Tutorial : Make-up Smokey Eyes


.

Assalamualaikum


Hai wanita!sentap tak kalo time korang pegi jalan-jalan,tetibe terserempak dengan pompuan yang mata dia "humanggai" kata orang nogori..mata dahla bulat besar,pastu ditambah plak ngan mekap smokey yang menonjolkan lagi kecantikan mata tu..fuh..kompem pakwe korang tanpa segan-silu memandang matanya..pastu mulalah adegan "jatuh cinta pandang pertama"..kan dari mata turun ke hati kan?dari hati turun ke?

Saya tau ramai yang baca blog neh bercita-cita untuk mekapkan mata lantas menjadi sebegitu rupa..takpe-takpe,kali ni korang-korang yang baca entry neh memang sangat bertuah kerana saya dengan tanpa segan-silu dan beradab sopan ingin berkongsi cara bagaimana mahu menghasilkan mata yang sebegitu rupa..pas baca korang leh terus cuba tau!

Step 1 : Salin sume esemen yang ada tok satu sem
Step 2 : Jangan pedulikan ape yang anda salin itu
Step 3 : Enjoy la sesuke hati dan sila jangan berduka-lara
Step 4 : Layan cite korea bertalu-talu 
Step 6 : Update status fesbuk dan blog sampai termuntah
Step 7 : Due of submission dah dekat?ok fine,kuarkan list step 1 tadi
Step 8 : Buat esemen betol-betol dan jangan tido

Dan at last,mata anda akan smokey secara asli seperti pic di bawah!


Step yang senang sesangat untuk diikuti kan?kan?selamat mencuba (^_^)


Notes smokey : sedang pulun wat esemen..cis!



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s :kaum lelaki kompem tak bernafsu dengan tajuk entry neh kan?




22 Responses to “Tutorial : Make-up Smokey Eyes”

  1. haha mata panda kiut haha

  2. Waqheh says:

    perhhhh cara yg lu sageskan tu sangat natural...

  3. HAHAHAHA
    terbaik gila tips nih
    rasa macam nak cuba laa
    kahkahkah ~

  4. Fay says:

    terbaek suha punya tips.. hahaha

  5. ceittt..igtkan btol2 td..hampa hatiku..sob sob sob :(

  6. ha..ha.. bnafsu sngat..
    mata panda.. :)

  7. Tp kalo tmbh eye lashes cantik juga

  8. suha says:

    @Waqheh
    natural n simple haha (^_^)

  9. bagus tip ni..boleh jadi gila..haha

  10. suha says:

    @azel arora najmi
    silakan..semoga berjaya!(^_^)

  11. suha says:

    @Niena Pengembara Ilahi
    pencetus idea pon terbaik (^_^)

  12. suha says:

    @Fay
    silalah jadikan ianya pedoman (^_^)

  13. suha says:

    @Atiqah Wadiah
    kecewakah anda?hehehe (^_^)

  14. suha says:

    @sobri yaacob
    hehehe poyo jek!cik suha ade mata panda (^_^)

  15. suha says:

    @Fitri Senin
    hahaha ok2 kita tambah ye (^_^)

  16. suha says:

    @Eera Shera
    hehe cik suha bg tips cntik la,bukn tips gile (^_^)