Taktik Gurauan Terbaru


.

Assalamualaikum

Dewasa ini,berlakunya banyak perubahan dan revolusi seiring dengan kemajuan teknologi yang dibanggakan manusia *ayat bajet power*

Sila jangan tertawan dengan mukadimah bajet bagus kat atas tu..ianya langsung tidak berkaitan dengan kandungan entry walopon secuit..sekarang saya nak cite pasal taktik gurauan terbaru..sebenarnya kejadian ni berlaku dalam kelas tutorial tadi..sewaktu menunggu ustaz yang tak berapa nak muda masuk..

Apekah taktik gurauan itu?sile lihat gambar di bawah ye (^_^)


Ini ialah gambar lebih kurang..biasalah,mr.google lebiu lebiu bukan provide banyak gambar pon..asek-asek kuar gambar Maria Ozawa..erk sape lak Maria Ozawa ni??camne leh tertaip nama die dalam entry neh?..maybe die ada affair ngan mr.google lebiu lebiu la tu kot..sebab tu asek kuar gambar die je..ok,ignore pasal die..haaa kaum lelaki tu nape lak macam tercengang ngan nama Maria Ozawa??ada pape ke??lalala

Kalo kite nak cakap "lu langsi lu mati" or "mati la ko jap lagi" or "mati weh" dalam bahasa isyarat camne?opkos la kite akan buat sign jari hiris leher kan?ala lebih kurang pic kat atas tu la..and sebaliknya..contohnye kalo korang tengok kawan korang ala-ala hiris leher guna jari,then yang korang akan terpahamkan ialah "lu langsi lu mati" or "mati la ko jap lagi" or "mati weh"..saya ulang ayat kan?ok damn!bila ada signal gitu korang takkan tafsirkan sebagai "eh ade daki,homaigad!" or "paras air yang aku telan tadi adalah takat ni" or "awat gatai sangat leher aku ni,ada kutu ke hape?"..

Tetapi itu suatu ketika dulu la kan?gurauan makan dalam yang dah lapuk dek tsunami,dah lekang dek sinaran radioaktif..sekarang ni saya nak bagi suggestion yang lagi makan dalam sedalam-dalamnya..dan inilah yang saya persembahkan kat kawan saya tadi*persembahkan?wutdehell*


Source : Mr. google lebiu lebiu

Air?so?...yes,itu ialah air or water or al-ma'..huhu then cmne nak kaitkan plak?haaa yang ni la korang-korang yang saya sayang-sayang tak tau..ini adalah gurauan makan dalam yang sangat menikam hati ketua kampung sebelah..zaman dah canggih kan?dimana orang takkan lagi memberikan tafsiran sebegini kalo tengok air :-

1# Oh ku mau air itu..hausnya..
2# Die nak bagi air..yeay!
3# Erk nak wat amek air semayang ke tu?
4# Nape air kencing ko kaler putih?*erk*

Bukan,bukan dan bukan begitu tafsirannya..air tu dah jadi simbol kepada satu malapetaka yang maha dasyat..yang boleh merosakkan masa depan yang gemilang..ianya adalah ketakutan zaman ini..


And yes,acid!satu benda yang paling ditakuti sejak akhir-akhir ni dan mendatangkan trauma kepada sesiapa sahaja..so air tu konon-konon mewakili asid la hehe bijak tak gurauan saya?tapi minta dijauhkan la dari kena kat saya dan korang-korang yang saya sayang-sayang,insyAllah (^_^)

Pesanan khusus untuk adik,kakak,mak,makcik,auntie,datin,puan,madam,toh puan,datin seri,permaisuri or wutsoeva la..sila :-

1# Print kaler
2# Gunting ikut garisan
3# Laminate (optional)
4# Masukkan dalam purse
5# Biar je dok situ,jangan buang

Ape??gambar ini..



Sila ikut arahan saya tadi..jangan malu sekiranya kawan-kawan dunia sedar korang menggelakkan korang kerana mempunyai gambar dia dalam purse korang yang ade gambar hello kitty tu..dengan adanya gambar die dalam purse,korang dah dapat 2 kelebihan tau..

1# Secara automatik ada pakwe..dorang ade hape??
2# Keselamatan terjamin sebab korang dah ingat muka die

Die seperti gambar di atas adalah suspek untuk kes simbah asid yang semakin berleluasa sekarang ni..die sangat-sangat berminat untuk menyimbah asid di muka pompuan dan operasi memburu masih lagi diteruskan..dengan meletakkan gambar die,akan membuatkan kite lebih mengingati muka die dan berhati-hati dengan pelanduk 14 serupa..erk kalo jumpe la die ni kan,leh tak jatuhkan hukuman simbah asid berjemaah??


"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s no 1 : jangan buang gambar dari purse hinggalah die ditangkap

p/s no 2 : minta paparazi yang kat oversea tu cari die,kompem jumpe kan?

p/s no 3 : cite dah basi kan???

p/s no 4 : boleh tak nak simbah acid kat Fizan sebab kutuk chelsea?

p/s no 5 : Al-Fatihah untuk blogger telordibasuh..blogmu dalam memori

16 Responses to “Taktik Gurauan Terbaru”

  1. M Fizan says:

    i like ur writing style..penerangan pnjg lebar..nak simbah asid kat sy ke? hahaha..
    keep writing..tell me kalau ad entri baru..:)

  2. suha says:

    @M Fizan
    erk penerngan pnjg pon suke ke?pliz la rase boring hehehe
    insyAllah ada entry bru setiap hari selagi ade idea la (^_^)

  3. Azzah says:

    anda direview..:) http://sayurlemak.blogspot.com/2011/05/saya-review-blog-anda-4.html#more

  4. suha says:

    @Azzah
    wink!wink!tenkiu (^_^)

  5. err semalam mmber adek saya tweet yg mamat ni dah dekat2 area rumah kitorang. adoi, nk lari p petronas depan rumah pon takut .

  6. suha says:

    @farhah dzarif
    huhu takotnye...jangan die sampai ke nilai dhla..cik suha doakan keselamatn awk n femili (^_^)

  7. dwaty says:

    baru2 ni ada gak dengar pasal... lelaki gila yang akan simbah asid dekat sape2 yang lalu... takut... tp apsal la penjualan asid tu tak diharamkan jer...

  8. suha says:

    @dwaty
    susah la nk soh bentikan jual asid..cuma yg mmpu kita wat,juz ati2 n jgn jln sesorang..die attack pmpn yg jln2 sorang2 tau..

  9. ..gugu.. says:

    panjang beno mukaddimah nye yek..

    isi pntg psl asid je pon..

    likeeeeeeeeeee~

  10. suha says:

    @..gugu..
    haha itulah namanye membebel tak bertempat..lagipon kalo terus straight 2 de point,jadi ala2 berita terkini lak kan..so kena la drama sket even agak memboringkan (^_^)

    erk tq sbb like

  11. De Mois says:

    Salam perkenalan dari SS..hehe.

    Cerita sebenar nya sikit je..tapi mukaddimah nye panjang. Haha..lain dari yang lain.

    Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

  12. suha says:

    @De Mois
    hehe sengaja mencipta kelainan yg mungkin akn sedikit mmbosankan but ini la cik suha (^_^)

    tq 4 dropping ur comment

  13. semoga Allah lindungi kita semua.

    p/s : jgn lupa baca do'a keluar rumah setiap kali keluar rumah =)

  14. baa~ CAK!!

    chelsea? kah~kah~kah

  15. suha says:

    @Azroy Kassim
    dem!kutuk chelsea gak