FAKTA BENAR : Kaitan Antara Poligami dan Salih Yaccob (serta Hari Guru)


.

Assalamualaikum
Selamat Hari Chekgu 

Walopon saya sentiase lambat dalam membuat entry yang-orang-len-dah-pulun-gile-babas-tapi-haku-loser tapi saya tetap akan wat gak..well,selamat hari cikgu bercikgu-cikgi untuk semua cikgu-cikgi di dunia yang fana ini terutamanya kepada ayah saya dan juga adik saya yang bakal menjadi cikgu dan juga awek adik saya yang bakal jadi cikgu jugak..semoga adik saya yang cikgu itu berjaya mengahwini cikgi since takdelah saya rase dia loser yang amat kena jadi babysitter every weekend..OMG saya mencarot pekerjaan bukan cikgu kah?im sorry*amir versi pompuan*..adapon kesahnya ayah dan adik saya ialah cikgu BM yang sejati..diulangi BM bukan BMI ye tuan puan pembaca budibahasaman sume..

Soalan yang tibe-tibe mencelah : erk apekah kaitan cikgu BM ngan entry neh

Time kasih kepada sesiapa yang ada di benaknya soalan ini even hanya buat beberapa saat sebab lepas tu korang-korang terus buat-buat paham je kan..saya dah tau sangat dah..ok,dah mula merepek neh..apepon sebagai generasi yang ade darah cikgu BM neh,so saya ingin mempersembahkan satu perkataan baru yang mungkin di blog-blog laen belum lagi diketengahkan..apekah ia?ok,before saya memberitahu perkataan tersebut,lets kita enjoy dialog tak fun ini terlebih dahulu..BACA!JANGAN NAK CLOSE LAK PAGE NEH!hahaha perbuatan keji memaksa orang baca (^_^)

Dialog antara sepasang suami isteri yang minta nama dorang dirahsiakan
S : Suami, I : Isteri
Dorang takde blog..twitter ade kot..erk
=========================================================
S : Erm sedapnye lempeng ni..tapi lagi sedap kalo anak Mak Kiah yang buat
I  : Lempang ayang sedap tak bang?
S : Alah ayang,nak gurau-gurau biawak hidup pon tak boleh
I  : Makan je bang oi
S : Ayang,pe pendapat ayang pasal poligami?
I  : ~memandang si suami dengan serius~
S : she's staring at me,im still wonder wut she's thinking..im just asking ok
I  : Poligami tu memang harus ~jawapan dingin~
S : So kalo abang nak poligami boleh la?
I  : Abang!nape hadap sangat nak poligami neh?
S : Sabar..ok ape?poligami leh kurangkan beban ayang tau
I  : Poligami menambah beban ok
S : Beban ape lak yang bertambah dari poligami?
I  : Terbeban sebab kena hukum pas bunuh suami sendiri
S : Erk ayang,letak la pisau potong daging tu
I  : Ayang tak sanggup hidup ngan poligami tau
S : So abang takleh pilih poligami la neh?
I  : ~pegang balek pisau potong daging~
S : Ok abang gurau je..
I  : Jangan harap nak poligami kalo ngan anak Mak Kiah
S : Waa hebatnye ayang,tau niat abang
I  : Tau sangat nafsu rimau abang tu
S : So ngan sape je boleh berpoligami?
I  : Ngan Mak Kiah
S : Erk ayang...
=========================================================
Dialog tu sangat-sangat tak fun kan?itz ok..tak kesah pon..hmmphh*menahan sebak di dada*..berbalik kepada isu kite tadi ye..perkataan baru..anda nampak tak yang saya dah memblack kalerkan perkataan poligami..kenape ye?sebab saya ade perkataan baru yang sangat-sangat sesuai untuk menggantikan perkataan poligami itu..ape ye?sile teruskan pembacaan..
=========================================================
Pendialog masih lagi orang yang sama cuma perkataan saje yang digantikan
=========================================================
S : Erm sedapnye lempeng ni..tapi lagi sedap kalo anak Mak Kiah yang buat
I  : Lempang ayang sedap tak bang?
S : Alah ayang,nak gurau-gurau biawak hidup pon tak boleh
I  : Makan je bang oi
S : Ayang,pe pendapat ayang pasal salihyaccob?
I  : ~memandang si suami dengan serius~
S : she's staring at me,im still wonder wut she's thinking..im just asking ok
I  : Salihyaccob tu memang harus ~jawapan dingin~
S : So kalo abang nak salihyaccob boleh la?
I  : Abang!nape hadap sangat nak salihyaccob neh?
S : Sabar..ok ape?salihyaccob leh kurangkan beban ayang tau
I  : Salihyaccob menambah beban ok
S : Beban ape lak yang bertambah dari salihyaccob?
I  : Terbeban sebab kena hukum pas bunuh suami sendiri
S : Erk ayang,letak la pisau potong daging tu
I  : Ayang tak sanggup hidup ngan salihyaccob tau
S : So abang takleh pilih salihyaccob la neh?
I  : ~pegang balek pisau potong daging~
S : Ok abang gurau je..
I  : Jangan harap nak salihyaccob kalo ngan anak Mak Kiah
S : Waa hebatnye ayang,tau niat abang
I  : Tau sangat nafsu rimau abang tu
S : So ngan sape je boleh bersalihyaccob?
I  : Ngan Mak Kiah
S : Erk ayang...
=========================================================
Salih Yaccob..itulah perkataan baru yang boleh menggantikan poligami..memang match gile la kan?so dah nampak dah ape kaitan antara poligami dengan Salih Yaccob?hehehe memang sangat berkaitan..poligami takkan ngam ngan nama orang laen ok,so tak yah la korang-korang nak copy dialog,pastu paste,pastu edit letak name korang-korang..harem memang tak ngam langsung..or dalam bahasa kat kampong saya;cannot match (^_^)

Neway,tahniah buat Salih Yaacob sebab dah berjaya menambah cawangan hingga membuatkan kesemua lelaki kat Mesia neh nak berguru ngan anda..dan tahniah gak sebab berjaya menjaga kerukunan rumahtangga dan ianya patot dicontohi oleh para lelaki yang bernafsu rimau sedangkan diri adalah kucing or bahasa kasarnya tak sedar diri..Neway,tq for reading and sorry sebab keterlampauan panjang*macam la tak tau lagi gaya penulisan saya ni kan*(^_^)



p/s no 1 : Selamat Hari Guru buat semua guru di Malaysia

p/s no 2 : Entry ni bukan niat nak manghina cuma sekadar nak up-2-date

p/s no 3 : Selamat Hari Guru buat Salih Yaccob sebab dah jadi "guru"


16 Responses to “FAKTA BENAR : Kaitan Antara Poligami dan Salih Yaccob (serta Hari Guru)”

  1. time kasih , haha. aku bakal guru yg berdedikasi. isteri aku pom bakal cikgu, hahaa. t same2 ciku, same2 dok kuarters, hahaha

  2. suha says:

    @S a y a D a n D i a
    haha statement dok quaters itu i like ok!

  3. handal agaknya mamat yg bernama salihyaakob tu.. aku bini sorang pun..errrr... adeihhh !!1

  4. suha says:

    @a.samad jaafar
    haha pergila berguru ngan beliau..tp jgn smpai mem tau lala

  5. gedek! says:

    Salih yakob dah jadi ikon...?

    Haha!

  6. suha says:

    @gedek!
    hehehe kaum lelaki je yg jadikan dia icon..mr.gedek lak cmne?

  7. aslann says:

    Heyy..cube tukar jadi Aslann As, lagi la matching.. selamat nafsu aku bukan rimau..aku nafsu kuda je..mbekkkk~ erk..asal bunyi kambing lak??

  8. suha says:

    @aslann
    oh!pliz jgn nak matchingkn nme anda ye kalo setakat bernafsu kuda tp berbunyi kmbing..huh!

    *kedengaran sprti anti aslann*
    juz kidding(^_^)

  9. M Fizan says:

    is it original entry?
    i just like WOWW :)

  10. suha says:

    @M Fizan
    erk yeah,4sure (^_^)
    original from my merepek mind
    tq 4 reading n comment

  11. baa~ CAK!!

    nmpk sgt tak syg suami sanggup nk bunuh.. haha

    laki bodoh je nk poligami tp ilmu agama paras lutut je.. salih yaacob xpe la.. ilmu penuh di dada..

    i adore u salih yaacob!!

  12. rj Etika says:

    oh men! macam mane salihyacob boleh dapat pikat org muda ek? hoh..harap2 ku tak terpikat dengan hidung beliau. hahaha~

  13. suha says:

    @Azroy Kassim
    hahaha bunuh sbb terlmpau syg,xmo die jd hak org len..romntik x statement neh?hikhik

    ala,rata2 ckp kwen sbb nk ikut sunnah..tp kalo kite kaji blek,nabi berpoligami sbb nk tlg pmpn..sume isteri nabi bukn ank dara kecuali aisyah..laki skrg asal nk kwen je ngn anak dara umo 18 bukn ngn mak dara yg ade 18 anak hehehe

    erk cik suha nak kena adore gak ke?

  14. suha says:

    @rj Etika
    hehehe rhsia org lame 2..kalo jmpe die,jgn pndg hdg die ek (^_^)

  15. ahmad says:

    salam
    nak pergi berguru dengan saleh yaacob la hihihi selamat hari guru
    saya follower awak yang ke 114
    terenganu kite,,,mmm

  16. suha says:

    @ahmad
    hamboi..nak gak die berguru hehehe
    tq mr.114 hehe