. kalo nk minum kacip patimah cenggini gak ke cik suha

  4. emy|farid says:

    nak exam ke apa minum tongkat ali ni?hehe

  5. fieda says:

    geli tgk cwn tu...pastu nk hidu plk tu...eii..

  6. good info tapi selera terbantut la plak bila tengok cawan tu

  7. suha says:

    @Azroy Kassim
    bape round larat? (^_^)

  8. suha says:

    @emy|farid
    cik suha tak pernah minum tgkat ali la (^_^)

  9. suha says:

    @fieda
    hahaha cawan tu cute la (^_^)

  10. suha says:

    @Golden Rose
    cik suha mkin brselera (^_^)

  11. Anum says:

    x de selera nak minum

  12. WuMing says:

    Hah... kalau kata baca ni, WuMing rasa ramai tak tau bancuh nii...

    WuMing mewakili orang ramai ucapkan Jutaan terima kasih

  13. Bigdaddyz says:

    haha...sejak 2 menjak ini....lain macam jenis minuman...

  14. efek lepas minum tu tanggung sendiri la ye...

  15. hakhakkk .. pengsannnn ..
    kite xchange link nak? Tia masukkan link blog ni dalam blog list Tia . suka blog ni :)

  16. suha says:

    @Anum
    hehehe silalah berselera (^_^)

  17. suha says:

    @WuMing
    hehe wuming ngade!(^_^)

  18. suha says:

    @Bigdaddyz
    erk cik suha minum air suam je (^_^)

  19. suha says:

    @Tukang Karut
    yang tu cik suha lom ade petuanya lagi hehe

  20. suha says:

    @Ini Kisah Tia
    erk cik suha pon pengsan gak sebab cik tia suke blog neh..hehe jom kita exchange link (^_^)

  21. M Fizan says:

    haha..entri panas akak dah kembali.. cepat cari kacip fatimah.. nanti yang minum tongkat ali tertunggu-tunggu.. lol

  22. unik..tp mgkn x lalu kot..hehe

  23. PCL n mmD says:

    salam, sempoi je kan caranya tp tak penah buat sendiri......PCL selalunya suruh mamak kedai buatkan, kalau kat umh ..biasa my wife la....ok. TQ.

  24. suha says:

    @M Fizan
    hehehe skrg ade wyre kt kepala dh putus..2 pasal mcm kureng hot sket (^_^)

  25. suha says:

    @syaz@rozelt
    hehe teringin nak cawan gitu (^_^)

  26. suha says:

    @PCL n mmD
    hahaha laki memang PEMALAS (^_^)

  27. tak sanggup nak minum bila tengok cawan dia macam tu..erk...=_=

  28. Azzah says:

    orang kata pompuan minum tongkat ali,akan tumbuh misai..la..lala

  29. suha says:

    @Azzah
    kalo laki minum kacip patimah lak?(^_^)

  30. armouris says:

    info tentang tongkat ali di SIHAT SELALU - Tongkat Ali Pure - Asian Viagra