BlogNews : 333,wow!


.

Assalamualaikum



          Nilai,15 Jun 2011 - Dunia blogging sekali lagi dikejutkan dengan satu lagi berita pelik yang belum lagi dapat di kaji puncanya hingga kini. Seorang lagi blogger telah bertukar menjadi katak sebaik sahaja memasuki sebuah blog misteri yang menggunakan tarikan katak. Blogger tersebut merupakan mangsa yang ke 333 yang menerima nasib malang itu. BlogNews sebelum ini telah mengeluarkan kenyataan bahawa Ben Shaari, blogger no 1 Malaysia, juga telah menjadi mangsa blog misteri itu.

          Menurut saksi yang ditemui, blogger yang dilaporkan telah bertukar menjadi katak itu menggunakan nama Fara Mubin mempunyai blog yang sangat menarik dan menggunakan tema pink seperti kebanyakan blogger wanita lain. Beliau merupakan seorang perempuan yang sangat cantik dan menjadi rebutan di kalangan rakan universitinya. Beliau merupakan salah seorang pelajar Busines Study di UiTM.

          "Blog Fara adalah antara blog yang selalu menjadi pilihan saya ketika blogwalking. Saya amat terkejut dengan berita yang diterima dan sampai sekarang saya rasa terkilan kerana tidak sempat berjumpa dengan beliau sebagai seorang manusia. Tapi atas dasar persahabatan blogger yang dah lama terbina, saya sanggup menerima Fara yang kini telah bertukar menjadi katak", kata seorang blogger yang juga merupakan peminat dalam diam Fara.

          Kejadian misteri ini telah menimbulkan tanda tanya di kalangan blogger-blogger tanah air dan mereka seakan trauma untuk menerima kunjungan mana-mana blog yang bertemakan hijau kerana bimbang turut bertukar menjadi katak. Andai kata ada yang mampu merungkai persoalan ini, diharap dapat menghubungi BlogNews secepat mungkin. Cuma timbul persoalan di sini, perlukah kita membuat aduan tentang perkara ini kepada pihak google supaya blog itu terus di blok? Ataupun,kita biarkan sahaja blogger-blogger lain turut sama menjadi katak sepertimana mereka yang membaca blog ini? Berikan jawapan anda, BlogNews memerlukan pandangan anda. - BlogNews



"Blogger is my self, blogging is my life"

p/s : katak-katak ku, bersabarlah dengan sumpahan katak(^_^)

46 Responses to “BlogNews : 333,wow!”

  1. tahniah...oii lpas ni smkin glomour la cik suha..he..he..

  2. HAHAHAHA giler pantas...dari entry 222, sampai sekarang dah 335..lagi pantas dari gua tuh...HAHA tahniah!

    teruskan berbelog sambil pekena air cool blog.

    Layaaaaannn~ :D

  3. M Fizan says:

    haha..haruslah biarkan mereka menjadi 'katak'...:D

  4. biar jela dia jadik katak comel tu

  5. WuMing says:

    Wahh..ramainya katak-katak comel...Ini telah menjadi beban kepada WuMing selaku orang yang bertanggung jawab untuk "kiss" semua katak-katak itu... Kih..kih..kih.Gurau saja... Jangan marahh....

  6. miloais says:

    iols geli lah ngan katak beb....

    tapi kalo cartoon katak tak pe..
    ataupun sponge sental badan yg gambo katak...
    hehehehee

  7. anda dipilih utk menerima hadiah dri sy sila ke sini
    http://www.my-shopping2u.com/2011/06/blog-yang-menerima-hadiah-dari-saya.html

  8. gila lah..dah ada 333 katak! ekekeke

  9. errrrkkkk!! 1st time dtg sini saya dah kena sumpah jadi katak?? hehehe..

  10. i love this entry so much much! huuhee :D yeeayy! actually ta perasan pun jd org yg ke 333 :) just read ur blog n find it so interesting n funny, then i decided to follow u dear :) thanks again. Barakallah.

  11. hantu katak rupanya dia..kita pun suka tp yg watak kero kerropi tu je ;p

  12. PCL says:

    terlompat lagi membaca buletin katak...dah kena sumpahan ke PCL ni??

  13. peminat katak ke? 0.0 anyway kelakarlah post ni.haha :)

  14. Nurnajwa says:

    Katak comel boleh tahan lg, but yg tak tuuuu. Hahahaha XD

  15. katak2 semua kalau nak jadi manusia balik... MARI CIUM ABANG!

  16. kehkehkeh... antara ramai2 katak.. aku mohon mama katak, jadikan aku katak warna purple.. boleh?

  17. mak aihhh..nice blog :) tq sudi singgah blog nuru yee..

    http://nuruashia.blogspot.com

  18. suha says:

    @sobri yaacob
    glamour tu ape?(^_^)
    ~ngee

  19. suha says:

    @Simpleblanklife
    hehe belanja cik suha cool blog pelis (^_^)

  20. suha says:

    @M Fizan
    hidup katak!!!(^_^)

  21. suha says:

    @shopping2u
    hehe tol gak kan?(^_^)

  22. suha says:

    @WuMing
    adeih wuming,mana ade laki kiss katak pompuan..dlm cite katak,pompuan yg kiss katak laki..krg kalo wuming kiss,terus jadi shrek hahaha

    (^_^)

  23. suha says:

    @miloais
    ngn princess frog a.k.a cik suha,geli x?(^_^)

  24. suha says:

    @shopping2u
    suke dpt hadiah!!syg die ketat2 (^_^)

  25. suha says:

    @Daddy Ziyyad
    daddy doubleZ pon dah jadi katak (^_^)

    terima kasih untuk itu

  26. suha says:

    @wa khairul onggon
    bila komen je secara otomatik terus memanggil hujan (^_^)

  27. suha says:

    @Fara Mubin
    yeay!!!katak no 333 dh memnggil hujan (^_^)

    neway tq so much 4 reading

  28. suha says:

    @~SaL IjOu~
    keroppi tu teman sekatil cik suha (^_^)

  29. suha says:

    @PCL
    erk alamak,nk kena kiss cecepat neh (^_^)

  30. suha says:

    @hana sudradjat
    bukan peminat tp dah tahap hantu katak (^_^)

  31. suha says:

    @Nurnajwa
    yag tak comel tu kodok (^_^)

  32. suha says:

    @Roza Ami Nanomiya
    adeih..cubaan yang baik..tp cik suha takkan bg katak neh jadi manusia balik (^_^)

  33. suha says:

    @Mawar Berduri
    akan ku cari katak purple hehe (^_^)

  34. suha says:

    @nuruashia ♥
    not a big deal (^_^)
    luv ur visit here

  35. olohhh . katak . hehee :)

  36. cik suaha: itu pkataan baru..he..he,

  37. suha says:

    @sobri yaacob
    mklumlah cik suha neh katak di bwh tempurung (^_^)

  38. syuE says:

    hahaha!! so funny.. nasib bkn blogger yg jd katak :D

  39. suha says:

    @syuE
    sume yg kat sini dh jadi katak termasuk awak (^_^)

  40. suha says:

    @gedek!
    uik malu..blushing (^_^)

  41. katak mesra alam... cantik ahh suha. terbaik!

  42. suha says:

    @Adzriel @ Liza AB
    cik suha kan katak comel gitu (^_^)

  43. fyna says:

    da ramai da...
    congrats!!~

  44. suha says:

    @fyna
    hehe ramai yg menerima sumpahan (^_^)