R.A.H.S.I.A


.

Assalamualaikum


"Pssst ko tau tak Cik Suha tu chooi gile..tadi die bantai tido siang..aritu kemain lagi gebang kat aku tak suke tido siang,hampas kelapa tol..dahla terbabas semayang zohor,tah qada' ke tak tu nanti..pastu malam ni kompem-kompem takleh tido..mula la nak rasa ketakutan sendirian..tapi pedulikan die..biar die sengsorang je..kite sume tido awal hahahahahaha"

"Erk adeih!nape ketuk pale aku?"

"Yang tang mengumpat tu dah okei,slow dan masyuk jek tapi part yang ko gelak kat tinge aku,memang sialan"

"Huhu sowi..tak sengaja"


Sedikit explaination berdasarkan dialog tak semenggah ni :-

@ dialog tu tak pernah berlaku pon
@ saya tido kol 2-5 sebab ngantuk melampau tapi dah qada' solat zohor
@ bisik adalah perbuatan keji tapi ade kaitan ngan rahsia

=========================================================

Rahsia..a simple word yang menerangkan panjang lebar tentang perbuatan menyembunyikan sesuatu tak kisah la hape pon yang penting ianya tidak diberitahu kepada orang lain..rahsia bermaksud secret..erk memang la kan..

Kerahsiaan,sesuatu yang sangat-sangat ditekan dalam hidup student kaunseling seperti saya..yes,im a counseling student dan InsyAllah,someday will be a counselor..dunia kami bukan sperti budak komunikasi yang mana semua benda nak kena kepoh..kaunselor bukan wartawan..1 perkara yang mensamakan wartawan dan kaunselor ialah kami perlu bergaul dengan masyarakat..tapi bezanya,wartawan akan mendapatkan maklumat seterusnya meluahkan maklumat itu kepada umum..tapi kaunselor?kami akan mendapat maklumat dan kami menelan sahaja maklumat itu sengsorang..no more teribble phrase like "sharing is caring"..

Dulu, saya bukan perahsia but not a realy kepochi..kiranya kalo ada orang cite pape even ayat last die "ko jangan cite ngan orang len tau,aku cite ngan ko sorang je"..erk saya tau saya bukan sengsorang je tau..hehe tapi perangai kejinya ialah saya tetap akan share ngan besfren saya,konon-konon mengamalkan konsep sharing is caring la..tapi tu dulu la,zaman-zaman harem..but now im going to be 25 dan dah mula mengerti ape itu rahsia..dan dah mula tau tok hormat pada sesuatu yang bergelar rahsia..rahsia means do not tell others,rite?

Saya cuba mengaplikasikan perkataan rahsia itu sebaik mungkin dan Alhamdulillah,saya dah mula boleh berahsia..haha ade harapan tok jadi kaunselor yang baik la kan?insyAllah..even jiwa saya direntap dengan kasar supaya berkongsi rahsia-rahsia yang diceritakan kepada besfren saya,namun saya berjaya menahan rentapan itu..ceit penuh dengan aksi dramatik LOL *erk pes time gune LOL*..

Bagi mereka yang dah sebati ngan entry saya,mesti dah tertanya ape la peristiwa yang jadi ni sampai Cik Suha wat entry pasal rahsia..hehe kan?kan?korang mesti dah terpikir kan?bagi mereka yang baru menyinggah dan membaca entry saya..ini lah cara saya..create any issue on de top of entry and of coz it will be general,then when im going to make a fullstop,then barulah keluar the real thing and it is absolutely personal..so kindly inform that my blog will be a half-half blog,general + personal..

Korang tau tak nape saya tak ramai follower?orang lain yang blognya seusia saya dah lebih menghampeh dari saya,dapat lagi ramai follower dari saya..tau kenapa?ok fine,saya terima bile korang cakap blog saya tak menarik*sambil nangeh*..reason yang lain ialah saya tak ping saya punye blog kat mane-mane..blog saya tak kan di publish di laen-laen tempat selain blog..facebook adalah yang paling mustahil..but why cik suha?..tq for asking me(ayat bajet macam ade orang tanye)..sebab saya ingin berahsia..saya tidak mahu kawan-kawan di dunia sedar saya tau tentang blog saya kerana blog saya hanya untuk kawan-kawan maya saya..

Tapi malangnya,rahsia saya terbongkar jua akhirnya..sape yang membongkar..blogger sekelas..ramai kengkawan sekelas dah tau pasal blog ni,oh saya rase malu okei..pasni perlu bersopan di dalam belog (+_+)..ok sekarang,rakan-rakan bloggers sekalian,cik suha ade job penting tok korang..dan peliz sempurnakan job ni..kalo tak,cik suha unfollow korang..yang ni gurau je hehe..korang-korang serbu belog budak berdua ni yang dah memecahkan rahsia terunggul cik suha ni..dah jengah,sila follow dan komen..biar padan muka dorang hahahahah..pergi sekarang gak tau..eh jap!komen la dulu baru pegi page dorang (^_^)


Cantik kan?

Gambar ini tiada kaitan langsung tapi saya terasa suke kat gambar ni sebab ianya adalah sangat cantik..so saya tempek je la kan kat sini..nape korang nak kesah lak kan?ini belog saya hikhik

nota ringkas : manusia yang paling banyak menyimpan rahsia ialah kaunselor


"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s no 1 : entry neh quite boring,rite?

p/s no 2 : jangan menguap didepan entry ni,close dulu baru menguap..tq

p/s no 3 : ada sesape tak nak jadi client saya?(^_^)


14 Responses to “R.A.H.S.I.A”

  1. alamak! panjang nyer..aku da mlm2 nie, mamai2..ti aku bace..sempat nak ajak ko join nie jek..haha..sori..

    http://cikduyung.blogspot.com/2011/05/1st-lucky-draw-kznabihah-boutique.html

  2. suha says:

    @♥CiK DuYuNG [Ca]♥
    haha aku saje jek nak menyeksa org bace entry aku lalala (^_^)

  3. rj Etika says:

    ok. gile panjang teramat entry ni rupenye nak soh terjah blog mereka mereka. hahahaha. tp yg pasal rahsia passing passing macam pas baton tu betul la. selalu buat dulu masa zaman jahiliah. hahaha. tp skg kebanyakan rahsia slalu cite kat ibu. :)

  4. suha says:

    @rj Etika
    hehe u noe me well,syg (^_^)
    cik suha bnyk stoli moli kat adik kot

  5. bisik tu keji ke??
    hehe...

  6. Ayie says:

    berpinar mata nak membacanya.. hahaha

  7. suha says:

    @Rafi Nilhan
    erk sedikit keji kot (^_^)

  8. suha says:

    @Ayie
    yes!objektif tercapai (^_^)

  9. M Fizan says:

    i want to be ur first client kak suha ;D

    heee...keep it a secret

  10. suha says:

    @M Fizan
    permohonan anda diluluskan since u'r my 6th bro (^_^)

  11. Same wit me..blogging is my LIFE~~

    Already tag cik suha dlm satu contest nie...

    http://syisyimisi.blogspot.com/2011/05/sunshine-smile-contest-starts-now.html

    `HADIah die ley than la jgak~~

  12. haha rilek sudah...biarlah orang tahu...tapi err....aku pun tak galakkan kawan2 sebenar tahu..biarlah yang dekat alam maya je taw...HAHA malu je weyh.

  13. suha says:

    @Simpleblanklife
    tau xpe..malu kot (^_^)