Wordless "Hari Tanpa Beg Plastik" Wednesday


.

Assalamualaikum


Gambar besar gedabak sebagai tanda wordless wednesday

=========================================================

Sekarang dah masuk phase laen, talkative wednesday lak..bijak tak?bijak tak?hehe hakikatnya saya malas nak melayan Wordless Wednesday tu..kakak tua ni kan hobinya suka membebel, so takde maknanya nak Wordless Wednesday bagai..tapi bagus ape?orang laen sibok bagai buat benda Wordless Wednesday tu, saya dengan bangganya membebel..terus jadi blog yang tetiba je mendapat ramai pembaca..yela,dah kalo pergi blog orang laen korang dapat tengok gambar je kan?naluri membaca korang mesti dah gersang habis..bijak tak?bijak tak?erk apekah??

Hari Tanpa Beg Plastik
(tetap nak merapu pasal ni gak walopon bukan hari Sabtu)

Kalo dulu, hari paling heaven nak gi shopping ialah hari Sabtu..right?sebab kalo pergi hari Ahad, cam malas sikit pasal Isnin dah nak kena gi sekolah..tapi tu dulu la, masa kerajaan Malaysia tak prihatin sangat dengan isu ni..sekarang lak kalo gi shopping hari sabtu, masa nak bayar barang tu mesti sumpah diri-sendiri sambil cakap damn 50 belas kali sebab terkeluar shopping di hari sabtu..takde beg plastik tu der..

Cuma yang saya konpius, adakah ia sebenarnya Hari Tanpa Beg Plastik ataupun Hari Beg Plastik Berbayar 20sen?cecite cecite..setakat ni yang saya pergi, kedai buku Popular je betol-betol tak sediakan beg plastik (berat kot bawak novel aritu)..adakah ini isu lapuk?peduli hape lalala




"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : patot wujudkan Hari Tanpa Peperiksaan tok selamatkan pokok (^_^)

42 Responses to “Wordless "Hari Tanpa Beg Plastik" Wednesday”

  1. hehe.. repost blk tuk sabtu ni ye..
    cik suha nk gak ke..?
    ada bahagian tu.. tggu je nanti

  2. suha says:

    @niena shopping2u
    hahaha ade ke?weeee (^_^)

  3. hehehe..hari plastik berbayar patutnya nama kempen tu..bru la org bwk beg g shopping kan..

  4. suha says:

    @kotak bulat
    setuju sgt ngn KB (^_^)

  5. Freaky says:

    haha awat pelik sangat bunyi talkative wednesday ni. :D

  6. suha says:

    @Freaky
    cik suha melawan arus (^_^)

  7. mykhalis says:

    menjadi betul strategi nie.. hehe

  8. jom support cik oshin ni :)
    http://www.my-shopping2u.com/2011/06/list-blog-yang-aku-bw.html

  9. suha says:

    @mykhalis
    tq 4 reading this (^_^)

  10. Anum says:

    hi, salam perkenalan
    nice blog
    follow me back
    thanks

  11. singgah dri belog ustazah niena terus follow ;)

  12. suha says:

    @muslimbay.com
    hehe kat cni ade princess froggy je (^_^)

  13. fee selalu mmg spare bawak beg g mane2..senang bawak barang, dah serik beli barang banyak gile, kena charge plstik sampai RM 2..huhuh..RM 2 boleh beli air soya 2 cawan kot..

  14. suha says:

    @Fee Hafeezah ketuk keyboard
    2 la pasal huhu mencik!


    erk air soya rm1.50 la satu gelas (^_^)

  15. hari peniaga kaut untung drpd benda patut bg free jer

  16. suha says:

    @Kapten Atok
    betol2..geram je



    (^_^)

  17. Ku Azhar says:

    btl2...nie dh untung lebeh dh nie! kn3...

  18. suha says:

    @Ku Azhar
    kena wat adua kt persatuan pengguna neh (^_^)

  19. Anum says:

    hai
    nice blog
    salam perkenalan
    follow me back
    thanks

  20. suha says:

    @Anum
    dah follow (^_^)

  21. as salam..
    hehe~
    beg plastik. sebab nak galakkkan orang ramia bawak kete sorong kot?
    haha. gurau. ok2. sebab nak kurangkan penghasilan plastik. plastik kan merbahaya.

    bayi mati tercekik, etc.
    ha. katak terkurung dalam palstik pun ada. dibawa pemancing. jadi umpan

    =p

  22. suha says:

    @Подтверждаю
    erk pemancing tu zalim =_=
    diskriminasi terhadap katak




    (^_^)

  23. gunalah beg kertas mcm negara barat buat...

  24. suha says:

    @SoutulMujahid
    sian lak kt pokok (^_^)

  25. bunbun says:

    hagagagaga. hari tanpa peperiksaan ye? hahahh.



    a'a skang pun tgh amalkan step by step. bawak beg sendiri je pegi shopping. hagaga

  26. suha says:

    @bunbun
    hari tanpa peperiksaan bagus untuk selamatkan pokok (^_^)


    langkah yg tepat..amalkan selalu ye

  27. M Fizan says:

    setuju sesangat..huhu..sebenarnya.. HARI-TANPA-BEG-PLASTIK-FREE...:D

    emm..MALAYSIA-TANPA-PEPERIKSAAN pasti dapat selamatkan pokok..lalalalalalalalala

  28. suha says:

    @M Fizan
    adik n akak yg sekepala lalala (^_^)

  29. baru tadi kak Es pegi beli barang tapi bw beg recycle sendiri sbb tak suka plastik byk2 kat rumah... ank2 suka buat but ikat kat kaki pastu surffffff

  30. suha says:

    @bersama kak Es
    bijak tol dorang hehehe (^_^)

  31. pakai beg kulit takpe kan...hik hik xP

  32. suha says:

    @vampire's lovex
    hamboi..kelas gitu (^_^)

  33. Ira says:

    actually
    ira paling ske dengan ayat niyh :)


    p/s : patot wujudkan Hari Tanpa Peperiksaan tok selamatkan pokok (^_^)

    setuju ! :D
    HAHAHA

  34. suha says:

    @Ira
    haha cik suha suke 15 ratus kali kalo betol2 dilaksanakan lalala (^_^)

  35. sebenarnya hari jual beg plastik...;)...kdg2 org lupa nak bawa beg sendiri...

  36. suha says:

    @harrazdani
    org yg lupe itu adlh cik suha =_=




    (^_^)

  37. ~iz~ says:

    sokong kempen ni...walaupn kadang menyusahkan diri sendiri...huhuuu

  38. tau takpe.
    bukan hari tanpa pelastik
    tapi hari pelastik 20sen =D

    p/s: watson pun tak nak jual pelastik.

  39. suha says:

    @~iz~
    pasni shopping hari ahad lak (^_^)