Fakta Sejarah Berkaitan Blog : Manusia Pertama Komen Entry Pertama


.

Assalamualaikum


Amaran Keras : Kalo takut berasa boring, jangan baca!

Dewasa ini (tapi saya still remaja), blog seumpama satu trend or satu fenomena..semua mahu berblog tak kira walo sape manusia tersebut..budak skolah, budak dah keje, isteri orang, bini orang, bapak orang, mak orang sume nak ada blog..korang pon ade blog kan?macam rase kembang segala rongga plak bila orang tahu kita ada blog..terasa macam "oh,akulah yang paling up-to-date" padahal pakai tudung bawal je sedangkan orang laen dah pake pelbagai jenis tudung (macam mengata diri-sendiri je)..blog ialah heaven..

Memang dah ramai bloggers yang wat pasal tujuan blog ataupon menghuraikan apa itu blog..tapi kebanyakannya mengatakan bahawa blog itu seumpama diari..yang padanya ada perjalanan hidup seseorang..itu bagi blog personal la..jadinya jenis blog itu bergantung kepada fungsi blog dan fungsi blog boleh kita tengok kepada jenis blog..korang pening?saya lagi la pening bila memeningkan korang cenggini..takpela,kita pening bersama ye (^_^)

Tapi pernah korang jumpe blog yang bagitahu sejarah pasal blog?sape cipta blog?tahun berapa mula adanya mende-haram-jadah ini?macamana boleh bermulanya blog ni?haaa ada tak korang-korang yang saya sayang-sayang pernah terbaca?mungkin ada tapi tak banyak sebab korang leh cari kat wikipedia je hahaha lawak tak?lawak tak?sila gelak *paksaan* hahahahahahaha (sambung gelak selepas dipaksa)

Memandangkan benda-benda ni takde dalam blog laen, maka saya tanpa segan-silu mahu membuat sedikit pembaharuan..yang overall pasal blog tu korang cari la kat tempat lain sebab saya hanya mahu kongsi pasal manusia pertama yang komen entry pertama..adakah dia dari Amerika?erk Amerika kan maju..korang teruja tak nak tau sape yang canggih sangat neh sampai berjaya menjadi pengkomen pertama di entry pertama?

BLOG BUDAK MALAYSIA

Sejarah membuktikan dia dari Mesia..wow!bangga..maju nya rakyat Mesia ini..mau pegi ke page nya?ok klik kat banner tu ye..dengan kelajuan maksima kuasa kuda kaki terkehel korang terus akan dibawa ke sana..korang hairan?saya lagi la hairan tambah pelik tapi benar..entry pertama apa yang dia komen itu?korang nak menterjah gak?ok i have no choice la kalo korang memaksa (paksa kah?), klik [Sejarah Blog] dan jangan ragu-ragu untuk menjadi pengomen seterusnya..dia memang menjadi sejarah..percayalah!



Hot news yang tak perlu orang laen tahu tapi tetap nak tulis gak :-

1) Yippie!!result saya dah kuar dan ianya meningkat..Alhamdulillah (^_^)

2) Tadi video Arabic dah ditayangkan..tak menang pon

3) Google chrome dah boleh mengakses blog saya hikhik



"Blogger is my self, blogging is my life"

p/s : sedang bergumbira sebab esok cuti..yeay!!!


40 Responses to “Fakta Sejarah Berkaitan Blog : Manusia Pertama Komen Entry Pertama”

  1. Freaky says:

    hihihi comel baby dalam entri first tu :D

  2. suha says:

    @Freaky
    tah hape2 kan entry tu (^_^)

    erk baby tu sepupu cik suha

  3. Bigdaddyz says:

    oo sepupu....ingat cik suha...hehe

  4. suha says:

    @Bigdaddyz
    adeih tak mmpu dah nk comel cenggitu (^_^)

  5. ok maknanye yg memulakan trend berblog d dunia adalah org mlaysia?awesome!

  6. suha says:

    @aleen aiden
    kompem tak baca abes neh..adeih (^_^)

  7. hehehehehe.. kalo terer teka ar umo berapa (^.^)

  8. suha says:

    @niena shopping2u
    adeih maen teka lak (^_^)

  9. ha'a.. betul la tu.. nape tanya? nk masuk meminang ke? akak single lagi ni.. kim salam kt abg ea hehehehhehe

  10. erk.. ye ke? hahahaha.. eh, takkan takde sepupu yg laki kot? cikgu yg laki ke.. takmo katak lelaki ok..

  11. erk.. jgn igt kte ni tgh terdesak lak, gurau je hehehehehehehehe

  12. suha says:

    @niena shopping2u
    kalo ada,cik suha sambar dulu (^_^)

  13. suha says:

    @niena shopping2u
    eh tau la awk gurau (^_^)

  14. Fay says:

    wahh si asada nih rupenyer komen 1st! hehe

  15. suha says:

    @Fay
    dia baru je dtg cni tp terus komen entry 1st..malu kot (^_^)

  16. jangan nak gumbira sangat dapat cuti..jeles nihhh

  17. suha says:

    @vampire's lovex
    sila jeles bertubi-tubi (^_^)

  18. M Fizan says:

    wahhh..anak malaysia semakin hebat...haha.. ^_^

  19. berbangga jugak ng asada, hik3..cuti ape? jelesnyer!

  20. asada.. :)



    suka ayat last tu... "blogger is my self, blogging is my life"




    ^^

  21. WuMing says:

    Tujuan orang memang tak sama..

    Siapa kata Blog orang lain tak ada tentang sejarah buat Blog.. Cuba masuk Blog WuMing dan cari "KAWAN-kawan punya cerita" lepas tu klik pada blog budak nii.."suha~simple~life"

  22. erm.. harini baru smpat baca hehehheheheh.

  23. suha says:

    @M Fizan
    hahaha awk ank amerika (^_^)

  24. suha says:

    @emieysandra
    sila jeles bertubi-tubi...cuti isra' mikraj (^_^)

  25. suha says:

    @WuMing
    hahaha wuming tah pape (^_^)

  26. suha says:

    @niena shopping2u
    haha apelah cik niena neh (^_^)

  27. gedek! says:

    Ingatkan blog tu asal dari goblog...

  28. suha says:

    @gedek!
    uncle!hahahaha (^_^)

  29. ninoninoninonino~ tumpang lalu....

    wat la entry sejarah sebenar blog..ngee..aku mls nk mencari.. :P

  30. suha says:

    @♥CiK DuYuNG [Ca]♥
    adeih karang kalo aku wat,nangis sume org nk membaca haha (^_^)

  31. as salam..
    erk. asada. ekeke~
    patut macam kenal~
    arghh!!!
    pakcik baca entri ni, terus rasa lapar.
    makan. makan. yum2~

  32. suha says:

    @Подтверждаю
    adeih pkcik slalu msuk cni ngn rase lapar kan?(^_^)

  33. budak sekampung bui ni..perasan nya bui..tp asada ni mmg dr kuching mcm bui..bangga sekejap..sekejap jer..hik2 ^_^

  34. suha says:

    @Bui Idzra Ryn
    hidup orang kuching!!(^_^)

  35. tengok dekat stats blogger tadi, nampak referring dari link ni. rupa2nya ada muka saya di situ. hahaha..

    tenkiu.. tenkiu..

    ye ke malu? malu-malu ke cmna tu? :P

  36. suha says:

    @ASaDa RyutaRo
    malu-malu macam katak ~ngee (^_^)