Surat Aduan Untuk Tindakan Segera


.

Assalamualaikum

*sedang mahu menulis surat aduan*

=========================================================
Ditujukan Kepada :

Penghuni,
Aras 2 (Wing A), Blok A,
Kolej Kediaman 1, USIM

07/06/2011

Aduan Berhubung Penggunaan Bilik Air

Berhubung perkara yang di bold serta di highlite kan di atas,yang mana bertujuan supaya korang amek peduli sikit,saya sebagai salah seorang penghuni dan merupakan antara penghuni yang memang wajib menggunakan bilik air tu setiap hari,sangat bengkek dan bengkak juga bengkung*erk* ngan perbuatan korang..

Yewwww aper ni?aper masalah awak sampai awak mengadu sebegini?OMG!
(ini monolog dalaman manusia yang menerima surat aduan ini)

Ok,gua dah panas neh..minum air cap badak sikit 
*erk bukan ke diri sendiri pon dah cam badak?*
(ini monolog dalaman saya sebagai si penulis yang sangat prihatin)

Adapon aduan ini dibuat memandangkan kurangnya rasa keprihatinan korang terhadap penghuni-penghuni yang lain yang turut sama mendiami blok ini dan mempunyai perasaan nak kencing,nak berak,nak mandi,nak terberanak dan sebagainya cam korang jugak..disebabkan saya ni terlebih rajin or lebih tepat lagi berlagak rajin,maka saya akan senaraikan ape kesalahan korang yang terok sangat itu

OMG!OMG!OMG!mak berdebar nyah
(ini monolog dalaman manusia yang menerima surat aduan ini)

Kau diam Peah!Kau diam Peah!
(ini monolog dalaman saya sebagai si penulis yang sangat prihatin)

Dan inilah senarai kesalahan-kesalahan korang yang mana tersangat-sangat perlu menerima kejian umum :-

1# Korang keji kan?gi mandi dalam toilet..pastu orang yang nak berak kat luar tu beratur sikit punye lama dengan muka yang dah sukar dimengertikan..tapi korang kat dalam mandi dengan penuh ketenangan siap lulur sume bagai..zalim!

2# Korang mandi lama tahap dah mampus dalam toilet..orang dah kecoh kat luar sebab lambat gi kelas,korang boleh lak mandi sambil kira bulu ketiak..ok fine,dorang bangun lambat (termasuk saya) tapi  korang pon antara yang terlambat gak kan?kalo awal,takdela time cenggitu ada dalam bilir air lagi..same je la kan ngan kitorang

3# Ni paling saya hangin..korang dah wat kesalahan besar,masak guna rice cooker dalam bilik..sila berterima kasih sebab kami bukan manusia yang suka jaki dan kaki repot..tapi boleh tak balas jasa baik kami ni dengan tidak mensepahkan sisa makanan korang di sinki?sila jadi manusia yang pencuci serta pembersih sikit

Ini lah yang membengkekkan hati kami sebagai warga yang menjadikan berak di awal pagi dan bangun pada pukul 8.30 di saat kelas start pukul 9 sebagai tabiat harian..harap korang-korang yang baca aduan ini sentap sesentap-sentapnya ala-ala sentap mak nak..


Sekian, terima kasih
Cik Joyah 
b/p Cik Suha
=========================================================

"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : boleh terima ke kalo surat aduan cenggini?

24 Responses to “Surat Aduan Untuk Tindakan Segera”

  1. Freaky says:

    wah sabo sabo.. jangan emo emo ye

  2. gedek! says:

    bangon 8:30?

    Cheh! Jatoh saham!

  3. suha says:

    @Freaky
    hehehe emo2 manje giteww (^_^)

  4. suha says:

    @gedek!
    org len la uncle,bukan cik suha (^_^)

  5. bak kata usop wilcha.. kita bako jer

  6. suha says:

    @Blogger Melayu Jawa
    kalo bako,nak berak kat mane?(^_^)

  7. hehe.. akak student Usim ke?? sy prnh stdy kt ctu sblm dpt g IPG.. mse tu kt Camellia court la

  8. tucintiut says:

    hahahahaha...mandi sambil kire bulu ketiak...wakakakkakaa....x leh blah..

  9. bujal X says:

    saya asaa dapat paip pun suda cukup.tak kisah mana2pun saya bantai mandi kalau bilik air full~haha~~

  10. aku rasa ko patut buat jamban spesiel utk ko kat tepi bangunan.

    ala. korek ja tanah... pastu creat jamban atas dia. haha

    mandi pagi... ko x mandi pun tak pa. yg ptg berak pagi

  11. WuMing says:

    Share bilik ayaq ker... Wah... masalah besaq tuuu

  12. teringat dulu2 zaman dok hostel,
    pernah juga rasa xdak air...kihkihkih

  13. Jo Qusary says:

    camne org mandi dlm toilet? O_O

  14. suha says:

    @Srikandi Cinta
    owh yeke?hehe yup cik suha stadi d usim yg bru nk mmbangun neh (^_^)

  15. suha says:

    @tucintiut
    ala xpernah ke mandi sambil kira bulu ketiak?hahaha (^_^)

  16. suha says:

    @bujal X
    awak tu lelaki okei?!
    berbeza ngan kaum yg cntik ni haha (^_^)

  17. suha says:

    @Aimi dan Pakcik Hashim
    hahaha gilo nk buat gitu(^_^)
    tp betul gak kan,xmndi pon xpe sbb muka dh cntik wakaka (^_^)

  18. suha says:

    @WuMing
    ada hotel bajet,ada hotel 5star(^_^)
    hostel pon menggunakan prinsip yg sama

  19. suha says:

    @zarazueyin
    takde air sgt menyeksakan (^_^)

  20. suha says:

    @Jo Qusary
    sila jgn bayangkan (^_^)

  21. Bigdaddyz says:

    rugi mandi hari2...membazir air jee...hehe

  22. suha says:

    @Bigdaddyz
    hahaha jangan sampai twins termakan nsihat ni (^_^)