Suratkhabar Penipu!!!


.

Assalamualaikum


Harga kosmo di universiti ialah 70sen sahaja
(Ok itu bukan alasan saya beli kosmo!)


Sedang berperasaan haramjadah!marah,kuciwa,bastek semua bercampur-aduk..rase down gile pon ade,umpamanya kalo korang terminum air yang ade taik cicak..sumpah rase down lantas ingin membunuh diri patpulohpat saat selepas itu kan?kan?

Ok setel ngan mukadimah,masuk part isi kandungan plak..haha gelak la woi!saya wat lawak neh..citenye bermula saat angin-puting-beliung-lautan-hindi datang menyinggah dalam diri tadi..terasa nak mengkemaskan bilik la plak tadi kan..pastu kat tepi dinding ade la satu beg gambar monyet yang sangat cute..cute tu tak jadi masalah pon tapi yang masalahnya sebab terjumpa paper Kosmo dalam beg tu..

Saat ternampak paper Kosmo tu la saya mulai rase down..kecewa membaluti jiwang,resah bermukim di hati,kesal menyelinap didenyutan nadi (ayat novel)..stress sebentar tatkala terpandang muka depan Kosmo tu..rasa satu perasaan yang sukar distorikan..lantas saya ambil Kosmo perlahan-lahan sambil memandang muke depan Kosmo tu ler..saya pejam mata,nafas dah mula terasa berat..rasanya tak sanggup membuka mata tapi saya tahu saya terpaksa menerima hakikat..dan dengan perlahan-lahan saya bukak mata dan benar..ianya jelas tertulis di muka depan Kosmo..

Tertulis tarikh 6 Oktober 2011..dan hari ni dah 16 Oktober 2011..means dah 10 hari berlalu dan saya langsung tak baca lagi paper tu..mana tak kecewa kalo macam ni la jadinya???berita dah tak hot..tapi saya yang tengah hot dengan diri-sendiri yang membazir 70sen beli paper tu lantas tak baca langsung..hampeh kan?kan?

Persoalannya sekarang,patutkah saya baca?up-to-date kah saya kalo baca paper 10 hari lepas?berpengetahuan am kah saya kalo baca berita yang dah 10 hari terkebelakang?hebatkah saya kalo tetibe nak mengulas pasal berita yang semua orang dah tau?see,nampak kan di sini betapa saya sangat berfikir dengan serius tentang masalah ini?

So sekarang ni,paper Kosmo yang berkenaan sedang berada di sebelah saya..apa yang patot saya buat?



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : terlupa baca paper pon nak kecoh?dasar blog personal!!!

29 Responses to “Suratkhabar Penipu!!!”

  1. sesuai tuk jadik kapalterbangkertas atau adiahkan saje kat makcik yg menjual nasik lemak berhampiran, msti beliau akan rasa terharu dan amat bangga...

  2. eheheh paper tu dah boleh jd alas time mkn~

  3. emy|farid says:

    hahaha kecoh sekampung nih

  4. gedek! says:

    uncle baca online je...

  5. kalau aku , aku bace jer..haha.. :P

  6. suha says:

    @Niena Pengembara Ilahi
    hehe akan dipertimbangkan (^_^)

  7. suha says:

    @..cik gugu..
    ok down gile bace komen neh..sobs


    (^_^)

  8. suha says:

    @emy|farid
    hehe tau xpe..psst sile bitau ketua kmpong awk ek (^_^)

  9. suha says:

    @gedek!
    uncle memng superb!(^_^)

  10. suha says:

    @♥CiK DuYuNG [Ca]♥
    hahaha malu nk bace lala (^_^)

  11. suha says:

    @Waqheh
    tetibe terasa cm ustaz yg komen (^_^)

  12. Kalau tengah boring aca jugak...

  13. suha says:

    @msredcheesecake
    hehe kalo gitu cik suha simpan dulu paper tu..bace time boring nnti (^_^)

  14. suha eh...bertaubatlah...bangkit lah dari mimpi tue..hahahah..monyet beg tu dh baca....buang je paper tue...bg ke tauke msa deen wat bungkus ikan...hahahha

  15. aku suka kosmo dari metro...kool mudah baca...keh3

  16. suha says:

    @munisyhmohd
    hahahahahahaha nk buat cmne,dh rezeki monyet tu hehe (^_^)

  17. suha says:

    @RepublicAku
    its compatible kan?

    eh compatible tu menatang pe?nape cik suha ckp cenggitu (^_^)

  18. Azzah says:

    kalau dah tak ada nak buat ,baca je

  19. apsal ko benci ngan kosmo ne ek.. hehe. maybe aku terlepas pandang entry2 ko yg sebelom ni pasal kosmo ek... :).. aku baca je sume paper.. haha

  20. timbang kati je paper tu!

  21. M Fizan says:

    okey..akak mesti tak tahu berita hari nie.. ^_^

  22. suha says:

    @Azzah
    haha tapi still tak bace lagi pon (^_^)

  23. suha says:

    @Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine
    bukan benci kosmo la tapi benci diri-sendiri yang terlupe nak bace kosmo (^_^)

  24. suha says:

    @Eera Shera
    hehe jap lagi nak tunggu apek beli paper dtg (^_^)

  25. suha says:

    @Eera Shera
    hehe jap lagi nak tunggu apek beli paper dtg (^_^)

  26. suha says:

    @Tukang Karut
    erk skrg dh pake kilo kan?(^_^)