Seharian di Putrajaya ; terkaku saat terserempak dengan Ben Shaari


.

Assalamualaikum


Ini cerita seorang budak or kakak tua (lebih sesuai barangkali) yang teramat jakun dan eksaited terlampau kerana berjaya menjelajah Putrajaya.."Awesome!",kata kakak tua itu..bukan kakak tua itu tidak pernah memberak atau menkencing di Putrajaya ini tapi itu waktu menjoin rombongan persekolahan..jadi,sangat terikat dengan jadual dan tidak sempat berbuat apa selain menghirup sisa-sisa bau asap kenderaan..tapi sekarang, kakak tua datang bersama adik dan tiada limitation masa..yeay!

Maka kakak tua yang jakun tadi telah bertolak ke Putrajaya dalam kol 2 lebih..teruja ok!kakak tua juga disertai oleh kawan adik juga dua orang kawan kakak tua, yang menjadikan jumlah kali 5 orang..kakak tua dah merancang mahu naik padle boat..yippie!sesampainya di sana, terus sahaja mencari tasik untuk permainan menguji tahap ketabahan kaki dan bulu betis itu..ok terjumpa tapi malangnya,untuk hari itu perkhidmatan padle boat ditutup..waaa aku kuciwa!

Makan langsat sepanjang perjalanan..paham maksudnya?tak paham?lantak koranglah..adik kakak tua cakap, kita makan langsat sambil menggeledah Putrajaya..yelah sangat, padahal nak cover yang diri dah tersesat jalan..tapi Alhamdulillah, kami berjaya juga kembali ke pangkal jalan..selepas kecewa di tasik pertama, kami teruskan pencarian kami sebab dah terniat tok main mende halah tu..and yes, akhirnya apabila pergi area masjid, kami berjumpa perkhidmatan itu..

Memang tersangat puas dapat mengayuhi padle boat walo kaki sakit teramat sekarang ini..kaki, bersabarlah demi hati!selepas itu, mula terpikir mahu ke mana lagi..akhirnya kami memutuskan tok menziarahi Alamanda..dalam hati cuma berkata, "Cu, dulu nenek pernah pergi Alamanda tau"..monolog di masa hadapan..nak tau ape jawapan dari cucu?"Pe barang Putrajaya nenek?Disneyland Hong Kong lagi best!"..oh, kanak-kanak memang buta kenikmatan..

Mahu pergi Alamanda pon kami dah alamandi peluh jantan..segenap ruang kami masuk dengan harapan dapat ketemu sama itu pasaraya..at last, jumpa gak..berjalan-berjalan di Alamanda tanpa membelikan benda merepek melainkan barangan keperluan sahaja..oh jauhnya!membeli barangan keperluan di Putrajaya?hehe takde masalah kan?

Selepas itu kami bertolak pulang..sebelum itu, menyinggah dulu di kedai makan..mengisi perut yang  dah sedia besar sezak azali..bila sampai di kolej, maka berakhirlah seharian di Putrajaya kakak tua..


Soalan berbangkit :-

1) Mana part yang kakak tua terserempak Ben Shaari?

Masa kat Alamanda la..dia gi beli barang dapur..tak caya?
Kelik sini : [My Sifu Ever]


2) Mana gambar sebagai bukti gi Putrajaya?

Kakak tua tak suka bergambar tapi tadi ada la gak dalam sekeping dua..kat camera kawan adik..nanti kakak tua upload secara pukal ye


3) Apa yang paling mengkagumkan kat Putrajaya?

Lampu jalan!heaven gile bile tengok macam-macam decoration lampu jalan..kalo ikotkan hati, mau je amek pastu letak kat meja stadi *erk*


4) Apa harapan kakak tua?
Harapan kakak tua ialah kakak tua berharap kakak tua kembali muda *sedang memalukan diri*..eh ape kaitan ngan Putrajaya neh?


5) Single lagi ke?ehem ehem (^_^)

Soalan takde kaitan (sambil lempang yang bertanya)




"Blogger is my self, blogging is my life"

p/s : entry yang lesu kan?cik suha menguap 14 ratus kali semasa menaip!

30 Responses to “Seharian di Putrajaya ; terkaku saat terserempak dengan Ben Shaari”

  1. tang mana jumpa ben nya? takde pun..





    lalalala~

  2. Freaky says:

    putrajaya memang cantik.. emm lama da x pergi sana

  3. lain kali dah terer jalan kat putrajaya,bawak sy plak ye..kekeke

  4. wah jumpe abg ben.. emm.. tk pnah g putrajaya

  5. Fay says:

    baru je g putrajaya ari tu.. hehe

  6. akak pn penah jumpa abg ben jgak.. siap sembang2 lgi.. sama wife dia.. erm.. tp kan, lam mimpi je laa...

  7. erk...awat tak tegur ?

  8. azila says:

    tulah..k.zla pon terserempak ngan ben gak mlm td kat Alamanda..lallala.lor, awat suha x p tegur dia?

  9. aku pun br sampai putrajaya... err dalam buan may kot

  10. suha says:

    @ASaDa RyutaRo
    haha anda dpt mngkap taktik keji cik suha, tahniah! (^_^)

  11. suha says:

    @Freaky
    nnti kite pegi sesame ye (^_^)

  12. suha says:

    @vampire's lovex
    hehehe bila cik suha tak makan lgsat lg ye (^_^)

  13. suha says:

    @sue perbs..
    erk tak jumpe pon (^_^)

  14. suha says:

    @Fay
    nnti jom gi same2 (^_^)

  15. suha says:

    @niena shopping2u
    sama la kita hehehe (^_^)

  16. suha says:

    @BEN ASHAARI
    sbb xjumpe pon ~ngee (^_^)



    erk kantoi abg ben baca blog ni lalalala

  17. suha says:

    @azila
    akak pon ade gak?(^_^)

    tak jumpe pon kak tp ingat la yg abg ben dok putrajaya hehe

  18. suha says:

    @Roza Ami Nanomiya
    nnti kita gi sesame lak ek (^_^)

  19. haha..terkena sudeh Abg Ben :P

  20. suha says:

    @Fee Hafeezah ketuk keyboard
    tp kalo betol2 jumpe kan best (^_^)

  21. Hemy says:

    pfftttt....

    thanks sudi kunjung blog aku..putrajaya macam2 jenis bangunan..lawa2

  22. suha says:

    @Hemy
    tenkiu sbb sudi jengah kembali (^_^)

  23. lama dah xkesana.. mesti mcm2 ada skrang :)... akak tua nie sapa? ...

  24. suha says:

    @Boneka Tak Sakit
    kakak tua = cik suha (^_^)

  25. jom.... teman lihat pemandangan d putrajaya.

  26. suha says:

    @Mawar Berduri
    belanja naek padle boat..pelis (^_^)

  27. chemay says:

    aishhh.
    ingatkan betul tadi..
    wahhhh abang ben baca blog cik suha laaa..
    siap komen lagi.
    ni jeles nieee
    :(

  28. suha says:

    @chemay
    tajuk cite harus bagi gimik (^_^)

    erk tu pasal,dah kantoikan diri dgn komen ~ngee

    terharu gak sbb dia baca+komen

  29. as salam..
    haha! jumpa enche ben?
    adoi..gimik rupanya. tapi kebetulan kan kat tempat yang sama. hehe~

    ada peluang, tegur, jangan tak tegur~
    lalala~

    wah! dah pukul 5.52!

  30. suha says:

    @Подтверждаю
    kalo jmpe terus mnta abg ben belanja lalalala (^_^)