Tutorial : Formspring


.

Assalamualaikum


What?Cik Suha wat tutorial?OMG!biar betul?
(tenyeh mata berkali-kali sampai tercabut bulu mata pelesu korang)


Ini tutorial kedua yang saya wat..haa jangan memain tau..tutorial yang pertama agak mendapat sambutan la..tak caya?sila jengah entry ni by point your mouse and click [Suha Tak Menipu]..gi la jengah dulu,then come to mama tau (^_^)

Dah tengok?haa best kan tutorial tu..hehe jangan mare..tapi kali ni bebetol punye,takde tipu-tipu lagi..tapi sebelum saya bagi tips camne nak tempek formspring kat belog korang yang dah memang padat gile tu,kita kaji dulu ape sebenarnya benda halah yang namanya formspring neh..


  1# Adik kepada Ameng Spring *sila percaya*
  2# Sedara kepada kaunter pertanyaan
  3# Penyemak utama di blog korang
  4# Bukti bahawa korang berkelayakan tok keje di kaunter pertanyaan
  5# Nak tunjuk yang korang ala-ala retis,ramai orang nak bertanya
  6# Konon-konon korang dah maju setapak la compared to others
  7# Tempat makian secara tersembunyi
  8# Tempat nak luahkan perasaan tersuke
  9# Ruang untuk meramas-mesra dengan bloggers
10# Tempat tok bertanya soalan-soalan yang lebih peribadi


Dah sedia tok belajar macamana cara paling mudah nak letak formspring?Ok,sekarang ikot cara ni :-


1# Newtab
2# Type www.google.com
3# Korang type "Tutorial  Formspring"
4# Pastu korang cari yang mana lebih mudah nak follow
5# Done!


Erk nape dah jeling-jeling Cik Suha neh?alolo gurau-gurau je la,mana la saya reti nak wat tutorial bagai..cuma tadi saya ada terfikir,cam nak letak formspring kat belog..ala-ala retis gitu hehe..tapi sekali pikir lak,nanti ada ke orang yang nak menanya saya ni?agak-agak soalan hape ye?tapi kalo ada formspring,ala-ala korang ada peminat misteri lak kan..tapi karang ada akaun formspring tapi ala-ala syok sendiri lak sebab takut takde yang mensebok nak menanya..haih termenung lagi la petang ni memikirkan pasal formspring *macam pikir masalah negara lak* (^_^)



"Blogger is my self, blogging is my life"



p/s : kalo Cik Suha ada formspring,ape soalan yang korang nak tanya ek?

10 Responses to “Tutorial : Formspring”

  1. Freaky says:

    dah lama x bukak formspring neh. huhu

    Ciri-ciri wanita yang Malang

  2. suha says:

    @Freaky
    hehe bnyk tak suklan?(^_^)

  3. cyez~~~lalalalala...lau awk de formspring..saya nak tanye..awak suke x lau de peminat yg setia..hahahha

  4. Malas nak buat benda tu...hehe...

    KHAS BUAT KO.. :)
    http://cikduyung.blogspot.com/2011/05/review-1-blog-mak-katak.html

  5. suha says:

    @NuRhIDAyaTeE
    hahaha i hate dat question!!!(^_^)

  6. suha says:

    @♥CiK DuYuNG [Ca]♥
    tau xpe..malas gak (^_^)
    erk tenkiu sayang hehe

  7. aku nak tanya
    pasal ko letak formspring?

  8. suha says:

    @Aimi dan Pakcik Hashim
    erk suklan yg bagus (^_^)
    kalo ade formspring nnti cik suha jwb la ek lalala

  9. WuMing says:

    WuMing ada buat Entri tentang suha... tengok lah....

  10. suha says:

    @WuMing
    waaaa terharu (^_^)
    tq ye wuming..lap u bebeh hikhik