Hidangan Mata


.

Assalamualaikum

Hijau itu menawan,hijau itu menyejukkan..itu jawapan kepada persoalan kenapa saya suka hijau..satu lagi sebab kenapa saya obses hijau ialah sebab katak warna hijau (^_^)sile jangan berasa geli ye..ok,korang-korang dah makan kan?dah kenyang kan perut bulat korang tu?kalo dah kenyang,ok la sebab takde la saya nak kena belanja korang-korang kan?hehehe sekarang saya nak jamu mata korang lak..perut dah kenyang,biar mata lak kenyang..kalo selalu korang tengok pic pompuan seksi yang bikin hot je..laki pompuan same je,hot bila tengok pompuan seksi..kali ni saya nak bagi hidangan yang menyejukkan mata,hati dan jiwa korang (^_^)



Hutan hijau tropicana twister ini terletak di sebelah rumah saya..saya adalah jujur dan tak menipu..bile tensen dengar ketua kampung gaduh ngan bini dia kat warung Limah Janda,saya datang la ke sini..warung Limah Janda tu memang la jauh dari umah saya tapi teriakan bini ketua kampung tu kedengaran seperti die dok sebelah saya je..tak percaya?jom ikut saya balik kampung (^_^)



Daun sirih ni saya guna sebagai ulam-ulaman..yela,makan petai karang kencing bau semacam je,so better wat ulam daun sirih je..korang pernah rasa tak?ooo patot la korang-korang terkejut..betol ok,saya tak tipu..kalo tak caya,korang-korang tanya la mak korang-korang or kalo sesape yang jauh tu,tepon la kejap tok mensahihkan cerita ni..kem salam mak skali tau (^_^)




Masam tapi sedap..ni makanan ruji femili saya..nasi adalah dessert femili saya..unggul tak cara pemakanan kitorang?asal dari london uol!hehe kalo dalam peti ais,memang stat dari tempat letak ais sampai box simpan sayur,memang penuh ngan epal hijau je..kalah Cik Epal tau..kalo takde epal ni dalam peti ais or kat pasaraya dah sold out,femili saya takkan teragak-agak amek flight pegi london time tu jugak..asalkan dapat makan epal hijau (^_^)




Kalo epal tadi makanan ruji femili,gambar kat atas ni makanan ruji kuda peliharaan kami..korang mampu ade kuda??well,bukan kuda mainan tau..adik-adik saya pegi skolah naik kude sekor sorang..basikal low class la beb..pandang sebelah lobang idong je tau..rumput cenggini sah-sah la takde kat Mesia..tempah dari New Zealand neh..lagipon kuda saya kompem-kompem tercirit 14 hari kalo makan rumput Mesia..susah nak hadam katanya (^_^)




Laman depan umah..saujana mata memandang kan?kumpulan nasyid saujana pon nangeh tengok laman umah saya..ni baru laman,belom lagi tunjuk umah..memula ingat nak tunjuk gak umah tapi memandangkan umah saya tu besar melampau,16 tingkat plak tu,pastu guna marmar paling mahal kat dunia,tambah lagi ngan pagar emas,so saya taknak tunjuk la..karang jadi riak lak (^_^)




Pernah nampak bunga cenggini kat Mesia?hehe jangan nak mengarut ok..mak saya yang suke menyucuk tanam itu telah menempah bunga ni direct dari london..harga?huih tak yah nak cakap la..campur lagi ngan postage..kalo cakap karang berbaur riak lak..saya taknak la orang labelkan saya sebagai blogger riak..ok?maaf sesangat sebab tak dapat cakap harga tanaman tu yang mana kalo diconvertkan ke duit Mesia adelah dalam RM800,000 gak..maaf tau (^_^)





Ini katak bukan sebarang katak,katak berasal dari fairytale..katak ni memang saya ade simpan dalam rumah khas dalam umah saya 16 tingkat tu..katak ni ada maid khas yang akan uruskan segala makan pakai dia..saya takleh nak uruskan pakai die,batal air semayang nanti..kalo die nak gi shopping ke,jogging ke,makan ais kacang ke leh la saya temankan..lagipon saya kena jaga ati die..nanti bila die dah akil baligh,nak kena comolot die..terus jadi putera yang hensem yang rambut belah tengah..bakal suami saya ni,jangan ngorat die(^_^)


Camne?ape perasaan pas tengok semua pic hijau tu?tenang kan?hehehe sebab tu saya suke hijau..korang-korang pon,kalo rase jiwa serabut tapi malas nak gi semayang sunat 2 rakaat,korang leh try tengok sumthing yang berkaler hijau..nak mudah lagi,masuk je blog Cik Suha ni..memang kompem-kompem akan tertengok kaler hijau (^_^)

Eh ade soalan la..ok,sesi kite ke sesi QA..
=========================================================
Soalan Pertama :
Nape Cik Suha cakap laki dan pompuan sesame hot tengok pic pompuan seksi?Ape alasan Cik Suha berkata sebegitu rupa?

Jawapan Soalan Pertama :
Lelaki hot sebab dorang memang cepat hot tengok pic pompuan seksi
Pompuan plak hot temper je bila mata pakwe dorang asek tengok pic pompuan seksi,pastu dah lupe nak tengok dorang

Soalan Kedua :
Betol ke penerangan tok setiap gambar tu?macam tak caya je?

Jawapan Soalan Kedua :
Hape?ingat Cik Suha suke tipu-tipu ke?*marah*



"Blogger is my self, blogging is my life"



p/s : saya merepek kan?apepon,i like!erk korang like Cik Suha tak?

6 Responses to “Hidangan Mata”

  1. cikAna says:

    haha seriously love your writing... enjoy .. ijau menenangkan :D

  2. suha says:

    @cikAna
    erk belashing (^_^)
    mekasih ye sudi drop komen..sile suke kaler hijau cam cik suha sbb tu cik suha tenang2 aje..cm kaler hijau gak ler

  3. M Fizan says:

    hehe..stuju dgn cik ana..syes like sume entri suha tlis..x cye g tgk blog nazif..bloglist ada suha jer skrg nie..kalah ben ashaari ngn cik epal..haha

  4. suha says:

    @M Fizan
    erk kantoi awk xtido lg(mukadimah ni)
    time kasih sbb suke,cik suha maen taram je tulis(content~still cover2)
    waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa terharu..sob3 dh ade peminat smpai ade lam bloglist(content~dh xleh thn)
    tp cik suha xsehebat ben n cik epal,im still a newbie(ending)

  5. hijau menenang kan ! :)

    nice sharing .

  6. suha says:

    @miss.Addin
    kan?kan?(^_^)
    cik suha gve u de nice sharing,u gve cik suha de nice comment..so nice kuase due hehe