Pemilihan Blogger TerHOT Abad Ini


.

Assalamualaikum


(gaya Cik Joyah bercerita)

Tadi Cik Joyah blogwalking sambil skodeng abang-abang ensem,kot-kot available lagi la kan,sekali Cik Joyah jumpe blogger hot gitteww..wau!eh silap eja,wow!tersentap tau Cik Joyah sambil terus menewtab dan skodeng belog sendiri,nak bandingkan mana lebih hot giteww..homaigad!dia memang terlebih hot..adeih camne Cik Joyah leh tak perasan ni uolz?Cik Joyah kan bese gosip-gosip neh,besenya kalo ade blogger hot,terus Cik Joyah terjah blog dia..sentap tau uolz,sentap ni!sape dia tu?eh uolz nak tau ke?pecah la rahsia giteww..tapi before Cik Joyah bitau sape blogger hot tu,meh Cik Joyah kongsi ciri-ciri yang menjadikan dia hot giteww..

1# Blog dia ringan,uolz!

Masa Cik Joyah masuk blog dia,memang ringan teramat..dia takde widget merepek-merepek yang menyemak-menyemak kan panca indera neh..makin banyak widget,makin berat la blog kita and makin susah loading..bila dah senang loading,tanpa sempat Cik Joyah mengeji,memang Cik Joyah dah target,dia terhot giteww..tapi ada lagi criteria yang laen uolz!jom bace lagi ciri-ciri blogger hot giteww

2# Entry menarik,tertarik,kau memang terhot!

Bila baca entry..wow!nak entry cenggini!nak entry cenggini!terus Cik Joyah membentak di dalam hati nurani..walopon ada yang panjang,ada yang pendek tapi memang heaven gile..takdelah macam sesetengah blogger tu kan,asal bukak page dia banyak yang join segmen dari entry original..then,mane identiti belog ko Peah?eh nama blogger yang banyak join segmen tu Peah ek?tah dah lupe,sebab Cik Joyah macam bosan gile masuk blog dia..segmen,segmen and segmen!

3# Oh,itu dia widget follower!

Haa senang je Cik Joyah nak cari butang follow tok ditekan..ye ini memang nafsu Cik Joyah..bila menterjah blog orang laen,mata dengan liarnya mencari yang dipanggil follower..yang Cik Joyah heran sesangat,ada satu belog tu,katak-katak je yang follow dia..manusia ke hape tuan belog ni?boleh plak dinamakan Katak Seperjiranan..mengalahkan berumah di kawan teres setingkat plak ko ye..tapi blog terhot yang Cik Joyah maksudkan tu,butang follow kegilaan Cik Joyah mengalahkan dapat shopping kat Siam,senang dinampakki

4# Wow!ada bloglist kengkawan die la uolz!

See..blogger ini memang hot!sesetengah blogger,dia letak bloglist yang blogger otai je..memang bagus kan tapi bukan otai tu pon tau pon..ape salahnya kalo dia bloglistkan kawan-kawan dia yang rajin mengkomen-momen..kan?kan?takpon,letak je blog Cik Joyah dalam bloglist dia tu..baru la kawan tu rasa di hargai dan akan komen tanpa dipinta tanpa dipaksa setiap entry yang di publish..semangat gak tengok commentbox tu kan?so blogger terhot ni memang ade bloglist tok kawan-kawan dia..hot gitteww..takde la die nak promot diri sengsorang kan?

5# Pop-up-window,terbaik!

Dah namanya merayu mintak dikomen-momen,haruslah kau menyediakan tempat komen yang terbaik..kan?kan?waaaa blogger terhot giteww ni guna pop-up-window la uolz!senang gile nak komen..takyah nak kena loading-loading bagai,menceriakan hati pengkomen tegar cam Cik Joyah neh..dahlah guna maxis berukben yang kelajuan umpama siput khinziriah,pastu belog si Peah ni tak guna pop-up-window,memang haru la Cik Joyah nak melayan..sudahnya,Cik Joyah close saje blog si Peah tadi..baek pegi komen-momen kat blog blogger terhot giteww..well dia guna pop-up-window,ko ade Peah?!?

6# Muka dia muka pengkomen,uolz!

Blogger hot itu memang suka komen..setiap kali dia masuk blog orang,dua perkara wajib yang dia buat ialah follow and comment entry..mane Cik Joyah tau?harus la kan..Cik Joyah kan penggosip yang hot giteww..semua harus dalam genggaman la kan?itu lebih baik kan,kalo setakat nak follow pastu just tinggalkan jejak kat shoutbox..pastu ko mula meracau bila takde orang komen ko..ko pon tak reti nak komen orang tu pehal Peah..eh Peah lagi?Peah ni memang tak hot giteww kan?

Ok,sekarang Cik Joyah dah ready-medy nak bocorkan rahsia siapakah blogger terhot giteww..korang pon sila ready-medy but sebelum itu,Cik Joyah nak korang-korang yang dari tadi lagi setia membaca gosipan Cik Joyah ni,sila cek kelima-lima perkara yang blogger terhot giteww buat,ada korang buat tak?cek one-by-one two three ok..takmo tipu..

1# Blog dia ringan,uolz! = Blog korang pon ringan gak!
2# Entry menarik,tertarik,kau memang terhot! = Entry korang menarik!
3# Oh,itu dia widget follower! = Widget follower korang terserlah!
4# Wow!ada bloglist kengkawan die la uolz! = Korang bloglistkan kawan!
5# Pop-up-window,terbaik! = Korang pon guna pop-up-window gak!
6# Muka dia muka pengkomen,uolz! = Korang pon hantu komen!

So,korang la Blogger Terhot Abad Ini (^_^)



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : tetibe lak jadi Cik Joyah..apekah?

28 Responses to “Pemilihan Blogger TerHOT Abad Ini”

  1. aku memang hot pon..huahahaa~ :P

  2. Jo Qusary says:

    I am from hell... that is why I am hot :P

  3. suha says:

    @♥CiK DuYuNG [Ca]♥
    adkh entry neh telah mmbuatkan semua blogger perasan?(^_^)

    xnak bertaggungjwb lalala

  4. suha says:

    @Jo Qusary
    erk seram seketika (^_^)

    im from heaven,im cold haha

  5. M Fizan says:

    wahh..sy hot :D

  6. suha says:

    @M Fizan
    adik kak suha harus sntiase hot (^_^)

  7. suha says:

    @Ratu Lissa
    rmai yg hot..bagus2(^_^)

  8. tiba-tiba gua teringat kisah cik joyah dalam majalah Gila-Gila.kelaka siot.Tapi tak ada la kelaka sangat cik joyah dalam tu.kira boleh la.

  9. suha says:

    @Headmaster
    sebenarnya nk cakap dia kelakar ke tak kelakar?(^_^)

    pening seketika membaca komen ala-ala misteri ni

  10. cik azeya says:

    saye tak hot. @.@

  11. perghh diri kite sendiri ker.. hahahah

  12. suha says:

    @k a k L a m p
    opkos la(^_^)
    takkan mak jemah kot?mak jemah ade blog ke?hahaha

  13. ah ko joyah
    kat atas ko kutuk si PEAH
    kat bawah ko puji semua
    tak adil ko joyah

  14. suha says:

    @Aimi dan Pakcik Hashim
    dah peah je yg xhot (^_^)
    haruslah dikutuk

    erk aimi hot giteww gak ke?lalala

  15. terima kasih sebab cakap blog saya HOT, hik3... siapakah dia?
    *terima kasih follow ayesha.. :)

  16. suha says:

    @A y e s h a Ramlee
    hehehe welkem (^_^)
    peah je xhot lalala

  17. thx follow,, btw I hantu membaca blog org wahaha

  18. suha says:

    @Princess Feyqa
    then,peliz read my blog (^_^)

  19. blog saya x hot!! ha..ha..

  20. suha says:

    @sobri yaacob
    nanti cik joyah wat spotcek ye (^_^)

  21. gedek! says:

    CIk Joyah ni sapa pulak?

    YA! Uncle ni ketinggalan zaman...!

  22. suha says:

    @gedek!
    erk cik joyah tu remaja misteri kat blog ni (^_^)

    uncle hebat ok!u have ur own style n i luv it hehe uncle terhot!

  23. salam suha..
    saya hanya blogger picisan yg hanya ingin bercerita dan membaca.. hot itu jauh sekali !kebanyakan n3 saya berkisarkan kenangan..sbb sy begitu rapat dgn kenangan.. tu sebab, ada ayat "dan kenangan bisa shj membuat aku menangis' pada muka blog saya..

    apa2 pun, sy rasa n3 suha kali ni bakik sebaik peringatan bersama.. TQ

  24. suha says:

    @a.samad jaafar
    wslm hehe bg cik suha,kalo dh memenuhi benda2 kt atas 2,dh dikira hot giteww (^_^)

    tq sbb komen hehe

  25. tq cik joyah wat sport cek..i like u style.. ada gaya pnlisan tsendiri :0 mnarik.

  26. suha says:

    @sobri yaacob
    erk time kasih (^_^)