review DIRIMU,review DIRIKU


.


Assalamualaikum dan salam kelaparan semua

...sambil memerhatikan jam...lapor (-.-') jap lagi nak berkungfu sambil makan kuew tiaw..paham tak??adui..maksudnye nak makan kuew tiaw kungfu la..baru nak bermadah merong mahawangsa pon dah tak paham..hmmppphh takmo kawan!!~menci kan kalo buat mukadimah sehabis gedik gini tapi takde kaitan..ok fine..

Kembali kepada perbincangan*serius neh*,aritu saya ada join satu segmen, yang telah diadakan dengan gilang-gemilang-gegelangnye di page pembawa wacana..name segmen itu ialah Segmen Review Dalam Review..sebenarnya segmen ni mudah bebenor tapi pasal aku neh rakus dan bajet ade orang hebat nak review terus jek perasan nak beli tisu dan bertabah..ayak..malu jek..kalo tak caya cube tengok entry neh dan keji lah saya sezalim mungkin disebabkan kesilapan dan keperasanan kemelampauan saya ini*nyorok dalam kaen buruk* 

Setelah beberapa hari barulah saya paham dengan teliti apa kehendak segmen ini..so saya diletakkan di kumpulan 8 bersama 3 lagi blogger dan saya dikehendaki mereview mereka,mereka dan mereka(kan ade 3 blog)..tujuannye bukanlah untuk meruntuhkan akhlak dorang tapi lebih kepada sesi perkenalan dan memperbaiki kelamahan diri sendiri..dah kutuk-kutuk orang secukup rase tu,sile lah kutuk diri-sendiri gak..adapon mereka-mereka yang akan dihentam keromo oleh blogger-baru-bajet-bagus yang bernama suha ni ialah...tenenet tenenet...

(1) Cik Aieda Si Pinkish Cumil


Seperti yang kite memang dah sedia maklum sezak azali lagi,pompuan ni memang takleh dipisahkan dari pink color..tak tau la datang dari mana stereotype ni..tapi saya tak suke pink hikhik..ko bukan pompuan ke suha??..uik huhu..abaikan okei..bagi saya belog ni memang bagus dan cute dan tersusun dan tidak memeningkan dan tidak menyerabutkan pale hotak dan..erk..dan pe lagi ek?hehe oo penulisan pon bagos dan tidak melarat-larat umpama awan larat seperti saya ni..dia sangat suke join contest,dats y die ramai kawan hehe tapi itu memang bagus la untuk kesihatan blog dia..neway,keep it up!



(2) Cik Nananadya Si Mata Cantik


Belog ni pon ok..simple,nice,menyenangkan,tidak memberatkan kepala sewaktu blogwalking kat page ni..perasaannya adalah tenang-tenang sahaja..Cik mata cantik pon dah lama berbelog bagai kan?tetibe malu seketika sebab terpaksa review page neh..hehe saya budak baru belajar..tapi before saya buat neh,saya ade menjelajah pandangan-pandangan tok blogging dan dorang menyarankan supaya takyah la letak jam since kat lappy pon dah ade jam..hehe bukan saya yang cakap tau..tapi dengan ade jam,makin tambah menarik belog tu kan..hehe terase lengkap segalanya..and entry anda juga menarik..nice belog dear =)



(3) Mr. Fizul Riang Ria Nestle


Nape saya cakap dia riang ria nestle?hehehe tengok la gambor die..melompat je kejenye..hehehe ala-ala riang tak hengat duniawi gitu kan..sekarang saya nak komen belog die..memula masuk,wow!cantik dan kreatif tapi sayang background yang digunakan menyukarkan reader tok baca ape yang tercoret..neway,belog die sangat ringan and senang jek nak masuk..tak payah nak tunggu sambil kire bulu ketiak,sekejapan sahaja tau dah dapat bukak page die..budak neh ade saka la kot?!hehehe widget lak tersusun dgn elok dan penulisannya santai dan bersahaja..nice!


Hehe ni je la mampu saya komen..saya pon takde la terer pon..saya wat blog ni pon maen hentam sesuke hati saya je..punye la tekun stadi blog-blog yang provide tutorial tu mengalahkan saya stadi buku psycho saya yang tebal menebal itu..apepon komen-komen dari mereka bertiga terhadap belog saya yang hidop melampau,mati tengok la camne tu amatlah saya hargai..ingat cogan kata saya : Anda follow saya,anda sahabat saya (^_^)


p/s : maaf sebab agak terlambat memberikan komen..bizi ngn final exam =)

11 Responses to “review DIRIMU,review DIRIKU”

  1. Sis Aieda says:

    aieda terjah cini :)

  2. nananaDya says:

    hehehe...malu jap sebab 1st time org puji mata cantik...^_^ blushing...
    mekaseh ye dear dengn komen2 itu...=)

  3. nananaDya says:

    cup2...setelh memikirkan smp rmbut pun gugur, mencari dimana jam yg dimksudkan rupa2nya,jam tu bukan jam betoi pun...tu gmbar background...bukan jam betoi2..jarum jam tu statik je kat situ...
    teeheee....=)

  4. hahaha..senget la ko poo! tertonggeng2 aku bace..ko review ke buat lawak..aku da gelak sorang2....eee~ sabo jek la..

  5. suha says:

    @nananaDya
    mereka-mereka yg tdk penah memuji mata cik nadya ialah trdiri drpd mereka yg bute titik bute erk..tp memg cntik (^_^)

    oo cik suha pon smpai gugur bulu kaki tggu jam tu muncul tp memg xde..ingtkan widget 2 yg lmbat kuar since berukben sprti siput khinziriah jek lmbat =)

  6. suha says:

    @♥CiK DuYuNG [Ca]♥

    jgn tonggeng sgt tau,karang buasir..hahaha neh bukan namanye review tapi lebih kpd membedal..hahaha awok tidok la gheti bebenor..itulah pentingnye english edukesyennn haha ~merapu

  7. trimas cik suha untuk komen tu, dan puji pujian tu..hehehe, memang selalu bagi panggilan kat org eh..hehehehe...riang ria nestle..hahaha..tak tahan..kit ok..(^__^)

  8. suha says:

    @Fizz Zoule
    hikhik bese la..saya ni kn aneh orangnye..lalala

  9. hahaha..senget..
    peh.da pasang nuffnang..ajr weh...

  10. suha says:

    @♥CiK DuYuNG [Ca]♥
    aku ade pengkritik tetap yg akan view page aku neh..die bising2 soh pasang nuffnang..tu pon ngah bsg soh aku wat adsense lak..ko msuk je link nuffnang..nnti die ajor la..ko bleh pilih bm =)
    nuffnang.com.my
    selamat bernuffnaang