Terpaksa Singkirkan Gedek & Aimi


.

Assalamualaikum


Ini adalah bloglist Katak Setia saya..yang setia memberi komen untuk setiap entry saya walopon entry saya banyak merapu berbanding merepek,banyak mengutuk berbanding memuji,banyak..erk banyak apa lagi ek?entahlah hehehe..tapi kalo korang selalu usha Katak Setia saya,korang akan perasan sebelum ni jumlahnya adalah 6 bloggers..sekarang dah tinggal 4..cuba korang pikir dan teka sape la bloggers yang saya dah singkirkan..ok fine,korang mesti dapat agak Gedek dan Aimi kan?dah tajuk entry neh pon ada name dorang..sape yang siap tongkat dagu ngan tangan kiri dok pikiaq sape tu,Anugerah Lampi tok korang (^_^)

Erm alasan saya buang dorang?dorang dah tak setia komen ke?dorang dah jadi katak yang malas ke?dorang dah jadi katak bebetol ke?uik ape lak jadi katak..huhu saya bukan sengaja nak singkirkan dorang,tapi perbuatan dorang dah melampau..saya tau la dorang tu laki tapi jangan la bagi buat gitu kan..jangan la merangsang saya..saya pantang kalo dah terangsang,mula la berangan bukan-bukan..tapi dorang tetap paksa saya sampai saya dah takleh nak mengelak..jadi akibat rangsangan dorang,saya dah terberangan..akibat berangan,maka saya pon secara spontan terkeluar idea untuk buat bloglist Katak Unik hehehe..laki kan selalu kreatif dan unik..itu yang saya terangsang nak listkan dorang sebagai Katak Unik..tapi dengan ada penambahan dari sorang lagi lelaki ganteng..sape soh dorang ni kreatif sangat kan?tak pasal-pasal dah jadi Katak Unik Cik Suha



Suami kepada Ibu,ayahnda kepada si kembar tak seiras Kelly dan Trish yang kini dah berumur 10 tahun..pernah memenangi beberapa pertandingan seperti "Jom daddy,tolong mummy pakaikan pampers", "Contest Daddy Penyayang" dan "Hello,I Ayah Yang Tau Basuh Berak Anak,ok!" dan pastinya Daddyz Twins adalah juara..Daddyz Twins juga pernah dinobatkan sebagai Bapak Milan Itali selama beberapa tahun oleh KRT tempat Daddyz Twins sekeluarga menetap..jangan dipandang remeh ye, memandangkan Bapak Milan Itali merupakan anugerah berprestij selepas Bapak Mithali..hobi di masa lapang tapi sebenarnya ada je keje nak dibuat ialah buat entry pasal Twins kesayangan Daddy Twins dan memang blog ni adalah pengabdian kasih sayang untuk kembar yang comel itu..dan inilah keunikan blog ini (^_^)


Great,greatest and gracias..itulah gambaran blogger ini..memotretkan diri-sendiri dengan persekitaran dan ia adalah awesome!kekreatifan di tahap maksima dan setiap entry mampu mengundang puluhan komentar..dia adalah lelaki dan uncle memang untuk lelaki,kalo pompuan haruslah auntie..juga pernah memenangi beberapa anugerah yang dimenangi tanpa pengetahuan beliau,antaranya ialah "Gambar Menarik Tanpa Shawl", "Photo Terlaris Tanpa Membulatkan Mata" dan "Fotogenik Tanpa Perlu Senyum"..persekitaran dalam gambar akan sentiada berlainan untuk setiap entry tapi hanya satu yang tidak akan berubah..kaler baju..dan itulah keunikan blog Greatest Uncle (^_^)


Dia akauntan,dia juga blogger..mempunyai penulisan yang sangat bergaya walopon panjang..setiap penceritaan adalah detail,lantas membawa pembaca turut berimaginasi bersama..pernah tercalon untuk anugerah Nobel tapi Aimi menolak atas alasan Takkan Melayu Hilang Didunia..Aimi hanya mahu menang anugerah di Tanah Melayu sahaja, juga anugerah-anugerah yang ada perkataan Melayu padanya memandangkan blognya adalah menggunakan Bahasa Melayu..lantaran itu,Persatuan Penulisan Melayu Terlampau pernah menganugerahkan Aimi dengan Anugerah Jantan Melayu Tulen Langsung Tak Terlampau dan Aimi menyandang jawatan itu bertahun sebelum dirampas oleh Pakcik Hashim..siapakah Pakcik Hashim?Pakcik Hashim lah yang menjadi keunikan blog Aimi (^_^)



"Blogger is my self, blogging is my life"


p/s : sedang mengusha blogger pompuan untuk bloglist Katak Cun




44 Responses to “Terpaksa Singkirkan Gedek & Aimi”

  1. anismelon says:

    best nye ade follower and pengkomen yg setie..hahaha..

    psttt...cik suha..agak agak anis leh x jd katak yg cun toh..ngehehe..

  2. suha says:

    @anismelon
    anis sanggup jadi katak?(^_^)

  3. Freaky says:

    nasib baik freaky masih ada .. huhu berdebor asenye

  4. suha says:

    @Freaky
    hehe freaky akan tetap jd katak setia cik suha (^_^)

  5. uncle gedek mmg macho la dgn gaya y x kan berubah..
    aimi mangsa pakcik hashim...adoi~ geli eden..hihihi...

    daddy y ada twin tu blog dy best~ hihih..nk dpt ank kembr gak la..hihihi

  6. suha says:

    @senyumSOYA
    setuju ngn pndpt awk (^_^)
    jom kite usaha same2 tok dapatkn kembar..erk?haha

  7. aku rasa next contest ko berbakat mencurahkan idea


    tp contest skang ni ko jangan tak join. haha

    itu list bodek. nah 50 sen

  8. suha says:

    @Aimi dan Pakcik Hashim
    arahankah?adeih..

    cik suha join la (^_^)

    ape barang 50sen?bg green tea oil la hehehe

  9. Jo Qusary says:

    oh oh... bahaya neh... maharaja lawak pun takde yg tersingkir lagi buat masa second finale nie...

  10. suha says:

    @Jo Qusary
    ini Maharaja Cik Suha (^_^)
    mcm berminat jek nk wat Jo jd Katak Cun..*jeling2*

  11. blog ni pon katak leh pilih hehehe

  12. suha says:

    @shopping2u
    hehe akan dinilai satu persatu (^_^)

  13. cayob says:

    Time Blog Walking

    aku nak comment pun rasa bersalah..cuz..di gelar katak ini...
    "13 katak memangil hujan"...macam lain je aku baca...maaf lah..kerana menegur....

    Kalau sudi kunjung2lah di blog yang tak seberapa ini.........
    http://cayob.blogspot.com/

  14. akak,,tanx for the nasihat..sye sgt hargai..ingat x nsht mne..yang ni..

    http://amy467.blogspot.com/2011/06/luahan-hati-orang-bakal-ditinggal.html

    lama saya berpkir sal ape yang akak cakap..tq akak..tq sangat2.. :')

  15. salam
    gua takde dalam list tu..hu hu hu

  16. M Fizan says:

    ada tak kategori katak kreatif??
    nak masuk..hehehe

  17. suha says:

    @cayob
    cik suha suke katak (^_^)
    bila korang jadi katak,mksudnya cik suha suke korang
    neway,tq sbb memberanikan diri mnjadi katak yg memnggil hujan lalala

  18. suha says:

    @amirah ahadar
    kakak tua ni counselor-2-be (^_^)

  19. suha says:

    @b.r.u.t.a.l.s.o.l.o
    erk sggup jadi katak?(^_^)

  20. suha says:

    @M Fizan
    belum terangsang lg nak wat (^_^)

  21. Bigdaddyz says:

    adoiiii.....tergelak sampai sakit perut ni....heeeeee


    terimakaseh banyak ....berkesah tentang daddy....


    tapi mmg kelakar...!!!

  22. suha says:

    @Bigdaddyz
    erk jgn gelak melmpau,nnti heran plak twins ngan daddy (^_^)

    neway,tq daddy

  23. jeles...jeles...hehehhe

  24. suha says:

    @kotak bulat
    mengembangkan lobang idong sbb ade org jeles (^_^)

    eh sbnrnye jeles nape?hahaha

  25. wah , mmg unik laa sumer nye .. hihi

  26. suha says:

    @'CikMimiEy'
    hehe tau pon (^_^)
    lagi satu mereka mesra alam

  27. suke pkataan...lbih byak mrapau drpd mrepek .... like bayak... eh mcm fb palak..

  28. suha says:

    @sobri yaacob
    hehe like gak sbb awk komen (^_^)

  29. as salam..
    aik? suha ada add pakcik ke dalam bloglist? pautan dari mana ni? huhu. thanks komen entri katun pakcik. pakcik jarang update dalam beberapa bulan ni. kerja banyak.al maklum la. jurutera tak punya banyak masa untuk berblog

    >_<

    mau upgrade henpon cap ayam?? meh letak atas meja pakcik. kompem bertukar bentuk

    =p

  30. kena berusaha lebih untuk mengekalkan ranking nih.betol ke aku eja ranking?

  31. suha says:

    @Подтверждаю
    hehe tahla pakcik,main tekan2 je (^_^)

    sekali jumpe plak blog best cam blog pkcik..apepon,tq sbb terus terjah

  32. suha says:

    @Headmaster
    erk..ranking tu ape?(^_^)

  33. hehehe.. cepat ternsang ek. nak ransang cik katak ne selalu jengok2 blog alam semesta saya tu la :)

  34. suha says:

    @Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine
    ransangan tu makin kuat kalo blogger tu rajin komen..adeih jgn buat cik suha terangsang (^_^)

    hahahaha

  35. bujal X says:

    blog saya masuk list tak? ecece~~haha~

  36. suha says:

    @bujal X
    blog awk dlm pemerhatian (^_^)

  37. gedek! says:

    OLolololo....

    sumpah uncle termiss ni...

    belog kamu laju sangat...

    Uncel sangat terpensan dengan review kamu ni...

    Tapi... fotogenik...? itu keterlalaluan...!

    THANX! Sori uncle sebok sikit lately ni...

    (Psstt... belog kamu sangat ramai pengomen kebelakangan ni... perasan tak? Tahniah!)

  38. suha says:

    @gedek!
    hehe takpe,tau uncle bz (^_^)

    terperasan gak..tp dh tau,efek dr Katak Unik neh hehehe

  39. wah... siap ada katak unik sekali ya.. diorang memang bestlah

  40. suha says:

    @rATu kEBaYA
    hehe kan?best tahap gaban (^_^)