MAXIS, YOU ARE FIRED!!!


.

Assalamualaikum

source : google lebiu lebiu

Kalau la Maxis tu adalah tukang kebun saya or tukang bawak kete saya or tukang sapu sampah saya,memang dah lama saya jerit kat telinga beliau YOU ARE FIRED!!! huh,sakit ati bebenor rasenya malam neh..nak cakap tak bayar,saya dah bayar untuk 3 taun terus*tipu* tapi line memang damn gile..kalo buat lumbe mengengsot ngan siput khinziriah,belum tentu menang pon..saya tak tau ape yang tak kena ngan line maxis kat Nilai ni..nape zalim sangat?saya bukan guna benda ni secara free pon..bayar beb..bukan murah tapi rm78 setiap bulan..mau gadai bulu ketiak nak bayar tu tau..tapi korang tengok la ni..


Dah tengok kan?rase nak marah tak?rase terhina tak kalo korang kat tempat saya?erk terhina tu takde tapi lebih kepada rase nak menghina je..mulut saya ni masih lagi bersabar dari mengeluarkan perkataan-perkatan yang kalo roomate saya saya dengar kompem leh pergi IJN malam ni..peliz la Mr.Maxis..hormati dan hargai saya sebagai pengguna..takkan nak kena kawen ngan staff Maxis baru berukben nak laju kot..saya membantah perkronian..takmo la maen kroni and kabel ni..eh ape kaitan lak ni??



Dalam Mr.Maxis yang dah melampau tu,saya meneruskan jua aktiviti blogwalking..kalo ni saya blogwalking semua yang join GA yang mana saya pon menggedik nak join gak..kalo korang perasan,dalam blog saya memang ade shoutbox dan saya sangat suke kalo korang-korang shout kat situ..tapi berbeza ngan saya..saya tak suke tinggal jejak kat shoutbox..saya sangat suke meninggalkan komen sebab hanya dengan komen yang membuatkan seseorang blogger rase dihargai..tol tak??kalo korang sendiri terlompat-lompat sebab entry korang ada komen,gitu gak ngan orang laen..

Dan bagi saya shoutbox tu umpama tingkap dan commentbox umpama pintu..contohnya kalo kita gi jejalan umah orang la kan,bila nak bersembang kat tingkap ke kat depan pintu?opkos la pintu kan..so saya memang sangat-sangat suke komen bila blogwalking..tapi masalahnya bile menggunakan pintu ni,pintu susah nak bukak or dalam bahasa bloggernye susah nak drop komen kat commentbox..mengapa terjadi begini?ianya sangat berkait rapat ngan Mr.Maxis tadi..


Hampir kesemua menggunakan commentbox seperti diatas..jarang sangat yang guna pop up window..ye saya tau kebanyakannya adelah newbies seperti saya..masih lagi merangkak dalam dunia blog ni..tapi before saya mempunyai blog sendiri,saya buat kajian dulu..stadi ape yang do's and don'ts dalam berbelog ni..ye saya tau semua teruja nak ade blog..tengok kawan-kawan macam up-to-date je bila ada blog tapi kite kena la jadi blogger yang bijak..jangan wat blog maen tangkap muat sesuka hati ko je dik..kaji pasal blog generasi-generasi terdahulu..dorang memang sediakan khas entry tok newbies cam kite ni tau..dan salah satu benda yang sangat dititikberatkan ialah pasal commentbox dan memang mereka-mereka yang otai suruh guna pop up window..nape??

Sebab pop up window ni tak mengganggu page yang kita ngah buka..takyah nak loading-loading lagi..kalo setakat tenet siput khinziriah cam saya ni,memang terasa nak memaki je la kalo nak komen blog yang gune comment yang kat atas tu..dahla kena loading tok komen tu 1 hal,pastu ade lak verification word..mak aih lagi la menyirap sebab pas enter word tadi,kena loading lagi sekali..haru tak?terus je haku close ko nye page dik..bukan nak berlagak takmo komen tapi kekurangan kesabaran nak tunggu proses loading..kalo saya yang newbies gak pon wat cenggitu,ape lagi si otai-otai yang sentiase bizi ngan peminat dorang..baru je si otai tu terniat nak komen,terus tak jadi sebab benda-benda sebegini..adik,are u clear??*haha berlagak gile cara tanya*

Saya tau saya juga masih baru dalam dunia blogging ni tapi tak salah rasanya menegur kalo ade yang tak kena..kalo bukak page saya pon bukan ade pape..tak menarik langsung sebab saya mementingkan simple..saya tak mampu menyajikan keindahan panaroma yang menyenangkan anak mata bagi readers yang sudi menjengah..ape yang saya termampu nak bagi,nukilan saya..memang saya selalu membebel panjang nak mampos tapi inilah saya..inilah cara saya menulis..saya takde gambar supaya lets picture do the talking..saya taktau orang suke ke tak ngan penulisan saya tapi Alhamdulillah ada yang komen entry-entry hampeh saya (^_^) dan saya berterima kasih untuk itu..


Waaaaa seriusnya entry saya..first time kot wat entry gini hasil daripada perasaan marah melampau tadi..mintak maaf ye semua..apepon,tq for reading (^_^)


"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : sila tegor belog saya juga ye

11 Responses to “MAXIS, YOU ARE FIRED!!!”

  1. Idah says:

    Suha..serios gila n3 hang...sabor sabor...nanti maxis dtg bawa bunga utk kau...brodband mmg cam tu..adakala lembab aka basah..dan adakala laju..bkn laju byk pun laju skit je..apapun byk sabor..tak sabor camane nak wat n3 byk2..ckp utk diri sendiri jugak..tp akak guna brodband celcom..2nd package gak..

  2. Idah says:

    jom lah tgk n3 khas utk follower ke 200 ni. gempak...

  3. suha says:

    @Idah
    hehehe 2 la psl..smlm kesabarn x tertahan..erk entry tok cik suha...waaaaaaaaaa terharu..nk nangeh ni hehe tq ye dear

  4. like dis entry..
    pop-up window memdahkan.. :)

  5. suha says:

    @Faten Rosli
    kan?kan?(^_^)
    sape tak setuju,sile bangkang entry neh lala

  6. M Fizan says:

    haha..newbie bnyk yg gna word verification dan x guna pop-up window..hrap diorg sdar,,

  7. suha says:

    @M Fizan
    tau xpe..seb bek cik suha ni newbie yg celik sket n sedar ngan situasi semasa hahaha bajet diri nak bagus je kan?(^_^)

  8. Abang Zam says:

    bagus..act, abg b4 belogging pun abg research ape yg do & dont

    memang banyak
    hahahaha

  9. suha says:

    @Abang Zam
    haha tp cik suha tau,abg bnyak wat yg dont kan?especially psl entry hahaha

  10. baa~ CAK!!

    ceh!! tajuk link tabloid habis! hampa betul nak baca entry basah dekat sini. damn!

  11. suha says:

    @Azroy Kassim
    haha dari komen roy,cik suha dh paham nape abg zam tetibe terdampar kegersangan di entry neh..tapi die cover ngan pura-pura bg komen membina

    roy,sowi dear..cni bukan wet market oteh?