Hakikat Memang Lelaki Itu Hipokrit


.

Assalamualaikum


Lelaki hipokrit?sentap hati lelaki mendengarkan statement minta penampar ni kan?tapi jangan cepat melatah ye katak-katak sekalian..saya ada bukti!

1# Part menangis bila tengok cite hindustan

Perempuan : Akan menangis bila melihat part-part sedih romantik seperti part di mana Karena Kapoor memeluk Hrithik Roshan ketika mereka berjumpa selepas dipisahkan oleh Shah Rukh Khan iaitu ayah mereka.,Shah Rukh Khan kan dah jadi datuk..sesuai la jadi ayah

Lelaki : Akan menangis bila mengenangkan nasib mereka yang tak sebertuah Hrithik Roshan yang boleh dipeluk sepenuh hati oleh Karena Kapoor yang mantap itu dan tertanya-tanya nape lah bini mereka bukan Karena Kapoor, hanya sekadar cicak berak kapur


2# Senyuman ketika shopping

Perempuan : Senyum penuh kebahagiaan dilemparkan sebelum bershopping, semasa bershopping dan selepas bershopping..bertambah-tambah senyuman bila si lelaki sanggup mengeluarkan segala perbelanjaan..bertambah manis senyuman itu, bila terserempak ngan kengkawan yang masih single dan shopping pon secara single sebab dapat menunujuk-nunjuk

Lelaki : Senyum penuh kesengsaraan dilemparkan sebelum bershopping, semasa bershopping dan selepas bershopping..bertambah-tambah senyuman saat mengeluarkan perbelanjaan di saat membayangkan yang akan membalas dendam ketika kawen nanti..bertambah manis senyum itu, bila terserempak ngan kengkawan kepada awek dorang yang shopping secara single, terus dalam hati berkata "Hai awak!jom kapel"


3# Perasaan sunyi bila ditinggalkan kekasih

Perempuan : Sunyi kerana tiada lagi manusia yang akan diganggu 24 jam sehari..sunyi kerana tiada lagi manusia yang akan membawanya ke mana sahaja yang diingini..sunyi kerana tidak lagi mendengar bisikan cinta yang indah..sunyi kerana tiada lagi manusia yang dapat sponsor 100% ketika shopping..sunyi kerana tidak..sunyi kerana tiada lagi manusia yang boleh di maki hamun ketika senggugut menyerang..

Lelaki : Sunyi kerana tiada lagi manusia yang akan topup saat di beritahu kredit abes..sunyi kerana tiada lagi manusia yang boleh menaikkan nafsu bila masanya tiba..sunyi kerana tiada lagi kedengaran rengekan manja yang menggetarkan iman..sunyi kerana tiada lagi sentuhan penuh kelembutan serta cubitan kemesraan..sunyi kerana tiada lagi tangan untuk digenggam..sunyi kerana tiada lagi dapat menatap bahagian yang biasanya menjadi habuan nafsu mata..


Cik Suha :

1# Mahu menangis kepenatan pergi shooting kat Dengkil
2# Mahu senyum kegembiraan sebab pagi esok leh bangun lambat
3# Sunyi kerana tidak dapat berblogwalking seperti kebiasaan



"Blogger is my self, blogging is my life"

p/s : saya bukan anti lelaki, harap maklum..sekian (^_^)

22 Responses to “Hakikat Memang Lelaki Itu Hipokrit”

  1. Freaky says:

    cik suha da bole jd doktor lelaki ni. mampu tafsir lelaki da :D

  2. suha says:

    @Freaky
    haha tafsiran plg merapu kan?(^_^)

  3. hehe..dri aritu lgi dok pekena kt laki ni.. hehe

  4. suha says:

    @shopping2u
    haha sebab rmai katak laki yg komen kat cni (^_^)

  5. kalau awek sebelum kawen dah pandai kikis...mesti ah cr awek lain. hehe


    semua org hipokrit. nak hidup ma

  6. suha says:

    @Roza Ami Nanomiya
    cik suha jnji cik suha xkan jd awek kaki kikis (^_^)

    realiti kehidupan kan?

  7. amniey91 says:

    haha..bijak2..betul gak tu..em..begitu la kehidupan..penuh ngan hipokrit...:)

  8. M Fizan says:

    err...akak..part ditinggalkan kekasih tu sangatlah tidak adil bagi lelaki..statement berat sebelah..waaaaaaaaaaa

  9. Cikli says:

    nasib baik gua dah cukup 18 tahun. baru je birthday gua...

  10. haha..best la entry ni..kot la ada lelaki menangis baca entry ni, kak suha...haha :p

  11. suha says:

    @M Fizan
    idea dah hilang dik..trpksa wat gitu hahaha (^_^)

  12. suha says:

    @Cikli
    erk tol ke?(^_^)

  13. suha says:

    @Eera Shera
    dorang meraung kot (^_^)

  14. hukhuk. ada betul gak. tapi bukan semua lelaki hipokrit. dan bukan semua pempuan tak hipokrit. :p

  15. nasib la xsemua tu kena batang hidung aku..eh clap.xdak langsung pun..sapa la laki yg macam tu..boleh gtau x sapa2?hehe..

  16. Kesian lelaki... Sib baik saya bukan mana2 kategori.. hehehe... :P

  17. suha says:

    @wa khairul onggon
    atau awk bukan lelaki?(^_^)

  18. hehe..cik suha jgn wat ayat mengada2,akak da follow cik suha lama berzaman hehehhe.. kang sumpah jadi manusia balik kang,. haaaa

  19. suha says:

    @niena shopping2u
    hahaha alaaaaa jd katak la comel (^_^)